Kako koristiti widgete u sustavu Windows 11

Ako vam se sviđa ploča Vijesti i interesi u sustavu Windows 10, osjećat ćete se kao kod kuće s pločom Widgets u sustavu Windows 11. Koristite je za pregledavanje weba, čitanje trendovskih vijesti, provjeru vremena, pregled fotografija ili primanje sportskih ažuriranja s klikom miša (ili prevlačenjem).

Dok widgete prvenstveno pokreću Microsoftove vlastite usluge, plan je također uključiti widgete trećih strana i partnera izdavača. Windows 11 će vas pokrenuti s određenom konfiguracijom, ali možete slobodno prilagoditi ploču prema svojim željama.

Pribor za Windows 11 preporučuje PCMag

otvorene widgete

Otvorite ploču widgeta klikom na ikonu Widgeti na programskoj traci; izgleda kao dva pravokutnika. Ako imate uređaj sa zaslonom osjetljivim na dodir, prijeđite prstom s lijeve strane zaslona da biste otvorili ploču.

Odavde možete pristupiti traci za web pretraživanje koju pokreće Bing i nekoliko widgeta koje pokreće Microsoft. Na primjer, widget Obaveze pokreće Microsoft To Do, a widget Kalendar podržava Outlook. Nastavite se pomicati kako biste vidjeli odabrani izbor članaka s vijestima koji su u skladu s vašim postavkama Microsoftovih vijesti.

veličina widgeta

Pritisnite gumb s tri točke unutar widgeta da biste mu promijenili veličinu. Odaberite između male, srednje i velike veličine kako biste izradili veći widget koji prikazuje više informacija ili manji widget koji smanjuje ono što je vidljivo na prvi pogled.

prilagoditi widget

Neki widgeti također imaju dodatne konfiguracije koje možete promijeniti klikom na gumb s tri točke i odabirom Prilagodite widget iz izbornika. Na primjer, widgeti za vrijeme i promet omogućuju vam da promijenite svoju lokaciju, sport vam omogućuje da dodate timove koje želite pratiti, a popis za praćenje vam omogućuje da prikvačite popise dionica.

pomicanje widgeta

Reorganizirajte svoje widgete povlačenjem na nova mjesta. Zadržite pokazivač iznad vrha widgeta dok kursor ne postane ruka. Uhvatite prozor i povucite ga na novo mjesto; okolni widgeti trebali bi se pomaknuti kako bi se prilagodili promjenama.

dodajte widgete

Za dodavanje novih widgeta kliknite ikonu profila u gornjem desnom kutu ploče (ili kliknite Dodajte widgete gumb ispod trenutno prikvačenih widgeta). Zatim možete kliknuti bilo koji od navedenih widgeta da biste ih dodali na ploču. Uklonite prikvačeni widget klikom na gumb s tri točke i odabirom Ukloni widget iz izbornika.

Preporuka naših urednika

Índice
 1. Pribor za Windows 11 preporučuje PCMag
 2. Preporuka naših urednika
 • Prilagodite News Feed
 • Upravljajte svojim interesima
 • Postavite svoj News Feed
 • Prilagodite News Feed

  vijesti

  Postoji nekoliko radnji koje možete poduzeti da prilagodite svoj feed vijesti. Ako ne želite vidjeti određenu priču, kliknite na x gumb za skrivanje priče. Windows će vas pitati zašto, dopuštajući vam da promijenite svoje interese, sakrijete izdavača, prijavite problem ili poništite radnju. Pritisnite gumb s tri točke kako biste zatražili da vidite više ili manje priča poput trenutne. Ako odaberete potonje, možete dodatno definirati svoje interese.

  Upravljajte svojim interesima

  msn interesi

  Za upravljanje svojim interesima kliknite na ikonu profila i odaberite Upravljajte svojim vijestima i interesima na dnu prozora (ili odaberite Upravljanje interesima iz prozora elipse određenog članka). Ovo će otvoriti stranicu Moji interesi u Microsoftovim vijestima u vašem web pregledniku. Ovdje možete odabrati teme koje vas zanimaju u kategorijama kao što su Vijesti, Zabava, Sport, Kupnja i više. Također možete upravljati popisom izdavača koje ste pratili ili sakrili.

  Postavite svoj News Feed

  izdavači

  Svoj feed vijesti možete brzo prilagoditi u odjeljku Moji interesi na web-mjestu Microsoft News. Kliknite na Prilagodite svoj feed vezu na dnu bočne trake za otvaranje prozora izdavača. Pomičite se kroz različite zaslone i kliknite na izdavače za koje želite da se ubuduće pojavljuju u vašem feedu vijesti.

  PCMag logotip Microsoft Windows 11 pregled

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up