Kako koristiti svoju omiljenu glazbenu aplikaciju unutar Google Maps

Upotreba telefona za navigaciju i slušanje glazbe tijekom vožnje uobičajene su aktivnosti, ali svaka aplikacija zahtijeva vašu punu pozornost. Ometa vas, opasno je i u mnogim je državama (Otvara se u novom prozoru) protuzakonito petljati po telefonu tijekom vožnje.

Kako bi vas poštedio muke mijenjanja aplikacija samo da biste promijenili svoju glazbu, Google je dodao novu značajku koja vašu glazbu dovodi izravno u navigacijski način rada Google Maps.

Nova značajka, dostupna za Android i iOS, omogućuje vam pokretanje popisa za reprodukciju i pauziranje glazbe iz vaše omiljene aplikacije bez napuštanja navigacije za vožnju. Uređaj koji posjedujete ograničava opcije koje imate na izbor: Android korisnici mogu povezati Google Maps s Google Play glazbom, Apple Musicom ili Spotifyjem, dok iOS korisnici mogu koristiti samo Apple Music ili Spotify. Ako povežete Spotify, moći ćete pregledavati cijelu aplikaciju i prečac naprijed-natrag između oba programa. Evo kako započeti.

Oglas

Índice
  1. Aplikacija za sinkronizaciju glazbe
  2. Ručno sinkronizirajte glazbenu aplikaciju
  3. Kako koristiti Spotify u Google kartama
  4. Kako koristiti Apple Music u Google kartama
  5. Kontrolirajte svoj odabir glazbe
  6. Pronađite novu glazbu

Aplikacija za sinkronizaciju glazbe

Aplikacija za sinkronizaciju glazbe

Kada prvi put koristite Google karte nakon što ste primili najnoviju verziju aplikacije, pojavit će se crni banner dok ste u načinu navigacije. Dodirnite ga da postavite zadanu glazbenu aplikaciju za reprodukciju putem Google karata.

Ručno sinkronizirajte glazbenu aplikaciju

Ručno sinkronizirajte glazbenu aplikaciju

Ako se natpis ne pojavi, dodirnite izbornik hamburgera () na vrhu zaslona. Na Androidu (na slici) idite na Postavke > Postavke navigacije i uključite prekidač Prikaži kontrole reprodukcije medija. Na iOS-u kliknite izbornik hamburgera i odaberite Ikona postavki () s desne strane > Navigacija > Kontrole reprodukcije glazbe.

Kako koristiti Spotify u Google kartama

Kako koristiti Spotify u Google kartama

Nakon što uključite prekidač Prikaži kontrole reprodukcije medija, pojavit će se skočni izbornik na Androidu s popisom glazbenih aplikacija koje ste instalirali na svom uređaju; ovdje imamo opciju za Google Play glazbu ili Spotify. Odaberite onaj koji želite koristiti tijekom vožnje i servisni gumb će se pojaviti u navigacijskom modu. Tada ćete moći kontrolirati svoju glazbenu aplikaciju putem Google karata.

Kako koristiti Apple Music u Google kartama

Kako koristiti Apple Music u Google kartama

Na iOS-u će se pojaviti nova stranica i pružiti opciju za povezivanje vaših Apple Music ili Spotify računa. Povežite jednu ili obje i gumb za uslugu(e) pojavit će se u navigacijskom načinu Google Maps.

Kontrolirajte svoj odabir glazbe

Kontrolirajte svoj odabir glazbe

Sada, kada aktivirate detaljne upute na Google kartama, ispod procijenjenog vremena dolaska pojavit će se mali glazbeni widget koji prikazuje što se trenutno svira ili kaže "Nastavi svirati sljedeće (glazbena usluga)". Ovisno o glazbenoj usluzi koju ste povezali, može postojati i opcija za pretraživanje glazbe s Google karata.

Pronađite novu glazbu

Pronađite novu glazbu

Ovaj je vjerojatno najbolji ako ste zaustavljeni ili ako suvozač drži telefon. Na Androidu, pregledavajte Google Play glazbu pritiskom na gumb, dok su Google karte i dalje vidljive u kutu zaslona. Nakon što ste odabrali svoju glazbu, vratite se na navigaciju dodirivanjem malog prozora. Taj će se prozor proširiti, dajući vam izbor između ponovnog otvaranja Google karata ili potpunog zatvaranja.

Na iOS-u, Google Maps će vas odvesti do aplikacije koju odaberete za pronalaženje nove glazbe, a zatim se jednim dodirom vratiti na Google Maps (na slici, desno).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up