Kako koristiti Siri na Apple Watchu

S Apple Watchom možete tražiti od Siri da odgovori na pitanja, izvrši zadatke i pruži informacije. Siri je posebno korisna na satu jer možete izdavati naredbe glasom umjesto da dodirujete malene gumbe na malom zaslonu.

Siri je dio vašeg Apple Watcha bez obzira na to koje izdanje posjedujete. Ali uz Apple Watch Series 3 (149,00 USD u Walmartu) (Otvara se u novom prozoru), Siri može odgovoriti na vaše zahtjeve putem teksta ili glasa i razgovarati s vama putem uparenih Bluetooth slušalica. Siri se također može povezati s vašim iPhoneom kako bi kontrolirala vašu glazbu.

Pogledajmo kako koristiti Siri na Apple Watchu.

Oglas

Índice
  1. 1. Omogućite Hej Siri
  2. 2. Siri čeka vašu naredbu
  3. 3. Pitajte Siri
  4. 4. Glazba
  5. 5. Brojčanik sata
  6. 6. Vodiči za Apple Watch

1. Omogućite Hej Siri

Omogućiti

Siri možete aktivirati tako da držite Digital Crown dok ne vidite "What can I help you with?" zaslon. Ali možda biste također željeli aktivirati Siri svojim glasom. Da biste to omogućili, dodirnite Digital Crown za odlazak na početni zaslon. Dodir Postavke > Općenito > Siri. Zatim provjerite je li "Hey Siri" uključeno. Ponovno pritisnite Digital Crown za povratak na brojčanik sata.

2. Siri čeka vašu naredbu

Siri čeka vašu naredbu

Uz Apple Watch Series 1 ili 2, Siri može prikazati svoje odgovore samo u tekstu na zaslonu. Ali uz Apple Watch Series 3, Siri vam može uzvratiti udarac. Da biste to postavili na satu Series 3, dodirnite Postavke > Općenito > Siri. Zatim odaberite jednu od sljedeće tri opcije: Uvijek uključeno, Kontrola s nečujnim načinom rada ili Samo slušalice.

Ako vaš iPhone nije u blizini ili nema aktiviranu Hey Siri, ili ste u tihoj prostoriji, možete razgovarati sa svojim satom bez podizanja zgloba. U suprotnom, podignite zapešće i recite one čarobne riječi: "Hej Siri." Brojčanik sata trebao bi prikazivati ​​vaše riječi dok Siri čeka vašu naredbu. Siri na vašem Apple Watchu tada radi slično kao na vašem iPhoneu. Reci Siri što želiš.

Naredbi, pitanja i zahtjeva koje možete uputiti Siri previše je da bi ih ovdje detaljno naveli. Pronaći ćete popis mnogih stvari koje možete pitati Siri na Appleovoj web stranici Siri (otvara se u novom prozoru). Također možete pitati Siri: "Što da te pitam?" Ali pokušat ćemo s jednim primjerom. Reci: "Kolika će temperatura biti sutra?" Uz Apple Watch Series 1 ili 2, Siri prikazuje sutrašnju prognozu temperature. Uz Seriju 3, Siri govori o prognozi temperature.

3. Pitajte Siri

Pitaj Siri

Evo još nekoliko stvari koje možete pitati Siri na Apple Watchu. Recite: "Hej Siri, otvori aplikaciju Fotografije" i Siri će otvoriti aplikaciju. Recite, "Hej Siri, započni šetnju na otvorenom" i Siri pokreće program Outdoor Walk putem aplikacije Workout. Recite: "Hej Siri, nazovi mamu na mobitel" i Siri će uputiti poziv na mobitel tvoje mame. Recite: "Hej Siri, pokaži mi moje sastanke za ovaj tjedan," i Siri će prikazati tvoj kalendar za tjedan. I recite: "Hej Siri, pokaži mi obližnje meksičke restorane", i Siri će ti pokazati lokalne restorane u kojima možeš uzeti enchiladu i margaritu.

4. Glazba

glazba, muzika

Puštanje glazbe još je jedna vještina koju Siri nudi na Apple Watchu. Zamolite Siri da pusti pjesmu, album ili izvođača iz vaše Apple Music ili iCloud glazbene kolekcije, a vi možete slušati putem uparenog Bluetooth zvučnika ili slušalica.

Također možete koristiti Siri za upravljanje glazbom koja se reproducira na vašem iPhoneu. Pojačajte pjesmu ili album na svom iPhoneu, bilo ručno ili govoreći Siri da je pusti, na primjer, "Hey Siri, play 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'." Glazba počinje svirati na vašem iPhoneu. Ali ako bacite pogled na svoj Apple Watch, vidjet ćete mini player na kojem možete pauzirati, reproducirati, preskočiti naprijed, preskočiti unatrag i promijeniti glasnoću.

5. Brojčanik sata

Watch Face

Konačno, možete promijeniti brojčanik sata u namjenski Siri brojčanik, koji je dostupan s watchOS 4 ili novijim. Za preuzimanje novog lica otvorite aplikaciju Watch na svom iPhoneu. Dodirnite ikonu Galerija lica na dnu zaslona. Vrh zaslona Galerije lica prikazuje najnovije dostupne brojčanike sata, uključujući Siri lice. Dodirnite Siri lice da biste ga preuzeli, zatim dodirnite gumb Dodaj.

Dodirnite ikonu Moj sat na dnu zaslona. Prijeđite prstom do kraja popisa brojčanika i vidjet ćete novo Siri lice. Zatim možete prelaziti prstom kroz svako lice na Apple Watchu dok ne dođete do Siri lica. Za razgovor sa Siri dodirnite gumb Siri na svom licu. Postavite Siri svoje pitanje, zahtjev ili naredbu i glasovni asistent će udovoljiti.

6. Vodiči za Apple Watch

Vodiči za Apple Watch

Za više informacija o Apple Watchu naučite kako:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up