Kako koristiti novu aplikaciju Apple Books u iOS-u 12

Postoji mnogo sjajnih novih značajki u iOS-u 12, uključujući redizajniranu verziju Apple knjiga. Ažurirana aplikacija, koja zamjenjuje iBooks, ima za cilj poboljšati prethodnu iteraciju dopuštajući vam pristup knjigama koje trenutno čitate i traženje novih na istom mjestu. Možete pogledati cijelu svoju knjižnicu ili samo pristupiti određenoj zbirci. Knjige koje čitate lako su dostupne kada se budete spremni vratiti. Također možete pretraživati ​​e-knjige i audioknjige te koristiti knjižaru za pronalaženje, kupnju i preuzimanje naslova.

Aplikacija Apple Books ima za cilj učiniti e-čitače prošlošću pretvarajući vaš iPhone ili iPad u središnje središte za čitanje. Pogledajmo novu aplikaciju Knjige.

Oglas

Índice
 1. Preuzmite iOS 12
 2. Zaslon dobrodošlice Apple knjiga
 3. Čitam sada
 4. želim čitati
 5. Ostali odjeljci za čitanje
 6. Provjerite knjižnicu knjiga
 7. Filtrirajte zbirke knjižnica
 8. Stvorite prilagođene kolekcije
 9. Uređivanje knjižničnih zbirki
 10. Premjestite knjige u zbirke
 11. Upravljajte knjigom
 12. Upravljajte s više knjiga
 13. Kupnja novih knjiga
 14. Dobijte besplatnu knjigu
 15. Kupite plaćenu knjigu
 16. Pregledajte knjige po odjeljku
 17. Pregledajte knjige po žanru
 18. Pregledajte audio knjige
 19. Pretražite knjige

Preuzmite iOS 12

Preuzmite iOS 12

Najprije provjerite ima li vaš iPhone ili iPad iOS 12 ili noviji. Otvori Postavke > Općenito > O meni. Pomaknite se prema dolje na zaslonu O programu do unosa za verziju. Ako je navedena verzija 12.0 ili novija, spremni ste. Ako nije, vratite se na zaslon Općenito i dodirnite unos Ažuriranje softvera za preuzimanje i instaliranje najnovije verzije iOS-a.

Zaslon dobrodošlice Apple knjiga

Zaslon dobrodošlice Apple knjiga

Dodirnite ikonu Knjige. Kada prvi put pokrenete aplikaciju, pozdravlja vas zaslon dobrodošlice i nudi informacije o Apple Books. Ako se od vas zatraži da se prijavite za pristup svojim kupnjama u oblaku, dodirnite Prijava i unesite lozinku za Apple ID.

Čitam sada

Čitam sada

Aplikacija vam odmah prikazuje knjige koje trenutno čitate, kao i one koje ste nedavno čitali. Dodirnite knjigu koju želite nastaviti čitati i aplikacija će vas pokupiti tamo gdje ste stali.

želim čitati

želim čitati

Pomaknite se prema dolje s popisa knjiga koje trenutno čitate kako biste vidjeli knjige na svom popisu želja. Ovo je zbirka naslova koje biste mogli sljedeće pročitati, a temelji se na knjizi koju ste nedavno preuzeli. Dodirnite vezu Vidi sve da biste vidjeli pojedinosti o predloženim knjigama.

Ostali odjeljci za čitanje

Ostali odjeljci za čitanje

Prijeđite prstom prema dolje na zaslonu i aplikacija će predložiti više knjiga koje biste mogli pogledati, kategorizirane prema omiljenim korisnicima, odabirima kritičara i dobitnicima nagrada. Drugi dio će predložiti knjige koje su ekranizirane.

Provjerite knjižnicu knjiga

Provjerite knjižnicu knjiga

Dodirnite ikonu Knjižnica da vidite sve knjige koje ste prikupili. Dodirnite strelicu za sortiranje kako biste svoje knjige poredali prema nedavnim preuzimanjima, naslovu, autoru ili ručnom odabiru. S ručnom opcijom, držite knjigu i povucite je na drugo mjesto kako biste promijenili njezinu lokaciju.

Filtrirajte zbirke knjižnica

Filtrirajte zbirke knjižnica

Također možete filtrirati popis. Dodirnite strelicu Zbirke za prikaz knjiga, audioknjiga, PDF-ova i drugih kategorija.

Stvorite prilagođene kolekcije

Stvorite prilagođene kolekcije

Možete čak stvarati vlastite nove kolekcije. Dodirnite unos za Nove kolekcije. Unesite naziv svoje kolekcije, zatim dodirnite Gotovo.

Uređivanje knjižničnih zbirki

Uređivanje knjižničnih zbirki

Ako želite preimenovati ili izbrisati bilo koju zbirku, dodirnite vezu Uredi u oknu Zbirka. Dodirnite naziv zbirke da biste joj dali novi naziv. Dodirnite tipku Izbriši da biste je uklonili, zatim dodirnite Gotovo.

Premjestite knjige u zbirke

Premjestite knjige u zbirke

Sada, kako premjestiti knjigu u određenu zbirku? Dodirnite elipsu u donjem desnom kutu knjige. Dodirnite unos za Dodaj u zbirku, zatim dodirnite naziv zbirke u koju želite da živi.

Upravljajte knjigom

Upravljajte knjigom

Za pokretanje drugih naredbi na određenom naslovu dodirnite gore spomenutu elipsu. Iz izbornika možete ukloniti knjigu iz svoje kolekcije, dodati knjigu na svoj popis Want to Read ili u zbirku, označiti je kao dovršenu, podijeliti poveznicu na knjigu na iTunesu putem e-pošte ili društvenih medija, ocijeniti je i recenzirati na iTunesu , i dajte svoje mišljenje o odabiru dodirom na Love ili Dislike.

Upravljajte s više knjiga

Upravljajte s više knjiga

Također možete ukloniti ili premjestiti više knjiga odjednom. Dodirnite vezu Uredi u gornjem desnom kutu aplikacije. Dodirnite knjige koje želite uključiti. Da biste ih uklonili, dodirnite ikonu kante za smeće u donjem lijevom kutu. Da biste ih premjestili, dodirnite ikonu Dodaj u na dnu zaslona i odaberite željenu kolekciju.

Kupnja novih knjiga

Kupnja novih knjiga

Kada ste raspoloženi kupiti neke knjige, dodirnite ikonu Knjižara. Trgovina će vam ponuditi različite skupine knjiga na uvid. Povucite zaslon prema dolje da biste vidjeli promovirane odjeljke i ponude za različite vrste knjiga. Apple nudi kategorije kao što su Novo i u trendu, Top ljestvice, Besplatno, New York Times Fiction, New York Times Nonfiction te Posebne ponude i besplatno. Dodirnite vezu Vidi sve u određenim odjeljcima da biste proširili popis.

Dobijte besplatnu knjigu

Dobijte besplatnu knjigu

Za preuzimanje određene knjige dodirnite njezinu sličicu. Ako je besplatan, dodirnite gumb Preuzmi da ga preuzmete.

Kupite plaćenu knjigu

Kupite plaćenu knjigu

Ako je knjiga plaćeni naslov, dodirnite gumb Kupi da biste je kupili. Možete početi čitati besplatnu ili plaćenu knjigu s istog zaslona ili se vratiti u svoju biblioteku da je pogledate.

Pregledajte knjige po odjeljku

Pregledajte knjige po odjeljku

Na zaslonu knjižare možete pretraživati ​​prema određenim odjeljcima. Dodirnite unos Pregledaj odjeljke u gornjem lijevom kutu i odaberite što želite vidjeti.

Pregledajte knjige po žanru

Pregledajte knjige po žanru

Također možete pretraživati ​​po žanru. Prijeđite prstom do dna knjižare za pregled i pristup različitim kategorijama.

Pregledajte audio knjige

Pregledajte audio knjige

Za traženje audioknjiga dodirnite ikonu Audioknjige. Ovdje možete pregledavati istaknute odjeljke. Također možete zaviriti u određene žanrove. Dodirnite unos Pregledaj odjeljke i odaberite žanr koji želite pogledati. Ili prijeđite prstom do dna zaslona audioknjiga da biste vidjeli sve kategorije.

Pretražite knjige

Pretražite knjige

Konačno, možete tražiti određene knjige prema naslovu, autoru, predmetu i drugim kriterijima. Dodirnite ikonu pretraživanja. Zaslon prikazuje aktualna pretraživanja, tako da možete odabrati bilo koje koje vas zanima. Ako pokrenete vlastitu pretragu, rezultati koji najbolje odgovaraju vašem unosu popunit će aplikaciju.

Funkcija pretraživanja također će pregledavati vašu osobnu knjižnicu. Unesite pojam za pretraživanje koji odgovara knjigama u vašoj kolekciji i one će se pojaviti u rezultatima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up