Kako koristiti Microsoft Store u sustavu Windows 11

Microsoft Store je ugrađeni izlog za Windows korisnike za preuzimanje aplikacija, igara, TV emisija i filmova. Prelazak na Windows 11 uvodi redizajn s jasnijim kategorijama i jednostavnijom navigacijom kako biste lakše pronašli aplikacije i medije koji su vam potrebni.

Microsoft također poduzima veliki korak stavljajući izloge trećih strana dostupnima za preuzimanje iz Microsoft Storea. Prvi koji će biti dodan je Epic Games Store, koji nudi veliki izbor igara i aplikacija. Amazon Appstore, koji će omogućiti nativno pokretanje Android aplikacija na Windows 11, trenutno je u beta verziji.

Índice
  1. Krećite se Microsoft Storeom
  2. Pretraživanje trgovine
  3. Upravljajte svojom knjižnicom
  4. Preuzmite Epic Games Store
  5. Upravljajte postavkama svog Microsoft Store računa

Krećite se Microsoft Storeom

Microsoftova trgovina

Na računalu sa sustavom Windows 11 kliknite ikonu Microsoft Store na programskoj traci za pristup izlogu. Početni zaslon prikazuje odjeljke za promovirane aplikacije, osnovne aplikacije, besplatne igre, najbolje besplatne aplikacije, aplikacije u trendu i zbirke. Microsoft Store dalje je podijeljen na kartice za aplikacije, igre te filmove i TV emisije.

aplikacije

Kliknite na aplikacije ikonu na lijevoj bočnoj traci za pregled besplatnih i plaćenih aplikacija za preuzimanje. Stranica je podijeljena na odjeljke za posebne rasprodaje, najprodavanije aplikacije, produktivnost i kolekcije.

igre

Kliknite na Igranje ikonu na lijevoj strani i pomaknite se prema dolje po zaslonu kako biste vidjeli besplatne i plaćene igre za preuzimanje. Stranica ističe promovirane igre, najprodavanije igre, najbolje besplatne igre, najbolje plaćene igre i kolekcije.

TV emisije i filmovi

Želite li pogledati film ili TV emisiju? Kliknite na Filmovi i TV ikonu na lijevoj bočnoj traci. Možete se pomicati prema dolje po zaslonu kako biste vidjeli nove filmove, istaknute filmove, nove TV emisije, najprodavanije TV emisije i zbirke filmova i TV serija.

Pretraživanje trgovine

traži

Umjesto pregledavanja pojedinačnih kategorija, možete jednostavno pretražiti aplikaciju, igru, film ili TV emisiju. Unesite pojam za pretraživanje u gornju traku za pretraživanje. Zatim možete suziti pretraživanje odabirom aplikacije, Igre, Filmoviili TV emisije.

filteri

Pretrage se mogu dodatno suziti s nekoliko dodatnih faktora. Kliknite na Filteri u gornjem desnom kutu i možete filtrirati prema dobnoj skupini i vrsti (besplatno, uz plaćanje ili na akciji). Ovisno o odjelu koji odaberete, trebali biste moći filtrirati prema dodatnim kriterijima kao što su kategorija ili vrsta pretplate.

Upravljajte svojom knjižnicom

shopping

Pronašli ste nešto što želite preuzeti? Odaberite aplikaciju koju želite. Ako je besplatno, kliknite na Dobiti dugme. Za plaćene aplikacije kliknite gumb cijene.

knjižnica

Za praćenje stavki koje ste preuzeli ili kupili kliknite na Knjižnica ikonu na dnu lijeve bočne trake. Klik Otvori pored određene aplikacije da biste je pokrenuli. Kliknite ikonu tri točke da biste podijelili aplikaciju, prikvačili je na programsku traku ili je prikvačili na izbornik Start.

dobiti ažuriranja

Kliknite na Primajte ažuriranja gumb kako biste dobili sva najnovija ažuriranja za svoje aplikacije. Ako aplikacija pored sebe prikazuje ikonu oblaka, to znači da ste preuzeli aplikaciju na drugom računalu ili uređaju. Kliknite tu ikonu da biste je preuzeli na svoj trenutni uređaj. Također možete sortirati popis aplikacija prema datumu, nazivu, instaliranim ili deinstaliranim.

sortirati knjižnicu

Preuzmite Epic Games Store

trgovina epskih igara

Microsoft Store planira ugostiti izloge drugih tvrtki, počevši od Epic Games Storea i Amazon Appstorea. Za Epic, potražite i preuzmite aplikaciju Epic Games Store u Microsoft Storeu.

izlog

Nakon instaliranja, pokretač Epic Games Store pojavljuje se na radnoj površini i na zaslonu popisa aplikacija ispod izbornika Start. Otvorite program, zatim se prijavite sa svojim Epic Games, Facebook, Google, Xbox Live ili Apple računom.

zahtjev za igru

Epic Games Store uglavnom nudi PC igre, od kojih su neke besplatne. Pritisnite gumb cijene za preuzimanje i instaliranje igre koja se plaća; kliknite gumb Get za preuzimanje besplatne igre. Tu su i ne-gaming aplikacije (Otvara se u novom prozoru), kao što su Brave browser, Discord, iHeartRadio i Spotify.

knjižnica igara

Kliknite na Knjižnica da biste vidjeli sve svoje igre i aplikacije i kliknite unos da biste ga instalirali ili pokrenuli. Da biste upravljali svojim Epic Games aplikacijama i preuzimanjima, kliknite postavke kako biste omogućili ili onemogućili određene opcije, poput izvanmrežnog pregledavanja, pohrane u oblaku i više.

Upravljajte postavkama svog Microsoft Store računa

upravljati računom

Da biste upravljali svim svojim aplikacijama, uređajima i računima Microsoft Storea, kliknite ikonu svog profila i odaberite Upravljajte svojim računom i uređajima da biste otvorili web mjesto za svoj Microsoft račun. Ovdje možete otkazati ili obnoviti pretplate i pregledati ili odspojiti sve povezane uređaje.

upravljati plaćanjima

Da biste postavili ili upravljali načinom plaćanja za kupnju artikala u Microsoft Storeu, kliknite ikonu svog profila i odaberite Metode Plačanja. Zatim možete pregledati svoje transakcije i dodati ili ukloniti određeni način plaćanja.

otkupi kod

Da biste iskoristili kôd ili darovnu karticu u trgovini, kliknite ikonu svog profila i odaberite Iskoristite kod ili darovne kartice. Unesite broj darovne kartice ili kupona u prozor i upotrijebite kod.

postavke aplikacije

Za upravljanje postavkama aplikacije kliknite na ikonu profila i odaberite Postavke aplikacije. Zatim možete odrediti trebaju li se aplikacije ažurirati automatski, treba li Microsoft tražiti lozinku kada kupujete, treba li trenutno računalo pokretati aplikacije i igre kada je izvan mreže ili treba li automatska reprodukcija biti uključena ili isključena.

PCMag logotip Microsoft Windows 11 pregled

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up