Kako koristiti knjižnicu aplikacija za organiziranje početnog zaslona iPhonea ili iPada

Praćenje svih aplikacija na vašem iPhoneu ili iPadu može biti izazov, ali knjižnica aplikacija to je učinila lakšim. Ova značajka omogućuje vašem uređaju da inteligentno organizira aplikacije u mape na temelju kategorija kao što su predložene aplikacije, nedavno dodane aplikacije, društvene mreže, zabava, kupnja, glazba, igre i više.

Možete otvoriti biblioteku aplikacija jednostavnim prelaskom prsta, zatim otvoriti određenu aplikaciju iz mape, potražiti pravu aplikaciju ili pregledati sve svoje aplikacije po abecedi. Aplikacije se mogu premjestiti iz biblioteke aplikacija na početni zaslon ili u potpunosti izbrisati, ali aplikacije u biblioteci ne mogu se premjestiti iz jedne mape u drugu. Ako smatrate da je aplikacija kategorizirana u pogrešnu mapu, ne možete ništa učiniti.

Sve u svemu, knjižnica aplikacija koristan je alat za upravljanje vašim aplikacijama i pronalaženje onih koje trebate. Posebno je korisno ako već niste ručno organizirali svoje aplikacije u različite mape. Evo kako ova značajka radi.

Índice
  1. Ažurirajte svoj iPhone ili iPad
  2. Otvorite knjižnicu aplikacija
  3. Tražite aplikacije
  4. Dodajte aplikacije na početni zaslon
    1. Preporuka naših urednika
  5. Uklonite ili izbrišite aplikacije
  6. Postavite gdje se preuzimaju aplikacije

Ažurirajte svoj iPhone ili iPad

ažuriranje softvera

Da biste koristili biblioteku aplikacija, morat ćete ažurirati svoj iPhone na iOS 14 ili noviji i svoj iPad na iPadOS 15 ili noviji, ako već niste. Na bilo kojem uređaju idite na Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera. Vaš uređaj će pokazati da je vaš softver ažuran ili će vas zatražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje.

Otvorite knjižnicu aplikacija

knjižnica aplikacija

Nakon ažuriranja uređaja, otvorite početni zaslon i prijeđite prstom ulijevo dok ne naiđete na zaslon knjižnice aplikacija. Ovdje ćete vidjeti različite mape s vašim aplikacijama uredno organiziranim i ugniježđenim u svaku na temelju najrelevantnije kategorije.

mapu aplikacije

Neke od aplikacija imaju velike ikone, dok druge imaju manje ikone u skupinama od četiri. Možete otvoriti aplikaciju koja ima veliku ikonu tako da je samo dodirnete. Za aplikacije s malim ikonama, dodirnite bilo gdje u kvadrantu od četiri male ikone za prikaz zaslona koji prikazuje sve aplikacije u toj kategoriji. Odatle samo dodirnite ikonu aplikacije.

Tražite aplikacije

aplikacije za pretraživanje

Ako imate problema s pronalaženjem određene aplikacije, možete je pregledati ili potražiti. Prijeđite prstom prema dolje na zaslonu knjižnice aplikacija kako biste vidjeli abecedni popis svih aplikacija instaliranih na uređaju. Da biste brže pronašli određenu aplikaciju, dodirnite slovo s desne strane da biste vidjeli sve aplikacije koje počinju tim slovom.

Alternativno, počnite upisivati ​​naziv aplikacije koju želite u okvir za pretraživanje biblioteke aplikacija na vrhu kako biste vidjeli odgovarajuće aplikacije. Dodirnite ikonu aplikacije za pokretanje aplikacije.

Dodajte aplikacije na početni zaslon

mogućnosti primjene

Možete dodati aplikaciju iz biblioteke aplikacija na početni zaslon ako već nije tamo. Dugo pritisnite ikonu za otvaranje izbornika naredbi, zatim dodirnite Dodaj na početni zaslon. Ikona aplikacije pojavljuje se na sljedećem dostupnom mjestu na vašem početnom zaslonu, ali također ostaje u knjižnici aplikacija.

Drugi način premještanja aplikacija je držanje aplikacije dok se sve ikone ne počnu ljuljati. Tada će se pojaviti početni zaslon koji vam omogućuje postavljanje ikone na ispravan položaj. Također možete pritisnuti i držati ikonu na početnom zaslonu i odabrati Uredite početni zaslon naredba iz izbornika za premještanje svih aplikacija.

Preporuka naših urednika

Uklonite ili izbrišite aplikacije

uklonite aplikaciju

Da biste uklonili aplikaciju s početnog zaslona, ​​pritisnite ikonu i na skočnom izborniku dodirnite Ukloni aplikaciju. Zatim ćete biti upitani želite li izbrisati aplikaciju ili je premjestiti u knjižnicu aplikacija. Dodir Uklonite aplikacijuzatim odaberite Ukloni s početnog zaslona.

izbrisati aplikaciju

Možete izbrisati bilo koju aplikaciju u biblioteci tako da dodirnete njezinu ikonu. Dodir Izbriši aplikaciju naredbu za brisanje, a zatim potvrdite brisanje. Imajte na umu da ovo ne samo da uklanja aplikaciju iz knjižnice aplikacija; potpuno deinstalira aplikaciju, stoga budite oprezni s ovom opcijom.

Postavite gdje se preuzimaju aplikacije

preuzimanja aplikacija

Ako želite kontrolirati gdje se nove aplikacije instaliraju, idite na Postavke > Početni zaslon (ili Početni zaslon & Dock na iPadu). U odjeljku Nedavno preuzete aplikacije odaberite Dodaj na početni zaslon za dodavanje novih aplikacija na početni zaslon i u biblioteku aplikacija. Dodir Samo biblioteka aplikacija za dodavanje novih aplikacija u biblioteku aplikacija, ali ne i na početni zaslon.

U odjeljku Značke obavijesti možete omogućiti Prikaži u knjižnici aplikacija da biste promijenili obavijesti koje vidite dok ste u knjižnici aplikacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up