Kako koristiti iPhone značajku pretvaranja teksta u govor

Imate problema s gledanjem ili čitanjem teksta na zaslonu iPhonea? Možda je tekst premali. Možda imate problema s vidom. Kakav god problem bio, postoji rješenje. Vaš iPhone može naglas izgovoriti zaslon.

Dodirom postavke govora na svom iPhoneu, možete čuti cijeli zaslon kako se čita naglas od vrha do dna ili samo odabrani tekst. Možete slušati tekst dok upisujete, riječ po riječ ili znak po znak. Možete čak čuti i predviđeni tekst. Nadalje, možete odabrati jezik i vrstu glasa koji čujete, kao i brzinu govora. Ovaj trik radi na iPhone, iPad i iPod touch uređajima.

Oglas

Índice
  1. Postavke govora
  2. Mogućnosti govora
  3. Označite sadržaj
  4. Govori zaslon
  5. Kontrola čitanja zaslona
  6. Reci odabir
  7. Povratne informacije o tipkanju
  8. Promjena glasova
  9. Alter govor

Postavke govora

Postavke govora

Za pristup postavkama govora na vašem iPhoneu otvorite Postavke > Općenito > Pristupačnost > Govor.

Mogućnosti govora

Mogućnosti govora

Prvo, možete omogućiti značajku govora za čitanje cijelog zaslona od vrha do dna. Uključite gumb zaslona za govor. Također možete omogućiti opciju isticanja sadržaja dok se izgovara. Uključite prekidač Istakni sadržaj.

Označite sadržaj

Označite sadržaj

Na zaslonu Highlight Content možete postaviti opciju za isticanje riječi, rečenica ili i riječi i rečenica. Možete odabrati da označeni tekst vidite kao podcrtan ili ispunjen bojom pozadine. Možete odabrati i boju za isticanje riječi i rečenica.

Govori zaslon

Govori zaslon

Sada idite na zaslon koji želite čuti naglas. Prijeđite s dva prsta prema dolje s vrha zaslona za početak čitanja. Mala glasovna upravljačka ploča pojavljuje se dok se tekst čita naglas. Upravljačka ploča će se sažeti u mali gumb sa strelicom desno na lijevoj strani ekrana. Ako ne učinite ništa, gumb sa strelicom također će nestati.

Kontrola čitanja zaslona

Kontrola čitanja zaslona

Dodirnite strelicu da vratite punu nadzornu ploču. Sada možete kontrolirati očitavanje. Možete reproducirati, pauzirati, ubrzati i usporiti čitanje. Dodirnite gumb Naprijed za prelazak na sljedeću riječ ili redak. Dodirnite gumb za premotavanje unatrag za preskakanje unatrag. Dodirnite X za prestanak čitanja. Ako prestanete govoriti i zatim želite nastaviti tamo gdje ste stali, povucite dva prsta prema dolje po zaslonu. Čitanje se nastavlja od vrha trenutnog zaslona.

Reci odabir

Reci odabir

Povratak na Postavke > Općenito > Pristupačnost > Govor. Možete čuti odabrani tekst čitan naglas. Uključite prekidač za odabir govora. Odaberite neki tekst. U skočnom izborniku dodirnite Govori i odabrani tekst će vam biti pročitan.

Povratne informacije o tipkanju

Povratne informacije o tipkanju

Također možete čuti tekst koji se izgovara naglas dok tipkate. Vratite se na zaslon Govor u postavkama. Dodirnite unos Povratne informacije o tipkanju. Možete omogućiti opcije da čujete pojedinačne znakove, riječi i automatski tekst izgovoren naglas. A možete pritisnuti i držati svaku predviđenu riječ da biste je čuli izgovorenu naglas. Otvorite aplikaciju u kojoj upisujete, kao što su Bilješke, Podsjetnici, Poruke ili E-pošta. Počni tipkati. Dok upisujete svaku riječ ili znak, čut ćete kako se izgovaraju naglas.

Promjena glasova

Promjena glasova

Vratite se na postavke govora. Dodirnite unos Glasovi. Sada možete promijeniti glasove za engleski kao i mnoge druge jezike. Dodirnite jezik. Možete preuzeti glas koji želite čuti dodirom na ikonu oblaka. Za testiranje glasa dodirnite ga i pritisnite Reproduciraj da čujete kratki isječak. Ako vam se sviđa i želite ga postaviti kao novu zadanu postavku, dodirnite ga. Ispred glasa pojavljuje se kvačica.

Alter govor

Alter govor

Povratak na glavni zaslon postavki govora. Brzinu govora možete promijeniti povećavanjem ili smanjivanjem. Kako pomičete klizač, nova brzina govora se isključuje. Konačno, možete pokušati ispraviti sve pogreške u izgovoru u govoru. Dodirnite Izgovori. Dodirnite gumb +. U polje za izraz unesite riječ ili izraz koji se pogrešno izgovara. U polje Zamjena upišite ili izgovorite ispravan način izgovora, po mogućnosti fonetskim pravopisom. Pritisnite play da čujete zamjenu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up