Kako koristiti Googleovu Gboard tipkovnicu na iOS-u i Androidu

Jeste li zadovoljni zaslonskim tipkovnicama koje dolaze s vašim iOS ili Android uređajima? Možete ih zamijeniti Googleovim Gboardom.

Gboard nudi brojne prednosti u odnosu na standardne, zadane zaslonske tipkovnice. Možete pretraživati ​​i dijeliti bilo što s Googlea, uključujući veze na vijesti, vremenske prognoze i sportske rezultate. Pronađite i umetnite emojije i GIF-ove u svoje tekstualne poruke. Pišite brže klizanjem prsta s jednog znaka na drugi. I koristite značajku prevođenja za prijevod teksta koji upisujete na drugi jezik.

Snag Gboard za iOS putem Apple App Storea (otvara se u novom prozoru) ili za Android uređaj s Google Playa (otvara se u novom prozoru). Dvije verzije dijele nekoliko zajedničkih temeljnih značajki, ali verzija za Android ima nekoliko iznenađenja koja se ne mogu pronaći na iOS-u. Evo kako postaviti i koristiti Gboard tipkovnicu.

Oglas

Índice
 1. Gboard na iOS-u
 2. Dodajte novu tipkovnicu
 3. Dopusti puni pristup
 4. Gboard na Androidu
 5. Omogućite aplikaciju
 6. Odaberite način unosa
 7. Odaberite tipkovnicu
 8. Finalizirati
 9. Testirajte aplikaciju
 10. Aktivirajte tipkovnicu
 11. Postavite poruku
 12. URL pretraživanja
 13. Zalijepi vezu
 14. Traži slike
 15. Potražite GIF
 16. Pretraži Emoji
 17. Pisanje klizanjem
 18. Pisanje glasom s iOS-om
 19. Pisanje glasom s Androidom
 20. Prijevodi
 21. Premjesti tekst

Gboard na iOS-u

Gboard na iOS-u

Da biste postavili Gboard na iOS-u, otvorite aplikaciju. Pojavljuje se uvodni zaslon Početak rada. Dodirnite gumb Početak rada kako biste postavili svoju novu tipkovnicu. Ići Postavke > Općenito > Tipkovnice. Dodirnite unos za Dodaj novu tipkovnicu.

Dodajte novu tipkovnicu

Dodajte novu tipkovnicu

U prozoru Dodaj novu tipkovnicu dodirnite Gboard na popisu tipkovnica treće strane.

Dopusti puni pristup

Dopusti puni pristup

Dodirnite unos Gboarda, zatim uključite gumb da biste omogućili potpuni pristup. Pojavljuje se poruka s pitanjem želite li dopustiti potpuni pristup za Gboard. Dodirnite Dopusti.

Gboard na Androidu

Gboard na Androidu

Postavljanje Gboarda na vašem Android uređaju razlikuje se ovisno o vašem uređaju i verziji Androida. U nekim slučajevima aplikacija se instalira automatski; nije potrebna nikakva radnja s vaše strane. U drugim slučajevima morate omogućiti tipkovnicu. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju i dodirnite gumb "Omogući u postavkama".

Omogućite aplikaciju

Omogućite aplikaciju

Na zaslonu postavki uključite Gboard tipkovnicu. Google prikazuje poruku koja vam govori da aplikacija može prikupiti sav tekst koji upisujete. Ako ga i dalje želite omogućiti, dodirnite OK.

Odaberite način unosa

Odaberite način unosa

Zatim dodirnite gumb za odabir metode unosa.

Odaberite tipkovnicu

Odaberite tipkovnicu

Na zaslonu za odabir tipkovnice dodirnite unos za Gboard.

Finalizirati

Finalizirati

Zatim dodirnite Gotovo za dovršetak postupka.

Testirajte aplikaciju

Testirajte aplikaciju

Na iOS-u ili Androidu otvorite aplikaciju koja zahtijeva upisivanje, poput e-pošte.

Aktivirajte tipkovnicu

Aktivirajte tipkovnicu

Na Android uređaju Gboard bi trebao automatski postati aktivan. Na iOS uređaju morate se prebaciti na Gboard tipkovnicu. Dodirnite i držite ikonu globusa () i dodirnite unos Gboard. Vaša zadana tipkovnica prebacuje se na Gboard.

Postavite poruku

Postavite poruku

Ispunite polja primatelja i predmeta, zatim dodirnite tijelo poruke. Sada pogledajmo neke od cool alata u Gboardu.

URL pretraživanja

URL pretraživanja

Dodirnite ikonu Google (da, onu s velikim G). Recimo da želite uključiti URL web-stranice o određenoj temi. Sada možete započeti pretraživanje izravno s tipkovnice. Unesite pojam za pretraživanje u polje za pretraživanje i dodirnite gumb za pretraživanje.

Zalijepi vezu

Zalijepi vezu

Rezultati se pojavljuju u donjoj polovici zaslona. Dodirnite određeni rezultat da zalijepite vezu u svoju e-poštu.

Traži slike

Traži slike

Možete pretraživati ​​druge stavke, poput videozapisa putem YouTubea ili uputa putem Karti. Također možete pretraživati ​​lokalne restorane, vremensku prognozu, vijesti i druge zanimljivosti. Možete čak prebaciti pretraživanje na slike ili GIF-ove. Dodirnite ikonu Slika na dnu zaslona da vidite slike povezane s vašim pojmom za pretraživanje.

Potražite GIF

Potražite GIF

Dodirnite ikonu GIF-a i pojavit će se animirani GIF-ovi povezani s vašim pojmom za pretraživanje. Dodirnite sliku ili GIF da biste ih umetnuli u tekst.

Pretraži Emoji

Pretraži Emoji

Želite li svoju poruku začiniti savršenim emotikonom? Dodirnite gumb Emoji na tipkovnici. Možete pregledavati cijeli niz dostupnih emojija, dodirivati ​​različite kategorije emojija pri dnu ili tražiti određenu vrstu emojija. Kada ga pronađete, dodirnite ga da biste ga umetnuli u svoj tekst.

Pisanje klizanjem

Pisanje klizanjem

Umorni ste od metode lovljenja i kljucanja tipkanja po tipkovnici? Umjesto toga, možete koristiti značajku u Gboardu koja se zove slajd. Umjesto podizanja prsta sa svake tipke i zatim dodirivanja druge, jednostavno klizite prstom s jedne tipke na drugu. Na primjer, da biste upisali riječ "Hello", držite tipku H, zatim prijeđite na tipku e, zatim tipku li ponovno na tipku li i na kraju na tipku o. Dok pomičete prst, vidjet ćete kako se na tipkovnici pojavljuje plava linija koja prati vaš put od jedne tipke do druge.

Pisanje glasom s iOS-om

Pisanje glasom s iOS-om

Želite razgovarati umjesto tipkanja? To možete učiniti u iOS i Android verziji aplikacije, iako je Android izdanje lakši zadatak. U verziji za iOS, držite razmaknicu kako biste aktivirali mikrofon. Gboard poziva posebnu Googleovu aplikaciju koja sluša vaš govor. Kada završite, vraćate se na Gboard gdje se pojavljuje vaš izgovoreni tekst.

Pisanje glasom s Androidom

Pisanje glasom s Androidom

U verziji za Android dodirnite ikonu mikrofona i izdiktirajte svoj tekst, a on će se pojaviti dok ga izgovarate.

Prijevodi

Prijevodi

Android izdanje također nudi ugrađeni prijevod. Dodirnite ikonu Google za prikaz alatne trake i dodirnite središnju ikonu. Odaberite ciljni jezik. Svaki tekst koji unesete u polje za prijevod prevodi se na jezik po vašem izboru.

Premjesti tekst

Premjesti tekst

Posebno zgodna ikona je ona za odabir teksta. Pomoću tipki sa strelicama možete pomicati odabir lijevo, desno, gore ili dolje, što je preciznija metoda od korištenja prsta. Zatim možete izrezati ili kopirati odabrani tekst.

Bez obzira koristite li iOS uređaj ili Android uređaj, Gboard je učinkovita i potpuna alternativa ugrađenoj tipkovnici, iako je malo učinkovitija i potpunije opremljena na strani Androida.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up