Kako koristiti Face ID za prijavu u aplikacije na iPhoneu X

Ako na svom iPhoneu X imate aplikacije zaštićene lozinkom (999,00 USD na Verizonu) (Otvara se u novom prozoru), pokušaj pamćenja korisničkih imena i lozinki za svaku od njih može biti gnjavaža. Što je rješenje? Koristite svoje lice umjesto lozinke za prijavu u podržane aplikacije.

Koje aplikacije zapravo rade s Face ID-om? Svaka aplikacija koja podržava Touch ID automatski će raditi s Face ID-om, prema Appleu (Otvara se u novom prozoru). Ali morat ćete provjeriti na individualnoj osnovi. Aplikacija bi vam trebala reći izravno ili negdje u svojim postavkama podržava li Touch ID ili Face ID. Pogledajmo postupak korištenja Face ID-a za prijavu u vaše omiljene aplikacije.

Oglas

Índice
  1. 1. Postavite Face ID
  2. 2. Aplikacije zaštićene lozinkom
  3. 3. Brza autentifikacija
  4. 4. Aktivirajte naknadno
  5. 5. Aktivacija unutar aplikacije
  6. 6. Aktivirajte u Postavkama
  7. 7. Prijavite se na web stranice pomoću Face ID-a

1. Postavite Face ID

Postavite Face ID

Prvo ćete morati uključiti i postaviti Face ID ako već niste; Evo kako.

2. Aplikacije zaštićene lozinkom

Aplikacije zaštićene lozinkom

Zatim preuzmite i otvorite aplikaciju koja zahtijeva lozinku ili drugu metodu provjere autentičnosti. Dodirnite gumb Prijava. Unesite svoje korisničko ime i lozinku. Aplikacija tada može ponuditi opciju prijave pomoću Face ID-a. Ako je tako, dodirnite gumb da biste ga omogućili i potvrdite da želite koristiti Face ID. Od tada će vas Face ID automatski autentificirati kada se trebate prijaviti u ovu aplikaciju.

3. Brza autentifikacija

Brza autentifikacija

Neke vam aplikacije daju opciju Face ID-a prije nego što se uopće prijavite. Omogućite opciju i zatim se prijavite. Kad se sljedeći put ponovno prijavite u aplikaciju, bit ćete upitani želite li joj dopustiti korištenje Face ID-a. Dodirnite OK i Face ID će vas autentificirati.

4. Aktivirajte naknadno

Aktivirajte nakon činjenice

Što ako zanemarite opciju korištenja Face ID-a (ili Touch ID-a) i prijavite se u aplikaciju s lozinkom? Prijavite se u aplikaciju kao i obično. Zatim otvorite odjeljak Postavke. Ako aplikacija podržava Face ID i/ili Touch ID, trebali biste vidjeti opciju za omogućavanje te značajke. Ako je tako, uključite ga. Sljedeći put kada se trebate prijaviti, Face ID bi trebao iskočiti kako bi vas autentificirao.

5. Aktivacija unutar aplikacije

Aktivacija u aplikaciji

S drugim aplikacijama možete koristiti više metoda autentifikacije, kao što su PIN i lozinka. Opet potražite tu aplikaciju u odjeljku Postavke. Uključite opciju za Face ID. Sljedeći put kad se prijavite, Face ID bi vas trebao autentificirati.

6. Aktivirajte u Postavkama

Aktivirajte u Postavkama

Što ako znate da aplikacija podržava Face ID ili Touch ID, ali vam ne daje tu opciju? Osim traženja postavki aplikacije, možete provjeriti još jedno mjesto. Na svom iPhoneu idite na Postavke > ID lica i šifra. Unesite svoju lozinku. Dodirnite unos za Ostale aplikacije. Ako je aplikacija navedena, ali Face ID nije omogućen, okrenite prekidač da biste je uključili. Ponovno pokrenite aplikaciju i provjerite je li Face ID sada dostupan.

7. Prijavite se na web stranice pomoću Face ID-a

Prijavite se na web stranice pomoću Face ID-a

Također možete postaviti Face ID za prijavu na web stranice kojima pristupate putem Safarija; Evo kako.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up