Kako koristiti dijeljenje u blizini u sustavu Windows 10

Dugo sam obožavatelj Appleove značajke AirDrop, koja vam omogućuje slanje fotografije, datoteke ili adrese web stranice bilo kome u blizini, čak i ako niste spojeni na internet. Sada korisnici Windowsa mogu uživati ​​u istoj pogodnosti, uz mogućnost dijeljenja u blizini s ažuriranjem iz travnja 2018.

Ova značajka koristi Bluetooth i peer-to-peer Wi-Fi, što znači da ne morate biti povezani s Wi-Fi usmjerivačem, a kamoli s internetom, za prijenos datoteka. Kao što ćete vidjeti u nastavku, dijeljenje u blizini nije zasebna značajka već opcija na ploči za dijeljenje, baš kao kod Applea.

Postavljanje je jednostavno, pa ako imate neke datoteke koje želite dijeliti na obližnjem računalu, učinite si uslugu i isprobajte dijeljenje u blizini. Evo kako.

Oglas

Índice
  1. 1. Pokrenite postupak
  2. 2. Potražite uređaje u blizini
  3. 3. Pronašao radnu površinu u blizini
  4. 4. Dostava u blizini
  5. 5. Prijemno računalo
  6. 6. Zajedničke postavke

1. Pokrenite postupak

Započnite proces

Najlakši način da počnete dijeliti u blizini je da dodirnete ikonu Dijeli u aplikaciji Universal Windows Platform (UWP) kao što su Microsoft Photos ili preglednik Edge. Ako ste ažurirali Windows 10 na ažuriranje za travanj 2018. i prijavljeni ste na Microsoftov račun, vidjet ćete opciju "Dodirnite za uključivanje dijeljenja u blizini". Dodirnite ga i vidimo se na sljedećem slajdu.

2. Potražite uređaje u blizini

Potražite uređaje u blizini

Nakon što omogućite značajku, na svom mjestu u dijaloškom okviru za dijeljenje piše "Traži uređaje u blizini", zajedno s "Provjerite je li na drugom uređaju uključeno dijeljenje u blizini u akcijskom centru."

3. Pronašao radnu površinu u blizini

Pronašao radnu površinu u blizini

Ovdje možete vidjeti da je poruka "Tražim..." zamijenjena nazivom uređaja obližnjeg računala. Kada se u blizini pronađe drugi uređaj s omogućenim dijeljenjem, u dijaloškom okviru za dijeljenje vidjet ćete naziv njegovog računala. Ovo bi moglo biti čudno ime poput "LAPTOP-DG435GF" koje je generirao proizvođač vašeg računala.

Naziv svog računala možete pronaći u Postavke > Sustav > O pod Naziv uređaja. Ta stranica s postavkama uključuje gumb na dnu za preimenovanje računala u nešto što bolje identificira stroj, kao što je Tom-Den-Desktop. (Imajte na umu da ne možete imati razmake u imenu.)

4. Dostava u blizini

Dostava u blizini

Kada nešto pošaljete, vidjet ćete ovu obavijest u donjem desnom kutu zaslona. Poslati slučajno? Možete otkazati operaciju ako to učinite prije nego što primatelj prihvati dijeljenje.

5. Prijemno računalo

Računalni prijem

Prijemno računalo vidi ovu obavijest u donjem desnom kutu zaslona. Može odbiti, spremiti ili spremiti i otvoriti dijeljenu datoteku. Imajte na umu da ako dijelite fotografije pohranjene na OneDriveu iz aplikacije Fotografije, vaš će primatelj primiti poveznicu za dijeljenje na internetsku verziju, a ne stvarnu datoteku fotografije. Ako je riječ o web stranici koja se dijeli, ona se otvara u zadanom pregledniku primatelja, koji ne mora biti Edge.

6. Zajedničke postavke

Dijeljene postavke

Za istinske ljubitelje dijeljenja u blizini, možete se pozabaviti postavkama za tu značajku na stranici Postavke > Sustav > Zajednička iskustva. Ovdje možete odlučiti želite li primati stavke samo sa svojih uređaja ili od bilo koga u blizini. Za mene je ova značajka najbolje funkcionirala samo kad sam svima dopustio dijeljenje; nije problem jer morate odobriti ono što je poslano. Konačno, možete odabrati u kojoj će se mapi nalaziti datoteke kada ih prihvatite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up