Kako koristiti Bluetooth slušalice s Nintendo Switchom

Bežični audio je konačno stigao na Nintendo Switch, koji je do sada zahtijevao spajanje igrača preko priključka za slušalice. Nintendo je zapravo dodao Bluetooth funkcionalnost u ažuriranju firmvera iz travnja 2021., za koje se vjerovalo da je postavka za Switch Pro o kojem se dugo pričalo, ali je uključeno tek ovaj tjedan. Ako ste spremni za bežični pristup, evo kako spojiti svoje Bluetooth slušalice na Nintendo Switch.

Índice
  1. Bluetooth ograničenja
  2. Uparite Bluetooth slušalicu
  3. Isključite Bluetooth audio

Bluetooth ograničenja

bluetooth ograničenja

Nažalost, Bluetooth audio na Switchu dolazi s određenim ograničenjima na koja će vas uređaj upozoriti. Nakon što je značajka uključena, samo dva bežična kontrolera mogu se upariti s konzolom. Morat ćete isključiti Bluetooth audio ako želite spojiti dodatne kontrolere. Također ne možete locirati izgubljene kontrolere ili promijeniti držač/redoslijed Kontrolori izbornik dok ste povezani.

Switch će omogućiti uparivanje samo jednog Bluetooth audio uređaja u isto vrijeme, ali možete imati do 10 uređaja pohranjenih na konzoli. Budući da Nintendo ima mobilnu aplikaciju koja upravlja svim mogućnostima chata, Bluetooth audio također neće raditi s lokalnim bežičnim više igrača, a Bluetooth mikrofoni nisu podržani.

Uparite Bluetooth slušalicu

parni prekidač

Kada ažurirate svoj Switch na verziju 13.0.0 ili noviju, Bluetooth audio će biti otključan na uređaju. Vaš bi prvi zadatak trebao biti uparivanje kompleta slušalica. To se može učiniti dok je prekidač na baznoj stanici ili u ručnom načinu rada. Na početnom zaslonu odaberite Postavke sustava ikonu zupčanika i pomaknite se prema dolje i odaberite Bluetooth audio.

U ovom trenutku svoj Bluetooth uređaj možete staviti u način uparivanja. To će se razlikovati ovisno o vašem uređaju, ali mnoge prave bežične slušalice jednostavno zahtijevaju da ih izvadite iz kućišta. Druge slušalice mogu imati gumb za uparivanje koji morate držati pritisnutim.

uparite uređaj

Dok su slušalice u načinu uparivanja, dodirnite Uparite svoj uređaj na zaslonu prekidača. Konzola će tražiti uređaje u blizini i zatim prikazati sve uređaje koje pronađe. Ako su vaše slušalice navedene, dodirnite unos, a zatim dodirnite u redu za početak veze.

Ako vaš Switch ne može pronaći slušalice s mikrofonom, pokušajte ponovno pritiskom na gumb Y na upravljaču. Možda ćete morati vratiti slušalice u način rada za uparivanje.

Isključite Bluetooth audio

uparite više uređaja

Od ove točke nadalje, Bluetooth audio trebao bi se automatski povezati kad god pokušate koristiti svoj Bluetooth audio uređaj u blizini prekidača. Međutim, možete isključiti značajku i upravljati povezanim uređajima pod Postavke sustava > Bluetooth audio.

uklonite uređaj

Odaberite povezani uređaj i kliknite Isključite uređaj za rasparivanje slušalica. Ovo će službeno isključiti Bluetooth zvuk i omogućiti vam korištenje svih onemogućenih značajki, kao što je uparivanje kontrolera. Odaberite Uklonite uređaj za brisanje unosa s konzole. Imajte na umu da ako želite dodati dodatne slušalice, prvo se morate odspojiti s trenutnog uređaja.

PCMag logotip Nintendo Switch (OLED model): Je li ovo Switch Pro koji smo čekali?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up