Kako koristiti Appleovu ugrađenu aplikaciju prevoditelja

Ako trebate prevesti govor ili tekst dok ste u pokretu, nekoliko mobilnih aplikacija može obaviti posao. Ali za one koji imaju iPhone ili iPad, Apple nudi ugrađenu aplikaciju Prevoditelj.

Predstavljena s iOS-om 14, aplikacija podržava 12 različitih jezika, uključujući engleski, španjolski, francuski, talijanski, njemački, ruski, portugalski, japanski, kineski, korejski i arapski. Nekoliko ih je dostupno za preuzimanje za izvanmrežni pristup.

Uz iOS 15 i iPadOS 15, opcija automatskog prevođenja omogućuje vam prevođenje razgovora naprijed i natrag bez dodirivanja gumba mikrofona. Postoje i dva načina rada ovisno o tome kako držite uređaj, plus mogućnost prevođenja odabranog teksta iz bilo koje aplikacije na vašem uređaju.

Evo kako prevesti tekst i govor na svom Apple uređaju.

Índice
 1. Ažurirajte na iOS 15
 2. Prevodi tekst i govor
 3. Spremi u favorite i definiraj riječi
 4. Pristupite tipkovnici za određeni jezik
 5. (Automatski) Prevedite razgovor
  1. Preporuka naših urednika
  2. Načini rame uz rame i licem u lice
 6. Preuzmite jezike
 7. Prevedite odabrani tekst

Ažurirajte na iOS 15

ažuriranje softvera

Za najnovije značajke ažurirajte svoj uređaj na iOS 15 ili iPadOS 15 ili noviji ako to već niste učinili. Ići Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera. Vaš uređaj će pokazati da je vaš softver ažuran ili će vas zatražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje. Zatim možete otvoriti aplikaciju Prevoditelj ili je preuzeti s App Storea (otvara se u novom prozoru) ako ste je prethodno uklonili.

Prevodi tekst i govor

odaberite jezik

Vaš prvi korak unutar aplikacije vjerojatno će biti odabir izvornog i ciljnog jezika. Dodirnite strelicu prema dolje za prvi jezik ako već nije ispravno postavljen i promijenite ga na jezik koji želite. Učinite isto za drugi jezik.

tipski jezik

Za unos teksta koji želite prevesti pomoću tipkovnice dodirnite bilo gdje u prostoru ispod i unesite tekst. Dodir Ići za potvrdu, a prijevod će se pojaviti ispod vašeg teksta. Dodir igra gumb da biste čuli prijevod izgovoren naglas.

govoriti jezikom

Ako biste radije izgovorili svoju frazu, dodirnite ikonu mikrofona. Pričekajte da se poruka slušanja pojavi na zaslonu, a zatim govorite. Vaše će se riječi tada pojaviti na ekranu dok ih izgovarate; pobrinite se da odgovaraju onome što kažete. Prijevod će se tada pojaviti na ekranu. Dodir igra ikonu da biste čuli prijevod izgovoren naglas.

Spremi u favorite i definiraj riječi

favorit ili definirati

Ako planirate koristiti izraz u budućnosti, dodirnite zvjezdicu Favoriti ikonu pored prevedenog teksta da biste ga spremili na svoj popis favorita.

Dodirnite ikonu knjige i možete potražiti definiciju svake prevedene riječi u rječniku. Kada dodirnete ikonu, prva riječ u prijevodu je označena i definirana. Zatim možete dodirnuti drugu prevedenu riječ da vidite njezinu rječničku definiciju.

popis favorita

Dodir Favoriti ikonu na dnu ili bočnoj navigaciji kako biste vidjeli sve fraze koje ste dodali na svoj popis favorita, kao i sve nedavno prevedene fraze. Ako želite ukloniti favorita s popisa, povucite ga ulijevo i dodirnite Neomiljeno ikona.

Za uklanjanje nedavne fraze, povucite je ulijevo i dodirnite Izbrisati ikona. Također možete favorizirati nedavne izraze tako da dodirnete Favoriti ikona.

Pristupite tipkovnici za određeni jezik

jezična tipkovnica

Ako odaberete jezik kao što je engleski, pojavljuje se standardna engleska alfanumerička tipkovnica. Ali ako odaberete drugi jezik, primijetit ćete da se tipkovnica mijenja i uključuje znakove i simbole za taj jezik.

prediktivni tekst

Na primjer, španjolska tipkovnica će dodati ñ, japanska tipkovnica će prikazati japanski kanji, a arapska tipkovnica će prikazati arapsku abecedu. Prediktivni tekst također se mijenja ovisno o jeziku. Počnite upisivati ​​riječ na jeziku koji ste odabrali, a prijedlozi će prikazati riječi na tom jeziku.

materinji jezik

Prema zadanim postavkama, izvorni jezik je onaj s lijeve strane, a ciljni jezik je onaj s desne strane, no možete se jednostavno prebacivati ​​naprijed-natrag. Samo dodirnite jezik koji želite upisati ili govoriti. Ispred njega se pojavljuje plavi krug koji označava da je to aktivan jezik.

(Automatski) Prevedite razgovor

mogućnosti chata

Za prijevod razgovora između dvoje ljudi dodirnite Razgovor. Aplikacija je dodala nove značajke kako bi razgovori tekli glatko. Na primjer, umjesto da morate ručno postaviti dva jezika za prijevod, sada možete otvoriti izbornik s tri točke i odabrati Prepoznaj jezik tako da će vaš uređaj automatski otkriti što se govori.

Preporuka naših urednika

Umjesto da dodirnete gumb mikrofona svaki put kada netko želi govoriti, odaberite Automatski prijevod tako da će aplikacija otkriti kada jedna osoba počne i prestane govoriti. Prijevodi se prema zadanim postavkama pojavljuju na zaslonu, ali se ne izgovaraju. The Igrajte prijevode opcija će osigurati da se svaka strana razgovora automatski čita naglas.

Načini rame uz rame i licem u lice

načini razgovora

Razgovori sada imaju dva načina između kojih možete birati, ovisno o tome kako želite držati svoj uređaj. Dodirnite ikonu pravokutnika za prebacivanje između Jedno uz drugo način rada i Licem u lice načinu rada, a zatim prema tome postavite svoj uređaj.

U načinu rada jedan pored drugog, držite uređaj vodoravno kako bi osoba pored vas mogla vidjeti svoju stranu razgovora. Način rada licem u lice je za ljude koji razgovaraju licem u lice, tako da postavite telefon okomito između sebe i druge osobe, tako da oboje vidite svoju stranu razgovora.

licem u lice

Sada sve što trebate učiniti je dodirnuti ikonu mikrofona da biste počeli govoriti. Ako imate uključene sve nove opcije, nećete morati ništa učiniti; samo govorite i aplikacija će prevesti svaku stranu razgovora.

Preuzmite jezike

preuzimanje jezika

Aplikacija zahtijeva internetsku vezu za prijevod, ali možete preuzeti određene jezike za izvanmrežni prijevod. Dodirnite strelicu prema dolje pored jednog od dva prikazana jezika, a zatim odaberite Upravljanje jezicima na dnu popisa. Za preuzimanje jezika dodirnite Polijetanje gumb pokraj njega.

Prevedite odabrani tekst

izbornik prijevoda

Također možete prevesti tekst s web stranice, dokumenta ili aplikacije izvan aplikacije Prevoditelj. Samo odaberite tekst koji želite prevesti i dodirnite Prevedi naredba iz izbornika. Prevedeni tekst pojavljuje se u malom prozoru.

Zatim možete čuti prijevod koji se čita naglas, kopirati i zalijepiti prevedeni tekst ili ga dodirnuti Promijeni jezik naredba za odabir novog ciljanog jezika.

PCMag logotip Recenzirana Appleova linija iPhone 13

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up