Kako koristiti Apple Music na svom Android telefonu ili tabletu

Čak i ako nemate Apple uređaj, još uvijek možete slušati Apple Music putem namjenske aplikacije tvrtke. Vaša pretplata omogućit će vam pristup do 50 milijuna pjesama, slušanje odabranih radio postaja i popisa za reprodukciju, primanje preporuka izvođača i glazbe te preuzimanje pjesama za izvanmrežno slušanje. Sve što trebate je telefon ili tablet sa sustavom Android 5.0 (Lollipop) ili novijim.

Predstavljen 2015., Apple Music postao je popularan. U veljači 2019. usluga je privukla više od 28 milijuna pretplatnika u SAD-u, nadmašivši Spotifyjevih 26 milijuna za mjesec, prema izvješću Wall Street Journala (Otvara se u novom prozoru), a Apple može zahvaliti korisnicima Androida za neke od tih brojki. Procjene istraživačke tvrtke Sensor Tower (Otvara se u novom prozoru) pokazuju da je Apple Music sada na 40 milijuna Android uređaja. Apple je također nedavno ažurirao aplikaciju za Android s više detalja u odjeljku pretraživanja kako bi vam pomogao pronaći novu glazbu i izvođače. Ako ste korisnik Androida i želite se prebaciti na Apple Music, sada je pravo vrijeme kao i bilo koje drugo.

Apple Music dostupan je kroz nekoliko različitih planova. Pojedinačna pretplata košta 9,99 USD mjesečno, obiteljski plan košta 14,99 USD mjesečno, a kvalificirani studentski plan iznosi samo 4,99 USD mjesečno. Novi pretplatnici mogu dobiti besplatnu tromjesečnu probu prije nego potroše svoj novac. Osim na svojim iOS i Android uređajima, Apple Music možete slušati putem Apple Watcha, Apple TV-a, iTunesa na Windows PC ili Macu, Apple HomePoda i Amazon uređaja kao što su Echo i Fire TV.

Oglas

Índice
 1. Preuzmite aplikaciju
 2. Vaš Apple ID
 3. Prilagođavanje vašeg iskustva
 4. Osnovne opcije
 5. Audio postavke
 6. Pregledajte
 7. Istražite glazbene kategorije
 8. Više za istražiti
 9. Dobijte preporuke
 10. Dodajte svoje favorite
 11. Radio stanice
 12. Glazba samo za vas
 13. Igrajte također nasumično
 14. Koristite traku za pretraživanje
 15. Alternative za Apple Music

Preuzmite aplikaciju

Preuzmite aplikaciju

Iako je Apple Music unaprijed instaliran na bilo kojem Apple uređaju, korisnici Androida moraju je preuzeti iz trgovine Google Play (Otvara se u novom prozoru). Otvorite aplikaciju i dodirnite gumb Isprobajte sada na glavnom zaslonu kako biste započeli besplatnu probnu pretplatu i saznali što dobivate svojom pretplatom. Na sljedećem zaslonu odaberite plan koji želite, a zatim dodirnite gumb Pokreni probu.

Vaš Apple ID

Vaš Apple ID

Sljedeći zaslon od vas traži da upotrijebite ili izradite Apple ID ili da otkažete postupak. Ako nemate Apple račun, dodirnite vezu Stvori novi Apple ID. Zatim slijedite upute za postavljanje računa. U suprotnom dodirnite vezu da biste upotrijebili svoj postojeći Apple ID i prijavili se. Od vas se također može tražiti da potvrdite podatke o plaćanju. Na kraju, prihvatite uvjete. Primit ćete e-poruku kojom se potvrđuje vaša pretplata.

Prilagođavanje vašeg iskustva

Prilagođavanje vašeg iskustva

Zaslon vam želi dobrodošlicu u Apple Music. Dodirnite Nastavi. Sada možete istražiti sadržaj i značajke Apple Musica. Ali prođimo kroz tvoje mogućnosti. Prvo biste mogli podesiti neke postavke. Da biste to učinili, dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu zaslona i odaberite Postavke.

Osnovne opcije

Osnovne opcije

Prva opcija automatski dodaje pjesme u vašu glazbenu biblioteku kada ih dodate na popis za reprodukciju. Druga vam opcija omogućuje da odredite želite li preuzimati pjesme, strujati glazbu, ažurirati svoju biblioteku ili preuzimati omot albuma putem mobilne veze.

Audio postavke

Audio postavke

U odjeljku Reprodukcija možete uključiti EQ za fino podešavanje zvuka. Ili možete podesiti veličinu predmemorije za privremeno pohranjivanje glazbe na svoj uređaj tijekom strujanja za glatkije iskustvo slušanja. Ovaj vam odjeljak također omogućuje da odredite vide li pjesme koje slušate vaši sljedbenici Apple Musica i utječu li te pjesme na Appleove preporuke. Konačno, možete omogućiti ograničenja sadržaja ako ne želite slušati glazbu s eksplicitnim tekstom.

Pregledajte

Pregledajte

Povratak na glavni zaslon. Dodirnite ikonu Pregledaj i pomičite se kroz odabire novih albuma, istaknutih izvođača, ažuriranih popisa za reprodukciju i više.

Istražite glazbene kategorije

Istražite glazbene kategorije

Prijeđite prstom prema dolje da biste otkrili druge glazbene kategorije, kao što su Dnevnih Top 100, Popisi pjesama koje trebate čuti, Upravo ažurirano, Popularne pjesme i Nova glazba.

Više za istražiti

Više za istražiti

U nastavku, u odjeljku More to Explore, možete pretraživati ​​pjesme prema žanru i raspoloženju, pregledavati ljestvice i gledati glazbene videospotove.

Dobijte preporuke

Dobijte preporuke

Ako vam ništa u odjeljku Browse ne pada na pamet, onda je vrijeme da uključite Appleov algoritam za preporuke. Dodirnite ikonu Za vas, zatim dodirnite gumb Početak rada. Na sljedećem zaslonu odaberite svoje omiljene glazbene žanrove. Dodirnite Dalje. Odaberite svoje omiljene izvođače. Na ovom zaslonu možete reći aplikaciji da predloži više izvođača i da doda vlastite izvođače. Dodirnite Gotovo.

Dodajte svoje favorite

Dodajte svoje favorite

Pregledajte odjeljak Za vas kako biste pronašli pjesme svojih omiljenih žanrova i izvođača, kao i glazbu temeljenu na vašim favoritima.

Radio stanice

Radio stanice

Zatim, recimo da želite slušati radio stanicu. Dodirnite ikonu Radio. Možete slušati Appleovu stanicu Beats 1 koja uključuje nastupe uživo i glazbu različitih DJ-a. Dodirnite sličicu da biste slušali Beats 1. Dodirnite poveznicu Radio Stations da vidite više postaja na temelju određenih žanrova. Dodirnite naziv postaje da biste glazbu stavili u red čekanja.

Glazba samo za vas

Glazba samo za vas

Za povratak na svoju glazbu dodirnite Za vas ili ikonu Pregledaj i odaberite album ili pjesmu koju želite čuti. Da biste preuzeli pjesmu i slušali je izvan mreže, dodirnite ikonu + pored pjesme, zatim dodirnite ikonu oblaka da biste je preuzeli. Za preuzimanje cijelog albuma dodirnite gumb Dodaj pored naslovnice albuma.

Igrajte također nasumično

Igrajte također nasumično

Za reprodukciju cijelog albuma dodirnite gumb Reproduciraj. Da biste promijenili redoslijed pjesama, dodirnite gumb Shuffle. Da biste vidjeli više opcija, dodirnite ikonu s tri točke za album. Ovdje možete dodati album u svoju biblioteku ili ga ukloniti iz biblioteke, dodati ga na popis za reprodukciju, reproducirati sljedeću ili prethodnu pjesmu, stvoriti vlastitu stanicu iz albuma ili podijeliti album s nekim drugim.

Koristite traku za pretraživanje

Koristite traku za pretraživanje

Konačno, uvijek možete tražiti glazbu prema albumu, izvođaču, žanru, pjesmi ili čak tekstu. Dodirnite ikonu pretraživanja na vrhu zaslona. Unesite pojam za pretraživanje. U rezultatima pretraživanja dodirnite pjesmu koju želite reproducirati.

Alternative za Apple Music

Alternative za Apple Music

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up