Kako koristiti Apple Handoff

Imate Mac, a možda i neki drugi Apple uređaj poput iPhonea, iPada ili Apple Watcha. Ako ste započeli određeni zadatak na jednom uređaju i želite nastaviti na drugom, to možete učiniti s Handoffom.

Ova značajka omogućuje besprijekoran prijelaz između bilo kojeg vašeg uređaja. Započnite e-poštu, tekstualnu poruku ili drugu stavku na svom Macu, a zatim nastavite na svom iPhoneu. Započnite zadatak na svom iPhoneu i nastavite ga na svom iPadu. Možete čak započeti zadatak na svom Apple Watchu (191,99 USD u Best Buyu) (Otvara se u novom prozoru) i nastaviti ga na svom iOS uređaju.

Handoff prvenstveno radi s Appleovim aplikacijama kao što su Safari, Kalendar, Kontakti i Podcasti, ali podržava i neke programe trećih strana. Što se tiče operativnog sustava, Handoff zahtijeva OS X Yosemite ili noviji na Macu, iOS 8 ili noviji na iPhoneu ili iPadu i watchOS 1.0 ili noviji na Apple Watchu. Što se tiče hardvera, ova značajka zahtijeva najmanje određene modele iOS uređaja i Mac računala (Otvara se u novom prozoru), ali podržava bilo koji Apple Watch.

Da biste koristili Handoff, svaki uređaj mora biti povezan na istu Wi-Fi mrežu i prijavljen na iCloud s istim Apple ID-om. Evo kako postaviti i koristiti Handoff.

Oglas

Índice
 1. Omogućite Handoff na Macu
 2. Omogućite Handoff na iOS uređajima
 3. Omogućite Handoff na Apple Watchu
 4. Prijeđite s desktopa na iOS
 5. Prijeđite s desktopa na iPhone
 6. Kontinuitet između aplikacija
 7. Prelazak s iOS-a na desktop
 8. Karte, bilješke, podsjetnici i vijesti
 9. Prelazak s Apple Watcha
 10. Dodirnite ikonu Handoff ili obavijest
 11. 15 tajnih trikova i savjeta unutar iOS-a 12

Omogućite Handoff na Macu

Omogućite Handoff na Macu

Handoff nije aplikacija, tako da ne morate ništa preuzimati iz App Storea. Umjesto toga, morat ćete aktivirati značajku na svakom uređaju. Za postavljanje značajke na vašem Macu, odaberite ikonu Apple izbornika i kliknite na Postavke sustava > Općenito. Odaberite opciju "Dopusti Handoff između ovog Maca i vaših iCloud uređaja" ako već nije omogućena.

Omogućite Handoff na iOS uređajima

Omogućite Handoff na iOS uređajima

Proces je pojednostavljen na iOS uređajima, tako da možete slijediti isti postupak za iPhone i iPad. Na svom iOS uređaju otvorite Postavke > Općenito > Handoff. Uključite Handoff prekidač ako već nije uključen.

Omogućite Handoff na Apple Watchu

Omogućite Handoff na Apple Watchu

Za Apple Watch, otvorite aplikaciju Watch na svom iPhoneu. U odjeljku Moj sat dodirnite Općenito. Prebacite prekidač na Omogući Handoff.

Prijeđite s desktopa na iOS

Prijeđite s desktopa na iOS

Započnimo korištenjem Handoffa za prebacivanje sa stolnog računala na iOS uređaj sa Safarijem. Otvorite web preglednik i počnite tražiti. Sada provjerite svoj iPad i trebali biste vidjeti ikonu za Safari u Docku. Možete reći da je ovo ikona Handoff jer ima manju ikonu pričvršćenu na nju u gornjem desnom kutu koja oponaša vaš Mac. Dodirnite ovu ikonu Handoff i ista web stranica koju ste gledali na Macu otvorit će se na vašem iPadu u Safariju.

Prijeđite s desktopa na iPhone

Prijeđite s desktopa na iPhone

Na iPhoneu ćete morati pokrenuti izmjenjivač aplikacija. Na iPhone X ili novijem, prijeđite prstom od dna zaslona prema gore. Na starijem iPhoneu dvaput dodirnite gumb Home. Trebali biste vidjeti obavijest za Safari s vašeg Maca. Dodirnite ga i možete podići s iste web stranice.

Kontinuitet između aplikacija

Kontinuitet između aplikacija

Možete se prebacivati ​​između uređaja koristeći bilo koji broj Appleovih standardnih aplikacija, a mnoge od njih održavat će kontinuitet između pisanog sadržaja. Ako otvorite Mail na radnoj površini i počnete sastavljati novu poruku, možete se prebaciti na iPad ili iPhone i otvoriti tu istu e-poštu na svom drugom uređaju. Nastavite pisati poruku, a zatim je pošaljite.

Druge aplikacije kao što su Kalendar, Karte i Poruke također besprijekorno rade s Handoffom, omogućujući vam dijeljenje važnih datuma, uputa i tekstualnih poruka između različitih uređaja bez gubitka prostora.

Prelazak s iOS-a na desktop

Prelazak s iOS-a na desktop

Možete ići i u suprotnom smjeru. Opet, koristimo Safari kao primjer. Otvorite ga na svom iOS uređaju i surfajte do određene web stranice.

Na vašem Macu, ikona Handoff trebala bi se pojaviti lijevo od Docka. U ovom slučaju, ikona je za Safari, ali s manjom priloženom ikonom koja izgleda kao iPhone ili iPad. Zadržite pokazivač iznad te ikone i vidjet ćete poruku da je za Safari s iPhonea ili iPada. Pritisnite tu ikonu za pregled iste web stranice sa svog iPada.

Karte, bilješke, podsjetnici i vijesti

Karte, bilješke, podsjetnici i vijesti

Ostale aplikacije koje će raditi između macOS-a i iOS-a uključuju karte, bilješke i podsjetnike (iznad). Mojave je također dodao aplikaciju Vijesti na radnu površinu, tako da možete početi čitati na svom telefonu tijekom putovanja na posao i preuzeti je za stolom.

Prelazak s Apple Watcha

Prelazak s Apple Watcha

Za dijeljenje između vašeg Apple Watcha i iOS uređaja, dodirnite Digital Crown za odlazak na početni zaslon. Dodirnite aplikaciju, kao što su Poruke, Podcasti, Vijesti ili Dijeljenja.

Dodirnite ikonu Handoff ili obavijest

Dodirnite ikonu Handoff ili obavijest

Za poruke otvorite postojeću poruku ili pokrenite novu. Na vašem iPhoneu ili iPadu dodirnite ikonu ili obavijest Handoff i vaša će se poruka pojaviti na vašem iOS uređaju. Kao što možete vidjeti gore, prikazuje se kao mala ikona sata u gornjem desnom kutu aplikacije Messages na iPadu.

15 tajnih trikova i savjeta unutar iOS-a 12

15 tajnih trikova i savjeta unutar iOS-a 12

Mnogi su veliki, sjajni oblici. Baš kao što postoje mnogi mali skriveni trikovi koji će fascinirati samo istinskog ljubitelja iOS-a. Evo kako svladati iOS 12.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up