Kako koristiti aplikaciju Walkie-Talkie na Apple Watchu

Apple Watch ne pokazuje samo vrijeme. Možete ga koristiti za telefoniranje, slanje tekstualnih poruka i pisanje e-pošte. Možete slušati glazbu, uključiti svoj omiljeni podcast, pa čak i pratiti svoje spavanje.

Sada s ažuriranjem watchOS 5, vaš se uređaj može koristiti za komunikaciju s drugim korisnicima Apple Watcha putem značajke Walkie-Talkie. Sve dok vi i vaš prijatelj imate watchOS 5 ili noviju verziju, moći ćete razgovarati i slušati putem Walkie-Talkie-a izravno kroz sat — što znači da nisu potrebne slušalice.

Dobra vijest je da i satovi koji imaju samo Wi-Fi i satovi s omogućenom mobilnom vezom mogu koristiti ovu značajku. Spojite se na obližnju Wi-Fi mrežu ili upotrijebite svoj podatkovni plan za upućivanje poziva putem Apple Watcha i ne morate brinuti čak ni o svom telefonu. Jedina začkoljica je u tome što Walkie-Talkie koristi FaceTime audio za komunikaciju, tako da također trebate postaviti FaceTime na svojim telefonima da povežete svoje uređaje.

Imajte na umu da su postavke i sučelje Walkie-Talkiea nezgrapni i rade samo s Apple Watchom. Ne možete ga koristiti za razgovor s nekim na iPhoneu ili iPadu. Nadamo se da će Apple poboljšati i poboljšati aplikaciju kako vrijeme bude prolazilo, ali unatoč svojim ograničenjima, Walkie-Talkie vrijedi isprobati.

Oglas

Índice
 1. Ažurirajte na watchOS 5
 2. Otkažite pozivnicu na Apple Watchu
 3. Otkažite pozivnicu na iPhoneu
 4. Odgovaranje na poziv
 5. Razgovarajte putem Walkie-Talkieja
 6. Javljanje i utišavanje Walkie-Talkie poziva
 7. Dodajte Walkie-Talkie komplikaciju
 8. Rješavanje problema s voki-tokijem
 9. Prvi pogled na Apple Watch Series 4

Ažurirajte na watchOS 5

Ažurirajte na watchOS 5

Najprije provjerite jeste li vi i vaš prijatelj Walkie-Talkie ažurirali svoje satove na watchOS 5. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Watch na svom iPhoneu. Dodir Općenito > O nama. Ako verzija kaže 5.0 ili noviju, spremni ste. Ako nije, vratite se jedan zaslon unatrag i dodirnite Ažuriranje softvera za preuzimanje i instalaciju najnovijeg izdanja.

Otkažite pozivnicu na Apple Watchu

Otkažite pozivnicu na Apple Watchu

Jedan neugodan problem s Walkie-Talkiejem uključuje pozivnice. Ako netko koga pozovete ne odgovori, pozivnica ostaje na vašem satu. Srećom, postoji nešto što možete učiniti u vezi s tim. U Walkie-Talkie na satu, prijeđite prstom ulijevo na pozivnici osobe. Trebali biste vidjeti crveni gumb za uklanjanje X. Dodirnite gumb za poništavanje pozivnice.

Otkažite pozivnicu na iPhoneu

Otkažite pozivnicu na iPhoneu

Također možete pregledati i ukloniti sve pozivnice iz aplikacije Watch na vašem iPhoneu. Na zaslonu Moj sat prijeđite prstom prema dolje i dodirnite aplikaciju Walkie-Talkie. Trebali biste vidjeti kontakte koje ste pozvali. Dodirnite Uredi. Zatim možete dodirnuti ikonu Izbriši i dodirnite Ukloni da biste otkazali te pozivnice.

Odgovaranje na poziv

Odgovaranje na poziv

Ako trebate odgovoriti na pozivnicu, prijeđite prstom od vrha sata prema dolje da biste vidjeli najnovije obavijesti. Dodirnite pozivnicu, a zatim dodirnite Uvijek dopusti kako biste uvijek prihvatili Walkie-Talkie pozive od pošiljatelja. Također možete provjeriti i odgovoriti na pozive putem postavki Walkie-Talkie u aplikaciji My Watch na iPhoneu.

Ako ste sami poslali pozivnice, vidjet ćete obavijest da je osoba prihvatila, a zatim možete koristiti Walkie-Talkie za međusobni razgovor.

Razgovarajte putem Walkie-Talkieja

Razgovarajte putem Walkie-Talkieja

Možete dodirnuti ime osobe da biste započeli kontakt. Aplikacija će vam reći da se pokušava povezati. Nakon što se veza uspostavi, pritisnite i držite tipku za razgovor kako biste razgovarali s drugom osobom. Otpustite gumb kako biste omogućili drugoj osobi da odgovori. Nastavite razgovor na ovaj način, držeći pritisnutu tipku za razgovor kada je vaš red da govorite, a zatim otpustite tipku da biste poslušali drugu osobu.

Ako ikada dođe trenutak kada jedan korisnik pokuša nazvati drugog, ali nema odgovora, ostat će obavijest o propuštenom pozivu.

Javljanje i utišavanje Walkie-Talkie poziva

Javljanje i utišavanje Walkie-Talkie poziva

Evo nekoliko savjeta i trikova za korištenje Walkie-Talkieja.

 • Walkie-Talkie možete pokrenuti na nekoliko načina osim dodirom aplikacije na početnom zaslonu. Kada ste dostupni, vidjet ćete malu ikonu Walkie-Talkie na vrhu sata. Dodirnite ikonu za pokretanje aplikacije.
 • Možete zatražiti od Siri da "Open Walkie-Talkie."
 • Tijekom Walkie-Talkie poziva možete povećati ili smanjiti glasnoću okretanjem Digital Crown.
 • Ako ne želite da vas uznemirava Walkie-Talkie poziv, otvorite aplikaciju i isključite prekidač Dostupno.
 • Ako omogućite kazališni način rada ili način rada Ne uznemiravaj, također ćete se pojaviti kao nedostupni za Walkie-Talkie pozive.
 • Ako svoj sat prebacite u nečujni način rada, još uvijek možete čuti zvukove dolaznog Walkie-Talkie poziva kao i glas druge osobe.

Dodajte Walkie-Talkie komplikaciju

Dodajte Walkie-Talkie komplikaciju

Također možete prilagoditi brojčanik sata kako biste dodali aplikaciju Walkie-Talkie kao komplikaciju. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Moj sat na svom iPhoneu. Dodirnite lice koje želite prilagoditi. Dodirnite mjesto na koje želite postaviti ikonu Walkie-Talkie, zatim je dodajte na to mjesto. Sada kada koristite taj brojčanik, možete jednostavno pokrenuti Walkie-Talkie tako da dodirnete njegovu ikonu.

Rješavanje problema s voki-tokijem

Rješavanje problema s voki-tokijem

Ako naiđete na probleme pri korištenju Walkie-Talkieja, Apple nudi nekoliko prijedloga. Provjerite je li FaceTime postavljen i možete li upućivati ​​FaceTime pozive. Još uvijek imate problema? Ponovno pokrenite sat i telefon i pokušajte ponovno.

Prvi pogled na Apple Watch Series 4

PCMag logotip Prvi pogled na Apple Watch Series 4

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up