Kako koristiti aplikaciju Digital Wellbeing za Android Pie

Jeste li ovisni o svom pametnom telefonu? Čini se da mnogi od nas ne mogu prestati provjeravati e-poštu, slati poruke ljudima, skakati po Facebooku i snimati selfije, obično u najnepovoljnijem trenutku. Pa, Android Pie nudi novi alat koji bi vam mogao pomoći da se riješite te navike.

Poznata kao Digital Wellbeing, značajka se pojavljuje kao nadzorna ploča koja vam pokazuje koliko ste vremena proveli s različitim aplikacijama, koliko često ste otključali telefon i koliko ste obavijesti primili. Nadzorna ploča također nudi mjerače vremena za ograničavanje broja minuta koje provodite s aplikacijom, pristup Ne uznemiravaj i brz način isključivanja obavijesti za svaku aplikaciju.

Ova značajka dostupna je samo u Androidu Pie, najnovijoj verziji Googleovog mobilnog operativnog sustava, a Digital Wellbeing za sada možete isprobati samo na Google Pixel telefonu. Budući da je Digital Wellbeing trenutačno u beta načinu rada (potpuno izdanje očekuje se na jesen), postoje ograničenja. Ali ako imate pristup, to može biti koristan način da ograničite korištenje pametnog telefona.

Oglas

Índice
 1. Preuzmite i pristupite usluzi
 2. Pregledajte svoje podatke
 3. Pogledajte svoje ukupno vrijeme
 4. Postavite mjerač vremena
 5. Pauzirajte aplikaciju
 6. Isključite aktivnost telefona
 7. Postavite postavke odmora
 8. Onemogući obavijesti
 9. Aktivirajte Ne uznemiravaj
 10. Ograničite mogućnost pozivanja i slanja poruka
 11. Postavite trajanje Ne uznemiravaj

Preuzmite i pristupite usluzi

Preuzmite i pristupite usluzi

Prvo, možete pokrenuti Digital Wellbeing na bilo kojem modelu Pixela, od originalnog Pixela do Pixela 2 XL, i – vjerojatno – najnovijih Pixel telefona koje će Google objaviti 9. listopada. Ako imate jedan od ovih uređaja, idite na Google Play kako biste preuzeli i instalirali Digital Wellbeing Beta (Otvara se u novom prozoru) na svoj telefon.

U redu, sada dolazi nezgodan dio – gdje i kako zapravo pronaći aplikaciju Digital Wellbeing? Ne pojavljuje se na početnom zaslonu ili u ladici aplikacija. Umjesto toga, morate kopati po postavkama svog telefona da biste mu pristupili. Otvorite postavke. Prijeđite prstom prema dolje po popisu i postavka za Digital Wellbeing nalazi se između Pristupačnosti i Googlea. Dodirnite ga da biste otvorili upravljačku ploču.

Ako želite pristupiti upravljačkoj ploči izravno s početnog zaslona, ​​trebat će vam pomoć druge aplikacije. Vratite se na Google Play i preuzmite aplikaciju pod nazivom Pixel Shortcuts (otvara se u novom prozoru). Otvori ovu aplikaciju. U odjeljku Digitalno blagostanje dodirnite gumb za dodavanje prečaca na početni zaslon, zatim dodirnite vezu Dodaj automatski. Vratite se na početni zaslon i dodirnite ikonu za Digital Wellbeing.

Pregledajte svoje podatke

Pregledajte svoje podatke

Nadzorna ploča Digital Wellbeing prikazuje krug koji pokazuje koliko ste vremena do danas proveli na telefonu. Circle raščlanjuje količinu vremena koju ste proveli na određenim aplikacijama dodjeljivanjem svakoj drugoj boji. Da biste vidjeli više informacija, dodirnite određenu aplikaciju ili boju kruga. Nadzorna ploča prikazat će broj minuta koje ste proveli u toj aplikaciji, što se može filtrirati kroz dnevni ili satni prikaz.

Dok ste ovdje, možete zaviriti u ostale detalje. Prema zadanim postavkama, ovaj vam zaslon prikazuje količinu vremena koje ste proveli koristeći aplikaciju. Dodirnite strelicu prema dolje na vrhu da vidite druge opcije. Možete vidjeti broj obavijesti koje ste primili od ove aplikacije ili koliko ste puta pokrenuli aplikaciju. Također možete vidjeti rezultate po satu za primljene obavijesti i otvorena vremena.

Pogledajte svoje ukupno vrijeme

Pogledajte svoje ukupno vrijeme

Također možete dobiti pregled vremena koje ste proveli sa svim aplikacijama koje ste otvorili. Dodirnite vrijeme u središtu kruga. Kontrolna ploča prikazuje ukupnu količinu vremena pred ekranom za danas i prethodne dane. Prijeđite prstom prema dolje da vidite vrijeme upotrebe uređaja za svaku aplikaciju. Dodirnite vezu na dnu da biste prikazali sve aplikacije i vidjeli koliko je dugo svaka aplikacija bila instalirana na vašem telefonu.

Postavite mjerač vremena

Postavite mjerač vremena

U redu, shvatili ste da provodite previše vremena s određenim aplikacijama i želite ih se riješiti. Što možeš učiniti? Na glavnom zaslonu nadzorne ploče, u odjeljku Metode prekidanja veze, dodirnite unos za postavljanje mjerača vremena aplikacije Dashboard X. Ovdje možete postaviti mjerač vremena za svaku aplikaciju koji će vas upozoriti nakon što je koristite određeni broj minuta.

Dodirnite strelicu pokraj aplikacije čije vrijeme želite ograničiti. Možete odabrati jedno od unaprijed postavljenih trajanja—15 minuta, 30 minuta ili 1 sat. Ako trebate drugačije trajanje, također možete postaviti prilagođeni mjerač vremena. Sada možete postaviti tajmer na bilo koje vrijeme od 5 minuta do 23:55.

Pauzirajte aplikaciju

Pauzirajte aplikaciju

Nakon što vrijeme istekne, aplikacija se zaustavlja s porukom koja se pojavljuje na zaslonu da vam kaže da je vaš mjerač vremena za ovu aplikaciju istekao i da će se ponovno pokrenuti sutra. Sama aplikacija zasivljena je na početnom zaslonu i u ladici s aplikacijama. Ako i dalje trebate aplikaciju, uvijek možete isključiti ili resetirati mjerač vremena. U protivnom ćete morati čekati do sutra da ga ponovno upotrijebite.

Isključite aktivnost telefona

Isključite aktivnost telefona

Vrativši se na glavnu nadzornu ploču, možete dodirnuti unos Spavanje da biste dobili opcije za smanjenje aktivnosti telefona noću. Kada to učinite prvi put, vidjet ćete pristupne zaslone Dobar san i Dopusti Ne uznemiravaj. Na zaslonu Ne uznemiravaj uključite prekidač Digital Wellbeing i dodirnite Dopusti.

Postavite postavke odmora

Postavite postavke odmora

Na zaslonu za odgodu dodirnite početne i završne unose za odabir vremena početka i završetka za funkciju odgode. Uključite prekidač Grayscale kako biste uklonili sve boje sa zaslona i prekidač Ne uznemiravaj kako biste bili sigurni da će se obje postavke aktivirati tijekom sati koje postavite. Dodirnite unos Noćno svjetlo da promijenite temperaturu boje zaslona na nešto pogodnije za spavanje. Dodirnite Raspored za uključivanje noćnog svjetla u prilagođeno vrijeme ili od zalaska do izlaska sunca. Također možete dodirnuti Uključi sada kako biste odmah aktivirali noćno svjetlo. Povratak na glavni zaslon nadzorne ploče.

Onemogući obavijesti

Onemogući obavijesti

U odjeljku Smanji smetnje dodirnite unos za Upravljanje obavijestima. Zaslon obavijesti aplikacije prikazuje vam vrijeme zadnje obavijesti za svaku aplikaciju. Dodirnite strelicu prema dolje za prebacivanje s najnovijih na najčešće obavijesti. Isključite prekidač za sve aplikacije za koje više ne želite primati obavijesti. Povratak na prethodni ekran.

Aktivirajte Ne uznemiravaj

Aktivirajte Ne uznemiravaj

Dodirnite Ne uznemiravaj za fino podešavanje postavki za ovu značajku. Dodirnite Zvuk i vibracija kako biste omogućili ili onemogućili alarme, medije i zvukove dodira. Dodirnite Obavijesti kako biste odabrali želite li primati zvukove i/ili slike iz obavijesti kada je na snazi ​​Ne uznemiravaj.

Ograničite mogućnost pozivanja i slanja poruka

Ograničite mogućnost pozivanja i slanja poruka

Dodirnite Pozivi kako biste odredili tko vas može nazvati kada je omogućen način Ne uznemiravaj. Dodirnite unos za Dopusti pozive da dopustite pozive od bilo koga, samo kontakata, kontakata sa zvjezdicom ili nikoga. Uključite prekidač kako biste omogućili ponovno biranje ako ista osoba nazove drugi put unutar 15 minuta od prvog poziva. Dodirnite Poruke, Događaji i Podsjetnici kako biste dopustili da bilo koja od ovih stavki stigne do vas tijekom Ne uznemiravaj.

Postavite trajanje Ne uznemiravaj

Postavite trajanje Ne uznemiravaj

Vratite se na prethodni zaslon, dodirnite Trajanje. Ovdje možete odrediti kada je Ne uznemiravaj isključen. Dodirnite Automatski uključi za prilagodbu i dodavanje pravila za određene događaje i vremena kada je Ne uznemiravaj aktiviran. Na kraju se vratite na zaslon Ne uznemiravaj i dodirnite Uključi sada kako biste ga odmah omogućili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up