Kako kontrolirati svoju pametnu kuću s IFTTT

Jasno je da je integracija Interneta stvari (IoT) sljedeća velika stvar u tehnologiji; samo pitajte Alexa, Siri, Cortana ili Google Assistant. No, ironično, IoT integracija pati od pretjerane kupnje; industrija je u sveopćem ratu za kontrolu. I ne radi se samo o velikoj tehnologiji—proizvođači automobila, proizvođači kućanskih aparata, pa čak i trgovci na malo ušli su u IoT arenu, svaki s novim platformama koje dodatno zamagljuju san potrošača o industrijskom standardu na svim razinama.

Índice
 1. Predstavljamo IFTTT
 2. Idemo
 3. Pametni zvučnici
 4. Termostati
 5. Pametna svjetla
 6. Zvona na vratima i pametne brave

Predstavljamo IFTTT

Srećom, za sve to postoji rješenje. If This Then That (IFTTT), koja je debitirala 2010., platforma je koja može zaobići komunikacijske probleme između svih vaših pametnih uređaja.

Ime mu dolazi od logičkog operatora koji je univerzalan u svim programskim jezicima, ali ne brinite – nećete trebati nikakvo iskustvo da ga koristite. U većini slučajeva, IFTTT je jednostavan kao pritisak gumba (ili dva).

IFTTT radi pomoću Appleta za povezivanje uređaja, aplikacija i drugih usluga koje neće raditi onako kako želite. IFTTT redovito objavljuje praktične "recepte" s popularnim uslugama za uobičajene uređaje i aplikacije, ali također možete prilagoditi vlastite recepte (Otvara se u novom prozoru). IFTTT vam također daje mogućnost dodavanja vlastitih uređaja, aplikacija i usluga. Toliko je svestran da ga možete koristiti čak i za integraciju sa složenijim sustavima, poput tehnologije pametne kuće.

Oglas

Idemo

Idemo

Prvo, da povežete IFTTT sa svojim uređajima, preuzmite aplikaciju IFTTT (iOS (otvara se u novom prozoru), Android (otvara se u novom prozoru)) na gadgete koje ćete koristiti za kontrolu svojih IoT uređaja ili idite na ifttt. com (Otvara se u novom prozoru).

Zatim izradite račun i provjerite jesu li svi vaši uređaji na istoj Wi-Fi mreži. Nakon toga trebali biste jednostavnim pretraživanjem moći pronaći recepte koji su već dostupni za vaše uređaje, kao što su Amazon Alexa, Google Assistant ili Nest.

Slijedi popis nekih popularnih IoT i pametnih kućnih uređaja koje možete neprimjetno integrirati pomoću IFTTT značajki.

Pametni zvučnici

Pametni zvučnici

Amazon Echo Dot
Echo uređaji poput Echo Dot jedinice su glasovnim upravljanjem koje koriste Alexu za reprodukciju glazbe, integraciju pametnih kućnih uređaja, upućivanje poziva, slanje poruka i više. Preko Alexe povezujete svoj Echo s uređajima kao što su WeMo, Philips Hue, Sony, Samsung SmartThings, Nest i mnogi drugi. Uz IFTTT imat ćete pristup širem rasponu značajki kao što su:

 • Sinkronizacija vaših profila na društvenim mrežama
 • Povežite Alexa sa svojim iRobot ili Neato robotskim usisavačem
 • Sinkronizirajte popise obaveza/kupnje u Asani, zapamtite Milk i iOS podsjetnike
 • Kontrolirajte djetetov pristup internetu uz Circle

Također ćete pronaći mnoge slične značajke dostupne za druge pametne zvučnike kao što je Google Home Max kada povežete IFTTT s Google Assistantom. To uključuje mogućnost upravljanja SmartThings uređajima, upravljanje pametnim svjetlima i upravljanje televizorom.

39,99 dolara na Amazonu

Provjerite zalihe (otvara se u novom prozoru)

Termostati

Termostati

Ecobee4
Termostat Ecobee4 je napredni sustav koji vam može uštedjeti novac na troškovima energije učinkovitijim grijanjem/hlađenjem vašeg doma. Putem Alexe moći ćete integrirati svoj Ecobee s IFTTT (Otvara se u novom prozoru) i preuzeti kontrolu nad sljedećim:

 • Stvorite lance za automatsko uključivanje/isključivanje svjetla kada okrenete druge prekidače
 • Uključivanje/gašenje svjetla putem timera
 • Primajte ažuriranja o aktivnosti termostata na svim uređajima
 • Postavite profile udobnosti za različite osobe u vašem domu
 • Integrirajte s Alexa glasovnim kontrolama

IFTTT također nudi mnoge slične značajke kada je povezan s vašim Nest termostatom za učenje (otvara se u novom prozoru). Osim toga, također možete postaviti telefonske obavijesti za Nestove značajke detekcije pokreta.

249,99 dolara na ecobee

Pogledajte (otvara se u novom prozoru)

Pametna svjetla

Pametna svjetla

Philips Hue
S prosječnim životnim vijekom od 20 godina, funkcijama automatskog osvjetljenja i integracijom s Alexom, pametne žarulje Philips Hue već imaju mnoge napredne značajke. Ali kada svoje Philips Hue žarulje spojite na IFTTT, također možete:

 • Postavite automatske okidače na temelju različitih uvjeta kao što je vrijeme
 • Koristite svoj telefon za aktiviranje pojedinačnih svjetala ili grupa svjetala
 • Recite Google asistentu da "postavi scenu" za vas
 • Neka Alexa "započne zabavu" generiranjem svjetlosne predstave u boji

189,88 USD na Amazonu

Provjerite zalihe (otvara se u novom prozoru)

Zvona na vratima i pametne brave

Zvona na vratima i pametne brave

Značajke praćenja uživo, 1080p HD rezolucija kamere i noćni vid čine SkyBell HD pametno zvono uređajem bogatim značajkama. Ali povezivanje vaše SkyBell HD kamere zvona na vratima na vašu IFTTT mrežu otključava puno više:

 • Postavite upozorenja e-poštom i automatsko snimanje kada vam zvono zazvoni tijekom radnog vremena
 • Povežite pametna svjetla (Hue, LIFX, itd.) koja će se automatski aktivirati zvonom na vratima
 • Koristite različite platforme za snimanje (kao što je Alexa, itd.) za snimanje videozapisa
 • Primajte upozorenja za značajke detekcije pokreta
 • Primajte upozorenja putem usluge Comcast X1

Također ćete primijetiti mnoge značajke slične drugim popularnim uređajima kao što je August Smart Lock (otvara se u novom prozoru).

198,99 dolara na Amazonu

Pogledajte (otvara se u novom prozoru)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up