Kako kontrolirati i prilagoditi svoje Windows zvukove

Windowsi vole stvarati mnogo buke. Svaki put kada naiđete na pogrešku ili primite novu e-poštu ili povežete novi uređaj, Windows će reproducirati određeni zvuk. Ponekad zvuk može biti ugodan (Otvara se u novom prozoru) i koristan. U drugim slučajevima može biti neugodno ili neželjeno.

Srećom, Windows nudi zvučni alat koji možete koristiti za kontrolu i prilagodbu zvukova sustava Windows. Možete isključiti zvukove za određene događaje, uključiti ih za druge i zamijeniti zadane zvukove sustava Windows drugim zvukovima—bilo onima koji dolaze s operativnim sustavom ili onima koje preuzmete s interneta. Pogledajmo Windows Sound Tool da vidimo kako možete upravljati svojim Windows zvukovima.

Oglas

Índice
 1. Pristupite postavkama zvuka
 2. Isključi sve zvukove
 3. Prilagodite zvukove
 4. Isključite određene zvukove
 5. Promijenite određene zvukove
 6. Testirajte svaki zvuk
 7. Dodajte zvučne događaje
 8. Uvoz novih zvukova
 9. Postavite nove zvukove
 10. Spremite novu shemu
 11. Odaberite shemu
 12. Pokretanje sustava Windows

Pristupite postavkama zvuka

Pristupite postavkama zvuka

Pojavljuje se alat Zvuk s odabranim odjeljkom Zvukovi. Svaki događaj s ikonom zvučnika pored njega je aktivan i uparen je s određenim Windows zvukom.

Isključi sve zvukove

Isključi sve zvukove

Vaša zvučna shema je prema zadanim postavkama postavljena na Windows. Ovo možete promijeniti da isključite sve zvukove. Kliknite na Windows Default postavku i promijenite je u Bez zvukova. Sada će Windows biti tih.

Prilagodite zvukove

Prilagodite zvukove

Ali recimo da želite čuti trenutne zvukove i isključiti ili izmijeniti samo neke od njih. Vratite zvučnu shemu na Windows Default. Pomaknite se prema dolje na popisu događaja i pronađite onaj koji ima ikonu zvučnika pokraj sebe. Pritisnite gumb Test da biste čuli zvuk.

Ponekad je naziv događaja jasan pokazatelj što on radi; ponekad vam naziv događaja ne govori baš najbolje. Ako ne znate je li onemogućavanje zvuka za određeni događaj dobra ideja ili ne, uvijek možete otvoriti preglednik i potražiti naziv događaja iza kojeg slijedi fraza windows sound ili windows event, na primjer: prozori sa zvukom uzvika ili uskličnik windows događaj.

Isključite određene zvukove

Isključite određene zvukove

Možda vam se ne sviđa zvuk za određeni događaj i želite ga isključiti. Za isključivanje zvuka u alatu za zvuk kliknite naziv događaja. Pomaknite se gore na popisu postojećih zvukova i kliknite postavku za (Ništa).

Promijenite određene zvukove

Promijenite određene zvukove

Možda još uvijek želite biti upozoreni na događaj, ali samo želite čuti drugačiji zvuk. Pritisnite izbornik Zvukovi za taj događaj i odaberite drugi zvuk s popisa.

Testirajte svaki zvuk

Testirajte svaki zvuk

Pritisnite gumb Test da čujete novi zvuk i provjerite sviđa li vam se. Ne sviđa ti se? Trebate tražiti drugačiji zvuk? Umjesto odabira i slušanja svakog zvuka jedan po jedan s popisa, možete ići izravno na izvor. Otvorite File Explorer ili Windows Explorer i idite na sljedeću stazu: C:\Windows\Media. Pomičite se prema dolje pored mapa dok ne vidite pojedinačne zvukove. Svaki zvuk sprema se kao WAV datoteka, što znači da ga možete reproducirati u Windows Media Playeru ili sličnom audio playeru. Dvaput kliknite svaki zvuk jedan po jedan i čut ćete ga u Media Playeru ili bilo kojoj glazbenoj aplikaciji koja je postavljena kao zadana.

Dodajte zvučne događaje

Dodajte zvučne događaje

Sada se možete vratiti na alat za zvuk i zamijeniti svaki zvuk koji vam se ne sviđa onim koji je ugodniji vašim ušima. Također možete pokrenuti zvuk za događaj koji ga trenutno nema. Kliknite na događaj bez ikone mikrofona pokraj njega. Pritisnite izbornik Zvukovi i odaberite zvuk s popisa. Zatim kliknite gumb Test da biste ga čuli.

Uvoz novih zvukova

Uvoz novih zvukova

Možda niste ludi za zvukovima koji su uključeni u sustav Windows i želite dodati zvukove s više pizzazza. Nove možete pronaći na internetu. Pokrenite preglednik i počnite tražiti wav datoteke. Zauzvrat ćete vidjeti popis web stranica koje besplatno nude wav datoteke.

Pronađite određeno mjesto i pogledajte popis wav datoteka. Datoteke su obično raspoređene po kategorijama i obično možete poslušati svaku datoteku na stranici. Preuzmite neke wav datoteke i spremite ih u mapu "Music" (Windows vam ne dopušta spremanje datoteka u mapu "Media").

Postavite nove zvukove

Postavite nove zvukove

Pritisnite događaj za koji želite promijeniti zvuk, a zatim kliknite gumb Pregledaj. Iz File Explorera ili Windows Explorera potražite svoju glazbenu mapu i dvaput pritisnite jedan od zvukova koje ste preuzeli. Taj je zvuk sada uparen s događajem koji ste odabrali.

Spremite novu shemu

Spremite novu shemu

Nakon brisanja, dodavanja ili mijenjanja određenih zvukova, možete spremiti svoje promjene kao novu shemu. Pritisnite gumb Spremi kao i upišite naziv za novu shemu.

Odaberite shemu

Odaberite shemu

Sada se možete prebacivati ​​između zadanih zvukova sustava Windows i nove prilagođene zvučne sheme.

Pokretanje sustava Windows

Pokretanje sustava Windows

Još jedan savjet. U alatu za zvuk primijetit ćete opciju "Reproduciraj zvuk pokretanja sustava Windows". Označite tu opciju i čut ćete isključenje zvuka sustava Windows svaki put kada se učita.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up