Kako jednostavno postaviti svoje pametne kućne uređaje s Amazon Alexa

Postavljanje novog pametnog kućnog uređaja kojim planirate upravljati s Amazon Echo može biti izazov. Obično morate omogućiti uređaj, spojiti ga na kućnu mrežu, a zatim natjerati Echo da ga prepozna. Ako ovo zvuči komplicirano i zbunjujuće, Amazon se slaže – i nudi rješenje pod nazivom Certified for Humans.

Ako kupite uređaj Certified for Humans, Alexa može postaviti proizvod za vas tako da ga otkrije na vašoj bežičnoj mreži. Evo kako taj proces funkcionira.

Índice
  1. Connect Certified For Human Devices
  2. Konfigurirajte Wi-Fi postavke
  3. Povežite se sa svojim Echo uređajem
  4. Spojite uređaj ručno

Connect Certified For Human Devices

Potražite Certified for Humans na Amazonu

Koji proizvodi imaju oznaku Certified for Humans? Iako trenutačno ne postoji potpuni popis certificiranih uređaja za pregledavanje, Amazon ima web stranicu koja navodi nekoliko kompatibilnih uređaja (otvara se u novom prozoru).

Najbolje je pretražiti "Certified for Humans" (s navodnicima) na Amazonu kako biste dobili popis podržanih proizvoda, ali imajte na umu da neće svi unosi biti dio programa. Potražite logotip koji kaže Certified for Humans ili popis koji spominje program u opisu proizvoda.

Poveži se s mojim Amazon računom za pojednostavljenje postavljanja

Kada pronađete proizvod koji je označen kao Certified for Humans, provjerite je li omogućena opcija pojednostavljenog postavljanja. Ispod gumba Dodaj u košaricu i Kupi odmah na stranici proizvoda nalazi se opcija koja kaže Poveži se s mojim Amazon računom za pojednostavljenje postavljanja. Ovo bi trebalo biti omogućeno prema zadanim postavkama.

Želite ostaviti označenu ovu opciju prije dovršetka narudžbe. To će vam omogućiti da dotični uređaj omogućite pomoću svog Amazon računa.

Konfigurirajte Wi-Fi postavke

Prije nego što povežete svoj uređaj Certified for Humans sa svojim Echoom, mora biti ispunjeno nekoliko kriterija. Echo mora biti povezan s istim Amazon računom koji je korišten za kupnju uređaja Certified for Humans. Oba uređaja trebaju biti na istoj Wi-Fi mreži. Također biste trebali koristiti najnoviju verziju aplikacije Alexa za iOS (otvara se u novom prozoru) ili Android (otvara se u novom prozoru).

Proces Certified for Humans oslanja se na značajku poznatu kao Amazon Wi-Fi Locker. Ova značajka pohranjuje vaše Wi-Fi vjerodajnice (otvara se u novom prozoru) u oblaku kada postavite Amazon Echo i dijeli ih s kompatibilnim pametnim kućnim uređajima. Te se vjerodajnice šalju putem sigurne veze i pohranjuju u šifriranoj datoteci na poslužitelju Amazona.

Postavljanje bez frustracija

Da biste provjerili ovu postavku, idite na web stranicu Manage Your Content and Devices (Otvara se u novom prozoru) i prijavite se sa svojim Amazon računom. Klik Postavke > Spremljene mrežne lozinke i omogućiti Postavljanje bez frustracija tako da će svaki novi pametni uređaj kompatibilan s Alexom koji priključite automatski koristiti vaše postojeće vjerodajnice za brzo i jednostavno postavljanje.

Ako vam nije ugodno da Amazon pohranjuje vaše vjerodajnice na ovaj način, kliknite Izbrisati gumb pokraj njega Vaše spremljene Wi-Fi lozinke. Međutim, postavljanje bez frustracija mora ostati omogućeno ako želite koristiti jednostavno postavljanje za svoj proizvod Certified for Humans.

Povežite se sa svojim Echo uređajem

Primite obavijest

Spojite uređaj na izvor napajanja i provjerite je li u načinu uparivanja. Pričekajte minutu ili dvije da Alexa preuzme uređaj na vašoj mreži. Ako se obavijest ne pojavi, recite "Alexa, otkrij uređaje" da vidite je li uređaj otkriven. Tada biste trebali primiti obavijest na bilo kojem mobilnom uređaju s aplikacijom Alexa da je pronađen novi uređaj.

Uključite i isključite uređaj

Provjerite je li Alexa povezana s uređajem tako što ćete reći "Alexa, uključi (naziv uređaja)." Potražite svjetla za napajanje i poslušajte zvukove koji pokazuju da je uređaj aktiviran. Kada kažete "Alexa, isključi (naziv uređaja)", uređaj bi se trebao isključiti.

Promijenite postavke uređaja

Možete vidjeti i promijeniti određene postavke za uređaj. Otvorite aplikaciju Alexa i dodirnite Uređaji ikonu na donjoj alatnoj traci, zatim dodirnite Utikači ili Svi uređaji ikonu na zaslonu uređaja. Dodirnite naziv novootkrivenog uređaja, a zatim dodirnite postavke zupčanik u gornjem desnom kutu zaslona.

Na zaslonu postavki dodirnite Uredi ime poveznica za promjenu naziva uređaja. Ovdje također možete onemogućiti uređaj ako ga više ne koristite. Zatim ga možete ponovno omogućiti ako ga želite ponovno koristiti. Dodirnite ikonu kante za smeće da biste izbrisali uređaj ako ga više nikada ne planirate koristiti.

Spojite uređaj ručno

Dodaj uređaj

Ako Alexa ne uspije otkriti vaš novi pametni uređaj ili ste izbrisali svoje spremljene Wi-Fi lozinke iz sigurnosnih razloga, još uvijek možete ručno postaviti svoj pametni uređaj pomoću aplikacije Alexa. Uključite svoj uređaj i provjerite je li Bluetooth omogućen na vašem telefonu ili tabletu. U aplikaciji dodirnite Uređajidodir + u gornjem desnom kutu, a zatim odaberite Dodaj uređaj.

Odaberite vrstu uređaja

Odaberite vrstu uređaja koju želite postaviti iz različitih kategorija, kao što su Amazon Echo, svjetlo, utikač, prekidač, kamera, brava, termostat ili zvučnik. Odaberite marku svog uređaja, zatim provjerite je li vaš uređaj priključen i uključen. Dodir Sljedeći nastaviti.

Preuzmite aplikaciju

U nekim ćete slučajevima morati preuzeti aplikaciju uređaja i upotrijebiti je za ručno postavljanje. U drugim slučajevima možete jednostavno skenirati crtični kod s uređaja, kutije proizvoda ili knjižice s uputama. Slijedite upute za svoj određeni uređaj dok se ne poveže na Wi-Fi i dok ga aplikacija Alexa ne otkrije.

Postavite uređaj

Ako se to od vas zatraži, dodirnite Postavite svoj uređaj za nastavak instalacije. Zatim možete dodirnuti Odaberite Grupa za dodavanje uređaja u određenu grupu stavki unutar aplikacije Alexa. Sada možete uključiti i isključiti svoj uređaj obraćajući se Alexi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up