Kako izraditi i prilagoditi widgete u iOS-u 15 i iPadOS-u 15

Widgeti omogućuju jednostavan pristup vašim omiljenim aplikacijama i sadržajima; nema potrebe dodirivati ​​i prelaziti prstom kroz više početnih zaslona da biste pronašli ono što vam je potrebno. Naslovi, vremenska prognoza, sastanci u kalendaru, novosti o dionicama, razina baterije i još mnogo toga nalaze se ispred i u sredini.

Na primjer, možete izraditi widget za aplikaciju Glazba koja prikazuje posljednji album koji ste svirali, widget za aplikaciju Vijesti koji prikazuje trenutne naslove, widget za aplikaciju Kalendar koji prikazuje samo današnje sastanke ili widget za aplikaciju Bilješke koji prikazuje posljednju bilješku koju ste stvorili.

Glavni oslonac Androida već godinama, widgeti su posljednjih godina konačno stigli na Apple uređaje i nadograđivani su sa svakom novom iteracijom iOS-a i iPadOS-a. Uz iOS 14 i iPadOS 14 možete lakše dodavati i uklanjati widgete, mijenjati njihov izgled i veličinu te ih premještati bilo gdje na početnom zaslonu. Ljudi su također napravili cool prilagođene ikone pomoću aplikacije Prečaci.

Sada s iOS-om 15 i iPadOS-om 15 možete dodati više vrsta widgeta i odabrati sadržaj koji želite vidjeti. Evo kako raditi s widgetima na svom iPhoneu ili iPadu.

Ažurirajte svoj uređaj

ažuriranje softvera

Najprije ažurirajte svoj iPhone ili iPad na iOS/iPadOS 15 ili noviji ako već niste. Ići Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera. Reći će vam da je iOS ažuriran ili će vas zatražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje.

zaslon widgeta

Prijeđite prstom skroz udesno na uređaju dok ne vidite zaslon widgeta s pojedinačnim widgetima za kalendar, vremensku prognozu, vijesti i druge aplikacije. Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu i dodirnite Uredi dugme. Pogledajte svoje postojeće widgete i dodirnite znak minus za one koje ne želite zadržati. Potvrdite brisanje, zatim dodirnite Gotovo kad je gotovo.

dodajte widgete

Za dodavanje određenih vrsta widgeta dodirnite Uredi ponovno dodirnite gumb plus (+) na vrhu zaslona. Pomaknite se prema dolje na popisu potencijalnih widgeta i dodirnite widget koji želite dodati.

izgled widgeta

Mnogi widgeti nude izbor različitih izgleda i veličina. Za takav widget pomičite se kroz dostupne mogućnosti izgleda dok ne pronađete onaj koji želite. Zatim dodirnite Dodajte widget. Nastavite s ovim postupkom dok ne dodate sve widgete koje želite. Dodir Gotovo kad je gotovo.

pomaknite widget

Nakon dodavanja widgeta, možete promijeniti njihov položaj na zaslonu widgeta. Iz prozora za uređivanje povucite i ispustite svaki widget na novo mjesto dok svi ne budu u željenom redoslijedu.

dodajte nove widgete

Za dodavanje widgeta iz dodatnih aplikacija dodirnite Uredi > Prilagodi. Dodirnite plus (+) pored bilo kojeg widgeta da biste ih umetnuli na dno zaslona widgeta. Novo dodani widgeti navedeni su na vrhu zaslona Dodaj widgete; dodirnite minus (-) znak za uklanjanje svega što više ne želite. Također možete promijeniti redoslijed widgeta pritiskom na ikonu hamburgera pored njega i povlačenjem gore ili dolje na popisu.

uređivati ​​widgete

Dodatno prilagodite svoje widgete tako da dodirnete jedan da biste otvorili izbornik. Dodir Ukloni Widget za brisanje ili odabir Uredite početni zaslon za preuređivanje poretka. U nekim će slučajevima biti Uredi widget opciju koja će vam omogućiti da promijenite podatke koje daje widget. Na primjer, widget Mail omogućit će vam da odaberete da vidite poruke sa svih vaših računa ili samo s određenog računa i mape.

widgeti

Dodirnite widget za otvaranje odgovarajuće aplikacije. Trebali biste biti odvedeni na bilo koji sadržaj koji widget prikazuje. Ako widget koristi veliki izgled koji sadrži više stavki, dodirnite određenu stavku da biste je vidjeli u aplikaciji.

Na primjer, widget za vijesti može prikazati više naslova. Dodirnite određeni naslov da biste pročitali priču u aplikaciji Vijesti. Glazbeni widget može prikazati više albuma. Dodirnite određeni album da biste ga slušali u aplikaciji Glazba.

dodajte widget pametnog skupa

Također možete izraditi ono što se zove Smart Stack widget, koji se dinamički mijenja tijekom dana kako bi vam prikazao sadržaj iz različitih aplikacija i usluga. Također možete prijeći prstom gore ili dolje na widgetu da biste se pomicali kroz sadržaj.

pametni raspored snopa

Dodir Uredi gumb, a zatim plus (+) dugme. Odaberite widget pod nazivom Smart Stack, odaberite izgled koji želite, zatim dodirnite Dodajte widget. Na zaslonu widgeta prijeđite prstom gore ili dolje na widgetu Smart Stack da biste vidjeli svaki dio sadržaja.

widgeti pametnog skupa

Također možete stvoriti vlastiti pametni skup tako da jedan widget postavite na drugi. Pritisnite određeni widget i odaberite Uredite početni zaslon opcija. Widgeti se tada mogu povlačiti jedan na drugi. Dodir Gotovo kad je gotovo. Prijeđite prstom prema gore ili dolje na svom novom widgetu da biste se pomicali kroz sav sadržaj.

uredi pametni stog

Možete urediti već postojeće ili prilagođene pametne nizove. Pritisnite bilo koji niz widgeta i odaberite Uredite hrpu iz izbornika. Za uklanjanje određenog widgeta iz niza dodirnite njegov minus (-). Za promjenu redoslijeda widgeta u nizu pritisnite određeni widget i povucite ga gore ili dolje na popisu.

Pametna rotacija automatski rotira određene widgete na vrh hrpe ako imaju pravovremene ili relevantne informacije za prikaz. Ako ne želite ovo, dodirnite Pametno zakretanje ikonu za isključivanje. Opcija Prijedlozi widgeta automatski predlaže widgete koje još nemate u svojoj grupi. Da biste to onemogućili, dodirnite Prijedlozi widgeta ikonu za isključivanje. Kada završite, dodirnite Gotovo.

widget za početni zaslon

Widgeti se također mogu dodati izravno na početni zaslon vašeg uređaja. To možete učiniti na nekoliko načina. Pritisnite widget koji želite premjestiti i odaberite Uredite početni zaslon. Kliknite na widget i povucite ga udesno. Možete ga postaviti na popunjeni početni zaslon pored ikona aplikacija ili ga dodati na prazan početni zaslon. Kada završite, dodirnite Gotovo.

dodajte widget na početni zaslon

Također možete pritisnuti bilo koje prazno područje na zaslonu i dodirnuti plus (+) ikonu u gornjem lijevom kutu. Povucite popis widgeta prema dolje i dodirnite onaj koji želite dodati. Odaberite željenu veličinu i izgled. Dodir Dodajte widget gumb, a zatim postavite widget na zaslon. Kada završite, dodirnite Gotovo.

PCMag logotip Recenzirana Appleova linija iPhone 13

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up