Kako izbrisati Twitter (i vaše užasne tvitove)

Twitter može biti virtualni brlog napučen trolovima, spambotovima i prevarantima. A sada ima i kontroverznog novog vlasnika u liku Elona Muska. Ostaje za vidjeti kako će se Twitter protresti pod Muskovom kontrolom. Ali ako ste spremni krenuti dalje, možete izbrisati cijeli račun ili jednostavno počistiti sve nesretne tweetove iz prošlosti.

Índice
  1. Kako mogu izbrisati svoje tweetove?
  2. Izbrišite jedan tweet na Twitter.com
  3. Izbrišite jedan tweet u mobilnoj aplikaciji
  4. Izbrišite starije tweetove
  5. Brisanje tweetova
  6. TweetDelete
    1. Preporuka naših urednika
  7. Opozovite pristup aplikacijama trećih strana
  8. Trajno izbrišite svoj Twitter račun

Kako mogu izbrisati svoje tweetove?

Objavili ste tweet za koji mislite da vam se vratio ili bi mogao u budućnosti (političari, obratite pažnju!), pa želite da ga uklonite. Možete izravno izbrisati svježi tweet ili ga lako pronaći (ili urediti ako imate Twitter Blue). Ali što je sa starijim tweetovima koje možda nije tako lako locirati? A što ako želite jednostavno i brzo izbrisati više tweetova? Bez brige. Uz pravi alat, možete se vratiti u prošlost i izbrisati svoje nepromišljene misli.

Naravno, brisanje starijeg tweeta ne poništava svu štetu. Ljudi su već pročitali i vjerojatno reagirali na vaš tweet. (Snimke zaslona su zauvijek.) Ali možda ipak želite izbrisati tweet radi trajnosti i potomstva. Evo što trebate znati.

Izbrišite jedan tweet na Twitter.com

Brisanje nedavnog tweeta nije teško. Na Twitter.com odaberite opciju Profil. Pomičite se prema dolje dok ne pronađete tweet koji želite ukloniti. Kliknite izbornik s tri točke pored tog tweeta i odaberite opciju za brisanje. Twitter vas pita jeste li sigurni da želite izbrisati tweet. Pritisnite Izbriši. Cvrkut nestaje.

Izbrišite tweet na web stranici Twittera

Izbrišite jedan tweet u mobilnoj aplikaciji

U mobilnoj aplikaciji Twitter dodirnite svoju profilnu sliku u gornjem lijevom kutu, zatim dodirnite svoje ime kako biste došli do svog profila. Pronađite tweet koji želite izbrisati i dodirnite izbornik s tri točke u gornjem desnom kutu tweeta. Dodirnite Izbriši. Da biste sa svog profila uklonili tweet koji ste retweetali, jednostavno ponovno dodirnite gumb za retweet i potvrdite da ga želite poništiti odabirom Unretweet.

Izbrišite tweet u mobilnoj aplikaciji

Izbrišite starije tweetove

Pregledavanje vaše duge povijesti tweetova da biste pronašli starije za brisanje oduzima puno vremena. Čak i tada, možete se vratiti samo tako daleko. Umjesto toga, nekoliko web stranica trećih strana može vam pomoći pronaći i izbrisati starije tweetove.

Brisanje tweetova

Na stranici Brisanje tweetova (otvara se u novom prozoru), kliknite gumb da biste se prijavili svojim Twitter računom. U prozor za autorizaciju unesite svoje korisničko ime i lozinku za Twitter. Morat ćete dati Tweetdeleter.com dopuštenje za pristup vašem Twitter računu. Prozor za autorizaciju objašnjava što će stranica moći učiniti ako nastavite. Pritisnite gumb Prijava.

Ovlasti brisanje tweeta

Stranica zatim prikazuje vaše tweetove od najnovijih do najranijih. Suzite popis upisivanjem ključne riječi, odabirom vrste objave (tweetovi, retvitovi i/ili odgovori) ili unosom datuma početka i završetka. Odaberite tweetove koje želite izbrisati i kliknite Izbriši tweetove da ih ukloni.

Koristite alat za brisanje tweetova

Pomoću programa za brisanje tweetova također možete web-mjestu reći da automatski briše tweetove određene dobi, učita arhivu vaših zadnjih 3200 tweetova ili izbriše sve vaše tweetove. Ako imate više od 3200 tweetova, morat ćete prenijeti svoju Twitter arhivu u Tweet Deleter (evo kako (Otvara se u novom prozoru)). S besplatnim računom možete obrisati do pet tweetova mjesečno, izvršiti pet besplatnih pretraživanja ključnih riječi i koristiti filtar za vulgarnost usluge. Za više opcija nadogradite na premium plan (Otvara se u novom prozoru), počevši od 3,99 USD mjesečno.

Tweet Izbriši plaćene planove

TweetDelete

Želite način za automatsko brisanje svih tweetova starijih od određenog datuma? Provjerite TweetDelete (Otvara se u novom prozoru), koji također može brzo izbrisati vaših zadnjih 3200 tweetova (ograničenje od 3200 postavlja Twitter). Premium verzija, koja vam omogućuje brisanje neograničenog broja tweetova nakon učitavanja podatkovne datoteke na Twitteru, košta 14,99 USD mjesečno.

Prvo pregledajte sve tweetove prije određenog datuma kako biste bili sigurni da ih sve želite izbrisati. To možete učiniti na Twitteru tako da zatražite arhivu svih svojih tweetova. Na Twitteru idite na Više > Postavke i podrška > Postavke i privatnost > Vaš račun > Preuzmite svoju arhivu podataka. Unesite svoju lozinku i kliknite Potvrdi.

Ako ste i dalje sigurni da želite izbrisati svoje starije tweetove, kliknite gumb Da Prijavite se putem Twittera na stranici TweetDelete. U prozor za autorizaciju upišite svoje korisničko ime i lozinku za Twitter, a zatim kliknite gumb za Autorizirajte aplikaciju.

Autorizirajte TweetDelete

Pritisnite padajući izbornik da odaberete broj mjeseci za koje želite da se stranica vrati i izbriše vaše tweetove. Također možete dodati riječ ili izraz kako biste uklonili samo podudarne tweetove. Provjerite želite li to učiniti jer nakon što izbrišete tweetove, ne možete ih vratiti. Pritisnite gumb za Aktivirajte TweetDelete. Vaši stariji tweetovi sada su povijest.

Preporuka naših urednika

Koristite TweetDelete

Opozovite pristup aplikacijama trećih strana

Ako radite samo jednokratno brisanje s bilo kojom od ovih aplikacija za brisanje trećih strana, možda biste trebali opozvati pristup svom računu nakon što završite. Ići Više > Postavke i podrška > Postavke i privatnost > Vaš račun > Sigurnost i pristup računu > Aplikacije i sesije > Povezane aplikacije. Odaberite aplikaciju koju želite izbrisati i dodirnite Opozovi dopuštenja aplikacije.

Opozovite pristup aplikacijama trećih strana

Trajno izbrišite svoj Twitter račun

Uklanjanje vašeg Twitter računa dovoljno je jednostavan postupak. Postoji čak i razdoblje odgode od 30 dana (12 mjeseci ako ste verificirani) ako razmišljate o napuštanju Twittera. Možete se jednostavno ponovno prijaviti na svoj račun u roku od 30 dana kako biste ga ponovno aktivirali i bit će kao da se ništa nije dogodilo. Međutim, ako ga ne vratite u tom roku, svi vaši podaci bit će trajno izbrisani s Twitter poslužitelja, što znači #Izbrisano.

Također biste trebali znati da dok će vaš račun nestati nekoliko minuta nakon brisanja, tvrtka tvrdi da "neki sadržaj može biti vidljiv na twitter.com nekoliko dana." Štoviše, Twitter države (otvara se u novom prozoru) da nema kontrolu nad načinom na koji Google i Bing indeksiraju vaše tweetove. Dakle, vaš prethodni sadržaj može ostati pretraživ putem tih usluga. (Da, teško je nestati s interneta.)

Prije nego počnete, imajte na umu da ako želite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte učiniti dostupnima za ponovnu upotrebu (svaki Twitter račun mora biti povezan s jedinstvenom adresom e-pošte), promijenite ih prije vaš račun je trajno izbrisan. Idite do Više > Postavke i podrška > Postavke i privatnost > Vaš račun > Podaci o računu i promijenite korisničko ime i e-mail u poljima na vrhu. Kada promijenite adresu e-pošte, morat ćete potvrditi premještanje putem poveznice putem e-pošte koja će biti poslana na vašu novu adresu prije nego što promjena stupi na snagu.

Promijenite korisničko ime i lozinku za Twitter

Kada završite, idite na Više > Postavke i podrška > Postavke i privatnost > Vaš račun > Deaktivirajte svoj račun. Twitter će od vas tražiti da unesete lozinku kako biste potvrdili da se stvarno želite oprostiti. Ako to učinite, kliknite Deaktiviraj i spremni ste. Ako požalite zbog svoje odluke u roku od 30 dana, samo se prijavite sa svojim korisničkim imenom i lozinkom i možete ponovno tweetati.

Deaktivirajte svoj Twitter račun

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up