Kako izbrisati svoj Facebook račun

Nedavni događaji, ili samo opće stanje na društvenim mrežama, mogli bi vas potaknuti na razmišljanje o napuštanju Facebooka. To nije opcija za svakoga; u tom slučaju pooštrite postavke računa.

Ali ako vam je konačno dosta i ne možete više koristiti Facebook, možete se izvući s tim. Evo kako izbrisati Facebook.

Índice
  1. Kako deaktivirati Facebook
  2. Kako trajno izbrisati Facebook
  3. Kako izbrisati ili označiti Facebook za druge
    1. Preporuka naših urednika

Kako deaktivirati Facebook

Facebook vam nudi dvije mogućnosti: deaktivirati ili izbrisati.

Prvo ne može biti lakše. Na radnoj površini kliknite izbornik u gornjem desnom kutu zaslona sa svojom profilnom slikom za odabir Postavke i privatnost > Postavke. Na lijevoj strani kliknite Privatnost > Vaši podaci na Facebooku. Pomaknite se prema dolje i vidjet ćete Deaktivacija i brisanje na dnu. (Ovdje je izravna veza (Otvara se u novom prozoru).)

snimka zaslona deaktivacije i brisanja facebooka

Ako ste na svom iPhone ili Android uređaju, dodirnite izbornik u donjem desnom kutu, zatim ikonu zupčanika na vrhu, zatim idite na Pristup i kontrola > Deaktivacija i brisanje.

screenshot Deaktivirajte facebook na iOS-u ili Androidu

Facebook deaktivaciju ne shvaća olako – učinit će sve što može da vas zadrži, uključujući i emocionalnu ucjenu o tome koliko ćete nedostajati vašim prijateljima.

"Deaktivacija" nije isto što i trajno napuštanje Facebooka. Da, vaša vremenska traka će nestati, nećete imati pristup stranici ili svom računu, prijatelji ne mogu objavljivati ​​niti vas kontaktirati i izgubit ćete pristup svim tim uslugama trećih strana koje koriste (ili zahtijevaju) Facebook za prijaviti se. Ali Facebook ne briše račun. Zašto? Tako da ga kasnije možete ponovno aktivirati (Otvara se u novom prozoru). Pa piše dok se deaktivira: "Ovo je možda privremeno." I dalje možete koristiti Facebook Messenger.

U slučaju da se ta ponovna aktivacija ne dogodi, preuzmite kopiju svih svojih (Otvara se u novom prozoru) Facebook podataka—postova, fotografija, videa, razgovora i tako dalje—s Postavke i privatnost > Postavke > Privatnost > Vaši Facebook podaci > Preuzmi podatke o profilu. Ono što pronađete moglo bi vas iznenaditi.

Kako trajno izbrisati Facebook

Kako biste potpuno i trajno izbrisali svoj Facebook račun, idite na facebook.com/help/delete_account (Otvara se u novom prozoru). Imajte na umu da, u skladu s Facebookovom politikom korištenja podataka (Otvara se u novom prozoru), "nakon što uklonite informacije sa svog profila ili izbrišete svoj račun, kopije tih informacija mogu ostati vidljive drugdje u mjeri u kojoj su podijeljene s drugima , na drugi se način distribuira u skladu s vašim postavkama privatnosti ili ga kopiraju ili pohranjuju drugi korisnici."

snimka zaslona brisanja facebook računa

(Zasluge: PCMag)

Prijevod: Ako ste napisali komentar na ažuriranje statusa ili fotografiju prijatelja, on će ostati čak i nakon što izbrišete svoj profil. Neki od vaših postova i slika mogu ostati do 90 dana nakon brisanja, ali samo na Facebookovim poslužiteljima - ne uživo na web stranici.

Postoji period odgode za brisanje od 30 dana. To znači da ćete imati mjesec dana da se vratite na Facebook prije nego što se zaista riješi vašeg računa, u slučaju da se predomislite. To je samo još jedan način na koji Facebook brine.

Kako izbrisati ili označiti Facebook za druge

Ne možete izbrisati tuđi račun, a da se na njega ne možete prijaviti. Ali možete pokrenuti druge - osobito maloljetnike, jer Facebook zabranjuje djeci mlađoj od 13 godina kako bi se pridržavao saveznog zakona (Otvara se u novom prozoru).

Da biste obavijestili Facebook o korisniku mlađem od 13 godina, registrirajte račun (Otvara se u novom prozoru). Ako Facebook može "razumno potvrditi" da račun pripada nekome tko je maloljetan, odmah briše račun, bez da ikoga obavijesti.

Preporuka naših urednika

Brisanje u tuđe ime - maloljetni korisnik

(Zasluge: PCMag)

Postoji poseban obrazac zahtjeva za uklanjanje računa za osobe koje su zdravstveno invalidne (Otvara se u novom prozoru) i ne mogu koristiti Facebook. Da bi ovo funkcioniralo, podnositelj zahtjeva mora dokazati da je skrbnik osobe (kao što je punomoćnik), kao i dostaviti službenu bilješku liječnika ili zdravstvene ustanove o nesposobnosti. Uklonite sve podatke potrebne za očuvanje privatnosti, kao što su brojevi medicinskih računa i adrese.

uklanjanje računa za osobe koje su zdravstveno nesposobne

(Zasluge: PCMag)

Kada je korisnik preminuo, naslijeđeni kontakt (Otvara se u novom prozoru)—Facebook prijatelj ili rođak kojeg je odredio vlasnik računa prije nego što je umro—može dobiti pristup vremenskoj liniji preminule osobe, nakon što to odobri Facebook. Naslijeđeni kontakt će možda trebati dati poveznicu na osmrtnicu ili drugu dokumentaciju kao što je smrtovnica. Facebook može "memorijalizirati" stranicu (Otvara se u novom prozoru), tako da vremenska traka preminulog živi pod kontrolom naslijeđenog kontakta. Ta osoba ne može objavljivati ​​kao preminula osoba, ali će moći upravljati profilnom slikom i naslovnom fotografijom, upravljati objavama o darovima drugih prijatelja i obrađivati ​​nove zahtjeve za prijateljstvo od preminule osobe. Na stranici će iznad imena osobe pisati "Memorija".

Memorijalna stranica na Facebooku.

(Zasluge: PCMag)

Međutim, ako zastarjeli kontakt više voli, može trajno ukloniti stranicu (otvara se u novom prozoru).

Možete odrediti naslijeđenog kontakta koji će upravljati vašim računom nakon što odete tako da odete na Postavke i privatnost > Postavke > kliknite na svoje ime > Postavke memorijalizacije. Unesite ime prijatelja kako biste pronašli njegov Facebook profil, zatim kliknite Dodaj. Zatim kliknite Pošalji kako bi osoba primila obavijest. (Ovdje možete ukloniti ili promijeniti postojeći naslijeđeni kontakt.)

Memorijalizacija

(Zasluge: PCMag)

Kada odaberete naslijeđeni kontakt (a možete odabrati samo jedan), dobit ćete obavijest svake godine od Facebooka da provjerite treba li kontakt ostati isti.

Imate mogućnost osigurati da nakon vaše smrti, ako naslijeđeni kontakt prijavi da ste preminuli na Facebooku, vaš račun bude izbrisan — čak i ako naslijeđeni kontakt želi da se račun označi. To je dobar način da preuzmete kontrolu od velikih autsajdera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up