Kako izbrisati Gmail račun

Googleov Gmail najpopularniji je pružatelj usluga e-pošte u SAD-u, prema Statisti, ali možda tražite nešto novo ili želite izbrisati stari Gmail račun koji više ne koristite.

Važno je zapamtiti da je brisanje Gmail računa trajno. Postoji kratko razdoblje u kojem ćete moći oporaviti svoj račun, ali nakon tog razdoblja više nema povratka. I ne možete stvoriti novi račun koristeći isto ime u nastavku (niti to može bilo tko drugi), stoga provjerite jeste li doista spremni reći zbogom.

Brisanje vašeg Gmail računa nije isto što i brisanje cijelog Google računa. Iako će brisanje vašeg Google računa izbrisati vaš Gmail, kao i druge Googleove usluge poput YouTubea, postoji način da jednostavno izbrišete svoj račun e-pošte i ostavite svoje ostale profile netaknutima. Evo kako.

Oglas

Índice
  1. Promijenite adresu e-pošte za online račune
  2. Kako izvesti svoju Gmail e-poštu
  3. Pristupite postavkama računa
  4. Izbrišite Google proizvode
  5. Odaberite svoju Gmail adresu
  6. Unesite zamjensku adresu e-pošte
  7. Molimo potvrdite svoju zamjensku adresu e-pošte
  8. Potvrdite brisanje Gmaila
  9. Očisti povijest pretraživanja
  10. Što ako netko pošalje e-poštu na izbrisani račun?

Promijenite adresu e-pošte za online račune

Promijenite adresu e-pošte za online račune

Koristite li ovu određenu adresu e-pošte za prijavu na bilo koju uslugu na webu? Amazon? Uber? Facebook? Svakako promijenite e-poštu povezanu s tim računima prije nastavka.

Kako izvesti svoju Gmail e-poštu

Kako izvesti svoju Gmail e-poštu

Brisanjem Gmail računa očito se brišu sve poruke e-pošte i druge informacije sadržane na tom računu. Da biste spremili taj sadržaj, preuzmite ga prije nego što pritisnete brisanje.

Dok ste prijavljeni na predmetni Gmail račun, idite na Google arhiviranje (Otvara se u novom prozoru), što olakšava izvoz vaših Gmail e-poruka. Prema zadanim postavkama, sve će biti odabrano, pa kliknite "Ne odaberi ništa" u gornjem desnom kutu. Zatim se pomaknite na "Mail" i uključite ga. Kliknite padajući izbornik kako biste prilagodili koji se podaci preuzimaju (na primjer, sva pošta u odnosu na određene oznake). Zatim kliknite Dalje. Zatim ćete odabrati vrstu datoteke, veličinu arhive (arhive veće od 2 GB bit će isporučene u više datoteka) i način na koji ih želite primiti (putem e-pošte ili poslane u uslugu pohrane u oblaku kao što je Dropbox).

Imajte na umu da će vaš Gmail sadržaj biti isporučen u MBOX formatu (Otvara se u novom prozoru), tako da ga neće biti tako lako raščlaniti kao što je slučaj u vašem Gmail sandučiću.

Pristupite postavkama računa

Pristupite postavkama računa

Dok ste prijavljeni na račun koji želite izbrisati, idite na myaccount.google.com (Otvara se u novom prozoru) ili kliknite avatar svog računa u gornjem desnom kutu i odaberite Google račun. Otvorit će se nova stranica; pod postavkama računa kliknite Izbriši svoj račun ili usluge.

Izbrišite Google proizvode

Izbrišite Google proizvode

Ovdje ćete imati dvije mogućnosti: Izbriši proizvode, što će vam omogućiti brisanje računa s Google usluge; i Izbriši Google račun i podatke, što će vam omogućiti brisanje cijelog Google računa. U ovom trenutku samo želimo ukloniti Gmail račun, pa kliknite Izbriši proizvode.

Od vas će se tražiti da unesete svoju Gmail lozinku i potvrdite da stvarno želite uništiti dotični račun.

Odaberite svoju Gmail adresu

Odaberite svoju Gmail adresu

Google će vas pozvati da preuzmete svoje podatke i navedete sve Googleove usluge povezane s vašom Gmail adresom. Kliknite ikonu kante za smeće pored Gmaila da biste izbrisali svoju adresu e-pošte.

Unesite zamjensku adresu e-pošte

Unesite zamjensku adresu e-pošte

Google će zatim zatražiti alternativnu adresu e-pošte koja nije Gmail s koje možete pristupiti drugim Googleovim uslugama – kao što su YouTube, Google+ (za sada), Google Play, Dokumenti i Kalendari – povezanim s Gmail računom koji brišete. Nakon što unesete zamjensku adresu e-pošte, morat ćete je potvrditi prije nego što nastavite s postupkom brisanja.

Molimo potvrdite svoju zamjensku adresu e-pošte

Molimo potvrdite svoju zamjensku adresu e-pošte

Prijavite se na svoju e-adresu koja nije Gmail i vidjet ćete e-poruku od Googlea s predmetom "Gmail potvrda brisanja". Sada morate potvrditi adresu e-pošte koja nije Gmail kao zamjensku adresu e-pošte. Kliknite na poveznicu u poruci i bit ćete prebačeni na ekran za potvrdu.

Potvrdite brisanje Gmaila

Potvrdite brisanje Gmaila

Pročitajte poruku od Googlea—sadrži korisne informacije o tome što se događa s vašim Gmail računom, porukama i kako pristupiti drugim Googleovim uslugama sa zamjenskom adresom e-pošte. Također vam daje do znanja da i dalje možete pristupiti svom računu dva dana nakon potvrde brisanja, za svaki slučaj. Nakon čitanja označite okvir i kliknite Izbriši Gmail. Od tamo ćete biti preusmjereni na ekran za potvrdu koji potvrđuje da ste izbrisali svoj Gmail račun.

Očisti povijest pretraživanja

8 novih stvari u web pregledniku Google Chrome

Još niste gotovi. Ako ste ikada koristili izvanmrežnu značajku Gmaila, vaš je web-preglednik vjerojatno spremio neke informacije s vašeg sada izbrisanog računa. Idite na postavke preglednika i izbrišite predmemoriju preglednika i kolačiće kako biste bili sigurni da su sve informacije povezane s Gmailom izbrisane.

Što ako netko pošalje e-poštu na izbrisani račun?

Novi Gmail

Ako ljudi pošalju e-poštu na vaš izbrisani Gmail račun, kao odgovor će dobiti poruku o neuspješnoj isporuci. Osim ako namjerno ne zavaravate svoj društveni krug, obavijestite prijatelje da ste izbrisali svoj račun i pošaljite im svoje nove podatke za kontakt.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up