Kako ispisivati ​​s iPada

Índice
  1. 5 načina za ispis s tableta
  2. 1. AirPrint
  3. 2. Uslužni programi ispisnog poslužitelja
  4. 3. Ispis aplikacija
  5. 4. Ispis iz oblaka
  6. 5. Ispis e-pošte
  7. iPad metode ispisa: snaga u brojkama

5 načina za ispis s tableta

Kako su Apple iPadi postali uobičajeni u domovima i osnovni alati za mnoge tvrtke, potražnja za jednostavnim načinima ispisa s njih je rasla. Pojavile su se različite metode ispisa kako bi se zadovoljila ova potreba. Spadaju u pet općih kategorija, koje ćemo ovdje posjetiti: Appleov vlastiti uslužni program AirPrint; uslužni programi ispisnog poslužitelja koji se instaliraju na računalo na vašoj Wi-Fi mreži; iOS aplikacije za ispis proizvođača i trećih strana; Usluge ispisa iz oblaka; i ispis e-pošte. Budući da mnoga rješenja ovise o operativnom sustavu, većina rješenja za ispis na iPadu slična je, au mnogim slučajevima identična rješenjima za ispis na iPhoneu.

1. AirPrint

Od kraja 2010. Appleov vlastiti uslužni program AirPrint, ugrađen u verzije iOS-a od 4.2, predstavlja brz i jednostavan način za ispis s Wi-Fi spojenog iPada na kompatibilni pisač na istoj mreži. Svi modeli iPada podržavaju AirPrint. Uslužni program ima ograničen izbor opcija ispisa, što vam omogućuje da odaberete broj kopija, plus nekoliko drugih detalja. Dobra je vijest da najnoviji bežični pisači (Otvara se u novom prozoru) podržavaju AirPrint.

Uz AirPrint možete ispisivati ​​dokumente iz Appleovih programa kao što su Photos, Safari, Mail i iPhoto, kao i iz mnogih aplikacija trećih strana. Kada otvorite dokument u programu koji je kompatibilan sa AirPrintom, možete pristupiti gumbu Dijeli putem ikone (obično strelice prema naprijed) na vrhu ili dnu zaslona. Trebalo bi otkriti opciju ispisa (kao i opcije dijeljenja na društvenim mrežama). Pritisnite Print i trebao bi se pojaviti zaslon Printer Options. Pritisnite Select Printer i aplikacija će tražiti AirPrint kompatibilne pisače na vašoj Wi-Fi mreži. Nakon što odaberete pisač, spremni ste za rad.

2. Uslužni programi ispisnog poslužitelja

Ako vaš pisač ne podržava AirPrint, možete preuzeti uslužni program koji ga zapravo čini kompatibilnim s AirPrintom. (Pisač se čak može spojiti putem USB-a, sve dok je na Wi-Fi mreži.) Ovi programi djeluju kao ispisni poslužitelji i mogu se instalirati na računalo na vašoj mreži. Uz Printopiu, na primjer, trebate instalirati softver na Mac. Presto (ranije poznat kao FingerPrint 2 u vrijeme kada smo ga recenzirali) kompatibilan je sa sustavom Windows i Mac.

Printopia

Ispisni poslužitelji dodaju neke dodatke funkcionalnosti AirPrinta. Presto je također kompatibilan s Google Cloud Printom i omogućuje iOS uređajima da otkriju pisače putem unicast poslužitelja imena domene (DNS), umjesto (navodno manje pouzdanog) multicast DNS-a koji sam AirPrint koristi za otkrivanje pisača. Printopia vam, u međuvremenu, omogućuje "ispis" kopije datoteke koju ispisujete na svoj Mac, na Dropbox, Evernote ili neku od nekoliko sličnih usluga temeljenih na oblaku.

3. Ispis aplikacija

Gotovo svi glavni proizvođači pisača sada nude aplikacije koje vam omogućuju ispis s vašeg iPada (ili drugog iOS uređaja) na njihove marke pisača koji podržavaju Wi-Fi povezivanje. Te aplikacije obično nude mnogo širi raspon značajki i opcija ispisa od AirPrinta. iPhone i pisač moraju biti na istoj Wi-Fi mreži; ako je pisač kompatibilan, aplikacija bi ga trebala lako otkriti.

Epson iPrint

Te vam aplikacije općenito omogućuju ispis različitih vrsta dokumenata, a u mnogim slučajevima imaju vlastiti preglednik (s ograničenim značajkama) za učitavanje i ispis web stranica. Neke od ovih aplikacija su prilično jednostavne, dok druge, kao što su Samsung Mobile Print i Epson iPrint, omogućuju vam da započnete skeniranje sa svog iPada i nude razne mogućnosti ispisa. Mnoge od ovih aplikacija integriraju se s raznim uslugama u oblaku kako bi se omogućio i ispis iz njih.

Proizvođači aplikacija trećih strana također su se zabavili. Thinxtream Technologies, na primjer, nudi aplikaciju PrintJinni koja vam omogućuje ispis s iPada na kompatibilne pisače brojnih proizvođača.

4. Ispis iz oblaka

Usluge ispisa iz oblaka, kao što su Cortado ThinPrint Cloud Printer i Google Cloud Print, omogućuju vam slanje datoteke s vašeg iPada na odgovarajuću uslugu u oblaku, koja je obrađuje u obrazac za ispis i šalje na pisač koji odredite vi ili vaša tvrtka.

Cortado Cloud Print

Jedna od prednosti ispisa u oblaku je da možete ispisivati ​​na pisač u oblaku s bilo kojeg mjesta (sve dok ste povezani na internet). Drugi je da na njega možete ispisivati ​​s više platformi: stolnih računala, prijenosnih računala i mobilnih uređaja koji koriste druge operativne sustave. Nedostatak je to što podrška za ispis obično dolazi iz ograničenog izbora aplikacija, koje su uglavnom glavne aplikacije za produktivnost, ali često nisu klijent e-pošte ili Safari za iPad.

Google Cloud Print, na primjer, predvidljivo je usredotočen na Googleov ekosustav; s iOS uređajem možete ispisivati ​​iz Chromea, Gmaila, Google dokumenata i drugih Googleovih aplikacija, ali malo više. PrintCentral Pro jedna je od rijetkih iOS aplikacija koja vam omogućuje ispis različitih vrsta dokumenata na Google Cloud Print.

epson print email

5. Ispis e-pošte

Tri najveća proizvođača pisača nude odlično rješenje za ispis: putem e-pošte. To je HP-ova značajka ePrint (ne smije se brkati s aplikacijom za mobilni ispis HP ePrint Home & Biz); Epson je putem Epson Connect Email Print; a Canon ima funkciju ispisa iz e-pošte. Kada se prijavite za jednu od ovih usluga, vašem pisaču se dodjeljuje jedinstvena adresa e-pošte. Kada pošaljete dokument e-poštom na tu adresu (sa svog iPada ili bilo kojeg drugog uređaja, s bilo kojeg mjesta na svijetu), pisač će ga automatski ispisati.

iPad metode ispisa: snaga u brojkama

Kako su iPadi rasli, rasle su i metode ispisa s njih. Koje je od ovoga najbolje rješenje ovisi o vašim potrebama.

AirPrint nudi brz i jednostavan Wi-Fi ispis, ali nisu svi pisači kompatibilni s njim. Aplikacije za ispis općenito nude više značajki od drugih metoda, ali ih podržavaju samo određene marke pisača. Ispis e-pošte odličan je način, ali ga podržavaju samo odabrani pisači. Usluge ispisa iz oblaka najprikladnije su za urede ili ljude koji koriste aplikacije za produktivnost koje obično podržavaju.

U većini slučajeva, ako je potrebno, možete kombinirati nekoliko ovih metoda kako biste povećali svoju mogućnost ispisa na više pisača i ispisa različitih vrsta dokumenata. Ne postoji univerzalni način ispisa za iPad koji bi odgovarao svima. Ali među tim različitim metodama trebali biste moći pronaći učinkovit podskup koji vam odgovara. (Korisnici Applea također mogu pogledati naš pregled najboljih Mac pisača.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up