Kako isključiti ili ponovno pokrenuti iPhone

Vjerojatno biste radije držali telefon uključenim cijeli dan, ali ponekad ga je potrebno ponovno pokrenuti. Mnogo je razloga zašto bi vaš telefon mogao biti pokvaren - možda radi sporo ili je zamrznut - ali saznanje kako ponovno pokrenuti telefon može pomoći u rješavanju brojnih problema.

Isključivanje telefona može zvučati jednostavno i samorazumljivo, ali postoje različiti načini da to učinite, ovisno o modelu iPhonea koji posjedujete i verziji iOS-a koji koristi. Evo kako isključiti bilo koji iPhone.

Índice
  1. Isključite bilo koji model iPhonea
  2. Isključite iPhone X, 11, 12 ili 13
  3. Isključite starije modele iPhonea
  4. Prisilno ponovno pokrenite iPhone 8 ili noviji
  5. Prisilno ponovno pokrenite svoj iPhone 6, 7 ili SE

Isključite bilo koji model iPhonea

isključite svoj iPhone

Godinama je fizički gumb bio jedino sredstvo za gašenje vašeg iPhonea. S nadogradnjom na iOS 11, možete ići na Postavke > Općenito > Isključi i isključite uređaj kroz operativni sustav.

Ovo se u početku može činiti kao nepotrebna opcija, ali je od pomoći ako fizička tipka na telefonu ne radi ili ako imate problema s pokretljivošću zbog kojih ne možete čvrsto uhvatiti ili pritisnuti tipke na iPhoneu.

Isključite iPhone X, 11, 12 ili 13

iphone 13 mini tipke

iPhone 13 mini (Foto: Molly Flores)

Predstavljanjem iPhonea X, bočna tipka koja je bila rezervirana za kontrolu napajanja uređaja sada pokreće Siri, pa se morate malo više potruditi da isključite telefon. Držite bočnu tipku i bilo koju od tipki za glasnoću nekoliko sekundi. Ovo će otvoriti zaslon s klizačem koji će vam omogućiti da dovršite postupak. Pomaknite klizač u položaj isključeno i uređaj će se isključiti.

Isključite starije modele iPhonea

iphone se tipke

iPhone SE (2020) (Foto: Sascha Segan)

Ako trebate isključiti stariji model iPhonea (ili iPhone SE) pomoću tipke Home, najlakša opcija je da držite tipku za napajanje nekoliko sekundi dok se na ekranu ne pojavi poruka. Položaj gumba koji trebate pritisnuti razlikuje se ovisno o modelu vašeg iPhonea. Gumb za uključivanje nalazi se na vrhu za iPhone 5 i starije, a sa strane počevši od iPhonea 6. Dovršite postupak pomicanjem prekidača na zaslonu u položaj isključeno.

Prisilno ponovno pokrenite iPhone 8 ili noviji

iphone 11 tipke

iPhone 11 (Foto: Zlata Ivleva)

Ponekad vaš telefon prestane ispravno raditi i jedini način da to popravite je resetiranje stvari. Međutim, ako je zaslon zamrznut, nećete moći ništa učiniti bez pokretanja tvrdog resetiranja. Kako ćete to učiniti ovisi o modelu vašeg iPhonea. S iPhoneom 8 ili novijim, brzo pritisnite i otpustite tipku za pojačavanje glasnoće, brzo pritisnite i otpustite tipku za smanjivanje glasnoće, zatim držite tipku za uključivanje dok ne vidite Apple logo.

Prisilno ponovno pokrenite svoj iPhone 6, 7 ili SE

iPhone 7

iPhone 7

Ako imate iPhone 7 ili iPhone 7 Plus, istovremeno držite i bočnu tipku i tipku za smanjivanje glasnoće dok ne vidite Apple logo. Za iPhone 6, 6s ili SE pritisnite i držite tipku Home i tipku Power.

iPhone 6s

iPhone 6s

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up