Kako isključiti Facebook sjećanja

Facebook postoji od 2004. godine, pa ako ste rani usvojitelj, to je puno fotografija, ažuriranja statusa i komentara spremljenih na vaš račun. Uz Facebook Memories, društvena mreža vas može podsjetiti na trenutke za koje vjeruje da ih želite ponovno proživjeti, ali neizbježno će biti uspomena koje biste radije zaboravili — bivše, ta čudna frizura ili prijatelji i obitelj koji su preminuli.

Nažalost, ne možete potpuno onemogućiti Facebook Memories, ali možete barem isključiti podsjetnike, isključiti određene osobe ili ukloniti određene datume. To je prilično jednostavan proces, ali morate znati gdje tražiti.

Índice
  1. Otvorite Postavke memorije
  2. Isključi obavijesti
  3. Sakrij određene osobe
  4. Sakrij određene datume

Otvorite Postavke memorije

facebook sjećanja

Na webu pristupite postavkama uspomena klikom na devet točaka Meni ikonu i odaberite Sjećanja pod naslovom Kadrovi. Za mobilnu aplikaciju otvorite izbornik hamburgera i odaberite Sjećanja s popisa opcija i funkcija. Sada kliknite na ikonu zupčanika u kutu da biste otvorili stranicu Postavke memorije.

Isključi obavijesti

obavijesti

Sjećanje na taj zlosretni tulum 2007. ostat će zauvijek u vašim mislima; ne treba vam ni Facebook da vas podsjeti, pogotovo ne putem nametljive obavijesti. Na webu kliknite Obavijesti na lijevoj strani stranice. Na mobitelu će se pojaviti izbornik s obavijestima kada kliknete ikonu zupčanika.

Prema zadanim postavkama Sve uspomene je odabrano, što će vas obavijestiti svaki put kada Facebook pomisli da trebate nešto vidjeti. Ali nemate, pa birajte Naglascikako bismo vas obavijestili o posebnim videozapisima ili Ne postoji za potpuno isključivanje obavijesti.

Sakrij određene osobe

sakriti ljude

Ako volite Facebook uspomene, ali ne volite da vas podsjećaju na vrijeme koje ste proveli s određenom osobom, možete je isključiti iz svih uspomena u kojima je označena. Odaberite Sakrij ljude (to je samo narod na mobitelu) i upišite njihovo ime u tekstualno polje.

Kada se pojavi njihov profil, odaberite ga da biste ih dodali na svoj skriveni popis. Možete čak dodati sebe kako biste sakrili sve postove koji označavaju vaš račun. Na webu prvo morate kliknuti Uštedjeti prije nego dođe promjena. Vratite se na ovu stranicu ako želite blokirati više osoba ili nekoga ukloniti s popisa.

Sakrij određene datume

sakrij datume

Ako se radi manje o određenoj osobi, a više o određenom danu ili vremenu u vašem životu, možete ukloniti točan datum ili raspon datuma iz svoje memorije. Odaberite Datumi/Sakrij datume (i kliknite Dodajte novi datumski raspon na webu), gdje možete unijeti datume koji će biti isključeni iz vaših sjećanja. Klik Uštedjeti a raspon će biti sačuvan. Dodajte onoliko dana koliko je potrebno. Zatim se možete vratiti na ovu stranicu ako želite dodati ili ukloniti datume.

PCMag logotip Kako izbrisati svoj Facebook račun

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up