Kako igrati igre s Amazon Echo i Alexa

Svoj Amazon Echo možete koristiti za mnoge različite zadatke i vještine. Ali ponekad se samo želite malo zabaviti.

Jedan od načina da to učinite je da zamolite Alexa da igra igru. Vaš glasovni asistent Echo može se nositi sa svim vrstama igara, od lakih do teških, opuštajućih do izazovnih. Za igranje određenih interaktivnih igara—kao što su Trivial Pursuit Tap, Bandit Buttons i Alien Decoder—potrebni su vam Amazonovi Echo gumbi. Ali mnogi trebaju samo Amazon Echo (99,99 dolara na Amazonu) (Otvara se u novom prozoru) ili neki drugi uređaj s omogućenom Alexom.

Zamolite Alexu da igra Jeopardy, Twenty Questions ili Bingo. Testirajte se uz Spelling Bee ili Screen Test. I zamolite Alexa da vas izazove zagonetkama poput Code Guess. Evo kako započeti.

Oglas

Índice
 1. Vještine
 2. Igre, zanimljivosti i dodaci
 3. Opasnost
 4. Prava cijena
 5. Dvadeset pitanja
 6. Bingo
 7. Igra popisa
 8. Spelling Bee
 9. Kviz o pjesmi
 10. Test zaslona
 11. Kviz o milijunašu
 12. Matematičke zagonetke
 13. Pogodi kod
 14. Nered u pismu
 15. Puzzle Prison
 16. Najbolje Amazon Alexa vještine

Vještine

Vještine

Otvorite aplikaciju Alexa, dodirnite ikonu hamburgera () i odaberite Vještine.

Igre, zanimljivosti i dodaci

Igre, zanimljivosti i dodaci

Dodirnite kategoriju za Igre, zanimljivosti i dodatke, gdje ćete pronaći mnoge igre.

Opasnost

Recite: "Alexa, igraj Jeopardy (Otvara se u novom prozoru)." Domaćin Alex Trebek želi vam dobrodošlicu u igru, a Alexa zatim servira šest tragova iz šest različitih kategorija. Nakon prvog kruga, članovi Amazon Prime (Otvara se u novom prozoru) mogu besplatno prijeći na Double Jeopardy; koji nisu članovi moraju platiti 1,99 dolara mjesečno za drugi krug. Tragovi su svaki dan drugačiji, tako da možete nastaviti igrati. Ali ne zaboravite izraziti svoje odgovore u obliku pitanja.

Prava cijena

Prava cijena

Igra Garden on TV, Price It Right (Otvara se u novom prozoru) može se igrati s jednom do četiri osobe i poziva vas da pogodite cijenu artikala koje prodaje Amazon. Recite: "Alexa, play Price It Right (Otvara se u novom prozoru)." Najavljivač vam zatim daje sedam nasumičnih Amazon artikala, detaljno opisujući svaki proizvod, a svaki sudionik pokušava pogoditi cijenu. Osoba koja je najbliža točnoj cijeni dobiva najviše bodova do kraja igre i proglašenja pobjednika.

Dvadeset pitanja

Dvadeset pitanja

Recite: "Alexa play Twenty Questions (Otvara se u novom prozoru)." Alexa traži da se sjetite životinje, povrća, minerala ili drugog predmeta. Zatim vam se postavlja do 20 pitanja u pokušaju da pogodite točnu stavku. Ako Alexa odabere točan odgovor unutar dodijeljenog broja pitanja, ona pobjeđuje. Ako ne, izaći ćete kao pobjednik.

Bingo

Bingo

Igra popisa

Igra popisa

Evo još jedne igre koju možete igrati s grupom. Recite: "Alexa, pokreni Game of Lists (Otvara se u novom prozoru)." Alexa nudi izazov, poput: "Zapišite što više pjevača kojih se možete sjetiti koji počinju slovom T." Imate 30 sekundi da zapišete što više odgovora možete. Kada istekne 30 sekundi, usporedite svoje odgovore s odgovorima drugih igrača.

Spelling Bee

Spelling Bee

Želite testirati svoje pravopisne vještine? Recite: "Alexa, igraj Spelling Bee (Otvara se u novom prozoru)." Alexa najavljuje riječ, pozivajući vas da je sričete. Jasno izgovorite svako slovo, praveći malu pauzu između svakog. Alexa zatim provjerava vaš pravopis i pita je li to vaš konačni odgovor ili želite pokušati ponovno. Možete tražiti definiciju riječi, jezik porijekla ili primjer rečenice koja sadrži tu riječ. Spelovanje nastavlja iz jednog kruga u drugi sve dok ne pogriješite riječ, čime igra završava.

Kviz o pjesmi

Kviz o pjesmi

Ovdje možete provjeriti svoje znanje o glazbi. Recite: "Alexa, pokreni kviz o pjesmi (Otvara se u novom prozoru)." Alexa pita koliko ljudi igra. Možete igrati s drugim ljudima u sobi ili—ako ste sami—Alexa će vas spojiti s drugim igračem iz cijelog svijeta. Alexa zatim pita popis za reprodukciju koje desetljeće želite isprobati - 2010-e, 2000-e, 1990-e, 1980-e, 1970-e ili 1960-e. Alexa pušta pjesmu, tražeći od vas da navedete naslov, izvođača ili oboje. Ako vas pjesma zbuni, prijeđite na sljedeću dok igra ne završi.

Test zaslona

Test zaslona

Recite: "Alexa, otvori testni zaslon (Otvara se u novom prozoru)." Alexa pušta citat iz filma prikazanog od 1930-ih do danas. Ako znate odakle je citat, recite naziv filma. Ako ne, pitajte Alexa za trag. Alexa vam daje pet citata za cijelu igru.

Kviz o milijunašu

Kviz o milijunašu

Sviđa li vam se serija Tko želi biti milijunaš? Sada možete igrati verziju kod kuće s Alexom. Recite: "Alexa, igraj igru ​​milijunaš (Otvara se u novom prozoru)." Alexa postavlja pitanje s četiri ponuđena odgovora. Dajte svoj odgovor, a Alexa će vas pitati je li to vaš konačni odgovor. Ako imate problema, možete pozvati službu za spašavanje, kao što je 50/50 za uklanjanje dva pogrešna odgovora. Nastavite igrati dok ne postavite krivo pitanje, čime igra završava.

Matematičke zagonetke

Matematičke zagonetke

Jeste li dobri s brojevima? Recite: "Alexa, otvori matematičke zagonetke (Otvara se u novom prozoru)." Alexa najavljuje niz brojeva, kao što su 1, 2, 4, 8, 16. Zatim se od vas traži da se sjetite sljedećeg broja u nizu. Ali budite na oprezu; pitanja postaju teža kako igra napreduje, a Alexa vam ne daje previše vremena za razmišljanje o odgovoru.

Pogodi kod

Pogodi kod

Recite: "Alexa, igraj Code Guess (Otvara se u novom prozoru)." Alexa dolazi s kodom od tri ili četiri znamenke. Pokušavaš pogoditi. Ako pogodite pravi broj na pravoj poziciji, dobivate "pogodak". Ako pogodite pravi broj na krivom mjestu, dobit ćete "pogodak". Nastavite pogađati kako biste vidjeli možete li suziti svoje odgovore na pravi kod. Osim ako nemate izvrsno pamćenje, bilo bi dobro da zapišete svaku pretpostavku da biste ih pratili.

Nered u pismu

Nered u pismu

Slično Code Guessu, pokušavate pogoditi riječ od četiri slova (ne, ne tu vrstu riječi od četiri slova). Recite: "Alexa, otvori Letter Clutter (Otvara se u novom prozoru)." Alexa smišlja riječ koju vi pokušavate pogoditi. Alexa vam govori jeste li pogodili pravo slovo na pravom mjestu ili pravo slovo na krivom mjestu. Nastavite igrati dok ne pogodite riječ ili odustanete.

Puzzle Prison

Puzzle Prison

Recite: "Alexa, igraj Puzzle Prison (Otvara se u novom prozoru)." Zarobljeni ste u sobi bez vrata i samo s računalnim terminalom, četiri kipa i poštanskim sandučićem. Vaša misija je pokušati pobjeći iz ovog zatvora dešifriranjem niza pisama. Možete hodati do različitih područja, raditi s računalom i čitati pisma koja su ispala u poštanski sandučić u pokušaju da pogodite tajni kod koji će vas osloboditi.

Najbolje Amazon Alexa vještine

Najbolje Amazon Alexa vještine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up