Kako gledati ili slušati Dr. Martin Luther King, Jr

Od svih pjesničkih istina koje je velečasni dr. Martin Luther King, Jr. govorio tijekom svog tragično kratkog života, "Luk moralnog svemira je dug, ali se savija prema pravdi" jedan je od najboljih. To nam ne daje izgovor da ne radimo marljivo kako bismo učinili svijet boljim. Žao mi je, ali neće sve biti bolje samo od sebe. Ipak, citat nam širi perspektivu i daje nadu da će naša djeca sutra konačno uživati ​​u plodovima našeg rada.

Taj je luk doista jako dugačak. Ponekad se čini da smo morali raditi duplo više, duplo duže da bismo stigli samo upola onoliko daleko koliko bismo trebali u stvaranju ravnopravnijeg društva. Da budem iskren, internet radi veliku štetu radikaliziranjem i organiziranjem oživljavajućih snaga toksičnog nasilja bijele nadmoći.

Ali ako znate gdje tražiti, internet nam također daje prethodno nemoguću vezu s MLK-om i njegovim pravednim djelom. Oni od nas koji nikada nisu imali priliku pridružiti se Kingovom povijesnom maršu na Washington, kao što je moj djed učinio 1963., sada mogu lako dobiti dobru riječ od ove afroameričke ikone sa samo nekoliko klikova na ikonu.

Evo kako gledati i slušati govore dr. Martin Luther King Jr. na liniji.

Índice
  1. Gdje gledati MLK
  2. Gdje slušati MLK
  3. Gdje pronaći još MLK
    1. Preporuka naših urednika
  4. Ekstra crna izvrsnost

Gdje gledati MLK

YouTube je divlji zapad za rasističke, desničarske prevarante i tinejdžere koji vrište na videoigrice. Ponekad su to isti ljudi. Dakle, zaboravite to smeće i pretplatite se na službeni YouTube kanal Martina Luthera Kinga Jr. Centar za nenasilne društvene promjene (Otvara se u novom prozoru). Tamo možete pogledati arhivske snimke Kingovih govora, kao i aktualne razgovore s obitelji King i drugim suvremenim borcima za građanska prava.

Gdje slušati MLK

Radije slušate Kingove riječi u audio obliku? Možda će vas njegov san o boljem svijetu potaknuti da tijekom treninga trčite ravno na vrh te planine. Srećom, gotovo svi najbolji servisi za strujanje glazbe uključuju MLK govore za strujanje i preuzimanje, obično besplatno. Konačno! Tretiraju MLK-a kao umjetnika, budući da su njegovi govori pjesme ili albumi, pa biste ih trebali moći pronaći ako samo upišete njegovo ime u okvire za pretraživanje usluge. Evo nekoliko praktičnih poveznica za vašu udobnost.

Možete pronaći MLK govore i radijske specijale na:

Gdje pronaći još MLK

dr. Martin Luther King, Jr. bio je veliki čovjek, ali bio je i više od toga. Uspio je postati legenda. Uostalom, on ima svoj godišnji odmor. Kada se to dogodi, vaš mit i slika postaju veći od vas samih. Ti mitovi potom nadahnjuju nova djela koja nastoje prenijeti poruku, iako su tehnički izmišljena.

Jedan od najboljih novijih primjera MLK fikcije je biografski film Selma Ave DuVernay, nagrađen Oscarom. Ova povijesna drama prikazuje uzvišenu ljepotu Kingove retorike (s novonapisanim govorima!), ali i lukavu, pragmatičnu, političku igru ​​potrebnu za postizanje stvarne pozitivne promjene u tako neprijateljskom okruženju. Možete streamati Selmu online koristeći jedan od naših preporučenih servisa za streamanje videa.

Preporuka naših urednika

Za manje politički korektan, ali još uvijek vrlo moćan pogled na Kinga, moram pohvaliti epizodu The Boondocks "Povratak kralja". Klasični crtani film pretočio je zapaljivi strip Aarona McGrudera u jednako radikalan sitcom za odrasle Swim o crnoj obitelji u bjelačkom predgrađu. U ovoj alternativnoj stvarnosti dr. King je pao u komu tek nakon što je upucan. Zatim, desetljećima kasnije, ponovno se budi, u stilu Kapetana Amerike, u nepoznatom, novom crnačkom kulturnom krajoliku. Epizoda se previše oslanja na politiku poštovanja, ali vjerujte mi kad kažem da nikada niste vidjeli ovakvog MLK-a. The Boondocks možete gledati na HBO Maxu.

Ekstra crna izvrsnost

Apsolutno biste trebali upoznati MLK online, ali nemojte dopustiti da to bude početak i kraj vašeg online crnačkog putovanja. Postoji mnogo drugih načina da proširite svoje nesvjesno uz malu pomoć interneta.

Provjerite najbolje usluge video streaminga za slavljenje crne magije. Saznajte zašto industrija videoigara crnim igračima duguje više od razgovora. I pogledajte kako povjesničari čuvaju crnačku internetsku kulturu (Otvara se u novom prozoru).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up