Kako dohvatiti svoje osobne podatke od Applea

(Fotografija: Drew Angerer/Getty Images)

Što Apple ima o vama? Ako stvarno želite znati, odgovore možete pronaći na Appleovoj web stranici o privatnosti.

Stranica je debitirala u Europskoj uniji u svibnju kako bi bila u skladu s GDPR propisima i sada je dostupna u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu. Pokazuje Appleovim korisnicima koliko su podataka pohranili kod Applea (kalendari, fotografije i dokumenti), njihovu povijest kupovine i korištenja u App Storeu, njihovu povijest AppleCare podrške i druge informacije.

Evo kako možete pregledati i preuzeti svoje podatke s Applea.

Oglas

Índice
  1. Privatnost
  2. Verifikacija
  3. Upravljajte svojim podacima
  4. PrivacyResults
  5. Dostava
  6. Preuzmite podatke s Googlea, Facebooka

Privatnost

Privatnost

Verifikacija

Verifikacija

Ako imate uključenu dvofaktorsku autentifikaciju za svoj Apple račun (a trebali biste), kontrolni kod će vam biti poslan putem skočne poruke na vašem Apple uređaju. Unesite taj broj na Appleovoj stranici privatnosti.

Ako niste omogućili dva faktora, od vas će se tražiti da odgovorite na tajna pitanja koja ste dali Appleu kada ste se prijavili.

Upravljajte svojim podacima

Upravljajte svojim podacima

Kada se prijavite, možete zatražiti kopiju vaših točnih podataka za koje mislite da nisu točni, deaktivirati svoj račun ili izbrisati svoj račun.

PrivacyResults

PrivacyResults

Ako odlučite preuzeti svoje podatke, bit ćete preusmjereni na stranicu na kojoj možete označiti što želite preuzeti. Može potrajati i do sedam dana da ga primimo, prema Appleu.

Podaci dolaze u različitim formatima, ovisno o vrsti. Informacije vezane uz aplikaciju bit će isporučene kao proračunske tablice ili datoteke u JSON, CSV, XML ili PDF formatu. Dokumenti, fotografije i videozapisi su u izvornom formatu. Kontakti, kalendari i oznake bit će poslani u VCF, ICS i HTML formatu. Preuzimanja ne uključuju kupnju aplikacija, knjiga, filmova, TV emisija ili glazbe.

Dostava

Dostava

Označite što želite primiti, zatim pritisnite Nastavi. Primit ćete potvrdu i kada podaci budu spremni, bit će poslani e-poštom na račun povezan s vašim Apple ID-om.

Preuzmite podatke s Googlea, Facebooka

Preuzmite podatke s Googlea, Facebooka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up