Kako dodati prilagođene ikone i widgete na početni zaslon vašeg iPhonea

Jedan od najboljih načina da personalizirate svoj iPhone je dodavanje prilagođenih ikona i pločica različitih oblika i veličina za aplikacije, widgete i karte, bilo gdje na početnim zaslonima. Također možete zamijeniti slike koje odaberete i dizajnirate umjesto standardnih ikona. Ova je značajka dostupna od iOS-a 14, a u nadolazećem iOS-u 16 moći ćete automatski promijeniti svoj prilagođeni početni zaslon na temelju načina rada Focus, kao i prilagoditi zaključani zaslon.

Kao primjer koliko daleko možete ići s prilagođavanjem ikona, jedan korisnik Twittera koristio je MS Paint (Otvara se u novom prozoru) za stvaranje zabavnih ikona amaterskog izgleda. Tajna je ovdje u aplikaciji Prečaci. Čitajte dalje kako biste naučili kako stvoriti jedinstvene početne zaslone iOS-a s prilagođenim ikonama i widgetima.

Índice
  1. Kako stvoriti prilagođene ikone za vaš iPhone
    1. Preporuka naših urednika

Kako stvoriti prilagođene ikone za vaš iPhone

Otvorite aplikaciju Prečaci (Otvara se u novom prozoru) na vašem iPhoneu i dodirnite znak plus (+) u gornjem desnom kutu zaslona, ​​što vas vodi na stranicu Novi prečac.

Odaberite Dodaj radnju.

Stvaranje prečaca u iOS-u

(Zasluge: PCMag)

Dodirnite ikonu Skriptiranje. (Ako ste u iskušenju kliknuti Aplikacije, vidjet ćete samo radnje koje je izradio proizvođač aplikacije, poput pokretanja tweeta, a ne samo otvaranja aplikacije.)

Odaberite Otvori aplikaciju, zatim odaberite ikonu izbornika s tri točke u gornjem desnom kutu za prikaz Pojedinosti.

Odaberite Dodaj na početni zaslon. Dodirnite donju, manju ikonu pored naziva vašeg novog prečaca. Zadani naziv je Novi prečac; dodirnite zaokruženi X da biste ga preimenovali.

Stvaranje prečaca u iOS-u

(Zasluge: PCMag)

Ovdje dolazimo do srži savjeta: Mini izbornik za uređivanje ikone omogućuje vam da odaberete datoteku, fotografiju iz svoje fotografije fotoaparata ili da snimite sliku kamerom iPhonea kako biste zamijenili ikonu.

Dodirnite Dodaj na početni zaslon i odaberite ikonu pored prečaca ispod naziva i ikone početnog zaslona.

U skočnom prozoru koji se pojavi odaberite Datoteka, Fotografija ili Snimi fotografiju. Možete izrezati sliku kako biste prilagodili što će biti prikazano, ali srećom, slika ne mora biti kvadratna ili određene veličine.

Stvaranje prilagođene ikone aplikacije u iOS-u

(Zasluge: PCMag)

Dodirnite Dodaj > Gotovo.

Možete vidjeti moje nove ikone za Acrobat i AccuWeather. Koristio sam Windows 10 Paint 3D za izradu lažne Acrobat ikone.

Uređivanje ikona u iOS-u

(Zasluge: PCMag)

Imajte na umu da iako je zabavno stvarati prilagođene ikone, postoje nedostaci. Prvo, kada dodirnete prilagođenu ikonu za otvaranje aplikacije, ne idete izravno u aplikaciju. Umjesto toga, radnja prvo otvara aplikaciju Prečaci, koja vas zatim preusmjerava na aplikaciju koju želite.

Preporuka naših urednika

Također, gubite sve opcije izbornika dugim pritiskom koje nudi službena ikona. Na primjer, ikona WhatsApp nudi pokretanje razgovora ili snimanje slike dugim dodirom. Jedine opcije koje dobivate kada dugo pritisnete prilagođenu ikonu jesu brisanje iste (u ovom izborniku se zove Oznaka, a ne aplikacija) ili uređivanje početne stranice.

Prilagođene ikone su zabavne, ali puno me više vesele widgeti na početnom zaslonu. Dodavanje widgeta na vašu početnu stranicu iznimno je jednostavno.

Dugo dodirnite početnu stranicu, zatim dodirnite gumb plus (+) na vrhu—na nekim je modelima iPhonea s lijeve strane, a na drugima s desne strane.

Odaberite widget koji želite. Zatim se možete pomicati kroz bilo koju veličinu i dizajn koji je dostupan povlačenjem prsta udesno.

Dodavanje widgeta na početni zaslon iPhonea

(Zasluge: PCMag)

Za odabir pritisnite veliku plavu traku Dodaj widget na dnu zaslona. Možda ćete morati dopustiti informacije o privatnosti koje zahtijeva widget aplikacije. To je to! Uživajte u svom novom widgetu.

Za više informacija o prilagodbi iOS-a i drugim podešavanjima, pročitajte Skriveni iPhone savjeti i trikovi kako postati iOS Pro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up