Kako dodati informacije za hitne slučajeve na zaključani zaslon telefona

Što bi se dogodilo da ste bili u javnosti i da vam je potrebna hitna pomoć, ali ne biste mogli komunicirati s onima koji su prvi reagirali? Imate li osobnu iskaznicu? Postoji li način da otkriju vaše alergije na lijekove? Nosite li medicinsku narukvicu koja ukazuje na veće zdravstvene probleme? Kako će nazvati vaše kontakte za hitne slučajeve?

Vaš telefon, čak i kada je zaključan, može biti vaša slamka spasa.

Postoji način da na svoj telefon stavite informacije za hitne slučajeve i učinite ih dostupnima sa zaključanog zaslona. Iznimno je važno to učiniti. Osim toga, svatko bi trebao znati kako pronaći te informacije za nekoga tko ima hitan slučaj.

U nastavku objašnjavam kako prvo dodati kontakt za hitne slučajeve i medicinske podatke na iPhoneu, a zatim na Androidu. U tom procesu također vam pokazujem gdje možete pronaći informacije za hitne slučajeve na gotovo svačijem telefonu. Na kraju, ako imate stari telefon ili onaj koji ne podržava hitne informacije, na kraju imam jednostavan hack za dodavanje medicinskih i hitnih informacija na bilo koji pametni telefon.

Índice
 1. Kako dodati informacije za hitne slučajeve na iPhone
 2. Kako pronaći nečije hitne informacije na iPhoneu
 3. Hitni SOS na iPhoneu
 4. Kako dodati podatke za hitne slučajeve na Android
 5. Kako pronaći nečije hitne informacije na Androidu
  1. Preporuka naših urednika
 6. Hitne informacije Hack za bilo koji pametni telefon

Kako dodati informacije za hitne slučajeve na iPhone

iPhone prikazuje dugi pritisak na aplikaciju Health za pristup medicinskom ID-u

 • Prvo otvorite Medicinsku iskaznicu. Postoje tri načina da stignete tamo:

  • Dugo pritisnite aplikaciju Apple Health i odaberite Medical ID.

  • Otvorite aplikaciju Health (unaprijed instalirana na svim uređajima sa sustavom iOS 8 i novijim). Dodirnite svoju profilnu sliku u gornjem desnom kutu. Odaberite liječničku iskaznicu.

  • Idite na Postavke > Zdravlje > Medicinska iskaznica.

 • Dodirnite Uredi.

 • Ispunite onoliko podataka koliko želite. Ako ne uzimate lijekove i nemate poznate alergije, pomoći će onima koji prvi reagiraju da napišu "Ništa" ili "Nije poznato". Inače bi mogli pomisliti da ste preskočili pitanje.

 • Za kontakt u hitnim slučajevima možete odabrati samo nečije ime i telefonski broj u aplikaciji Kontakti. Dakle, koga god želite navesti, svakako ih navedite u svojim kontaktima.

 • U odjeljku Pristup u hitnim slučajevima provjerite jesu li uključene opcije Prikaži kada je zaključano i Dijeli tijekom hitnog poziva (ako na gumbima vidite zeleno, uključeni su).

 • Na samom vrhu stranice nalazi se mjesto za profilnu sliku. Stavi noviju sliku svog lica. To bi moglo pomoći službama hitne pomoći da znaju da gledaju vaše podatke, a ne tuđe.

 • Kada završite, pritisnite Gotovo u gornjem desnom kutu da biste spremili podatke.

 • Kako pronaći nečije hitne informacije na iPhoneu

  Sada kada ste postavili podatke za hitne slučajeve, morate znati kako ih pronaći na zaključanom zaslonu. Na taj način znate kako to funkcionira ako ikad trebate pomoći nekom drugom. Ovo je dobra vještina koju djeca mogu naučiti.

  Zasloni iPhonea prikazuju tipke za hitne pozive

 • Na zaključanom zaslonu (kada telefon traži lozinku) u donjem lijevom kutu piše Hitna pomoć.

 • Dodirnite Hitno i pojavit će se brojčanik.

 • Dodirnite Medicinski ID u donjem lijevom kutu. Sada su vidljive sve informacije za hitne slučajeve. Pomaknite se prema dolje i možete nazvati hitnu osobu tako da dodirnete njen telefonski broj.

 • Hitni SOS na iPhoneu

  Postoji još jedan način za upućivanje hitnog poziva i slanje lokacije vašeg telefona svim vašim kontaktima za hitne slučajeve. Apple to naziva Emergency SOS (Otvara se u novom prozoru). Osmišljen je tako da ga možete koristiti brzo i odmah, čak i ako morate sakriti činjenicu da ga koristite.

  SOS ima jednu lošu stranu. Upute se razlikuju za iPhone 7 i starije (svi imaju okruglu tipku Home) i iPhone 8 ili novije (modeli gdje se zaslon proteže do samog dna bez vidljive tipke).

  iPhone SOS zasloni za hitne slučajeve

  Za iPhone 8 i novije: Pritisnite i držite bočnu tipku i tipku za pojačavanje ili smanjivanje glasnoće dok se na zaslonu ne pojavi klizač za hitne slučajeve. Prijeđite prstom za poziv lokalne hitne službe.

  Ako trebate sakriti telefon ili ne možete kontrolirati zaslon, samo držite tipke. Počinje odbrojavanje i čuje se upozorenje. Na kraju odbrojavanja, telefon automatski bira hitnu službu.

  Za iPhone 7 i ranije: Brzo pritisnite bočni ili gornji gumb pet puta. Na zaslonu ćete vidjeti klizač za hitne slučajeve. (U Indiji trebate brzo pritisnuti samo tri puta, a zatim se poziv automatski prekida.) Prijeđite prstom na SOS hitnu pomoć da nazovete hitnu.

  Nakon što poziv završi, telefon automatski šalje tekstualnu poruku svim kontaktima za hitne slučajeve navedenima u aplikaciji Health, osim ako ga ne odlučite otkazati. Ova poruka sadrži trenutnu lokaciju telefona, čak i ako su usluge lokacije isključene; telefon ga automatski privremeno uključuje kada koristite SOS funkciju. Ako se lokacija telefona promijeni, kontakti primaju ažuriranje putem teksta.

  Kako dodati podatke za hitne slučajeve na Android

  Mnogi Android uređaji omogućuju dodavanje podataka o kontaktu za hitne slučajeve putem postavki telefona ili aplikacije za kontakte. Gdje se nalazi ovisi o tome koji telefon i verziju Androida imate. Najvjerojatnije će ići ovako:

 • Potražite "hitno" u postavkama. Vjerojatno ćete pronaći nešto što se zove Hitne informacije ili slično. Ako ga ne možete pronaći, pokušajte pogledati pod Moji podaci.

 • U većini slučajeva dobit ćete zaslon s poljima za razne hitne medicinske informacije kao i kontakte za hitne slučajeve. To može uključivati ​​ime, krvnu grupu, lijekove, alergije i tako dalje. Ispunite ih. Za lijekove i alergije, ako ih nemate, pisanje "Ništa" ili "Nije poznato" pomoći će hitnoj službi.

 • Zatim potražite kontakte za hitne slučajeve. Može biti ispod svih polja, na drugoj kartici ili u aplikaciji za kontakte. U svakom slučaju, svatko koga želite imenovati kao kontakt za hitne slučajeve mora biti u vašoj aplikaciji za kontakte prije nego što ih možete dodijeliti kao kontakt za hitne slučajeve.

 • Savjet: Android uređaji omogućuju dodavanje prilagođene poruke na zaključani zaslon. To je odlično mjesto za postavljanje hitnih informacija, u slučaju da ljudi ne znaju kako im pristupiti na drugi način. U postavkama potražite nešto što se zove zaključavanje zaslona ili poruka zaključanog zaslona.

 • Android zasloni za hitne slučajeve

  Kako pronaći nečije hitne informacije na Androidu

  Ako nekome treba Android telefon, evo kako pronaći njegove zdravstvene podatke i kontakte za hitne slučajeve.

  Preporuka naših urednika

 • Na zaključanom zaslonu prijeđite prstom prema gore.

 • Odaberite Hitno.

 • Odaberite Informacije za hitne slučajeve.

 • Sve dok telefon ima dostupne informacije za hitne slučajeve i osoba ih je unijela, trebali biste moći birati te kontakte čak i kada je telefon zaključan. Također možete nazvati lokalni broj hitne službe kada prijeđete prstom prema gore i odaberete Hitna pomoć.

  Hitne informacije Hack za bilo koji pametni telefon

  U slučaju da vaš telefon nema način da informacije za hitne slučajeve učini dostupnima kada je zaključan, postoji hack koji je lako zaobići.

  Stvorite sliku s informacijama koje želite prikazati i koristite je kao pozadinu zaključanog zaslona.

  Evo kako ćete to najlakše učiniti.

 • Otvorite bilo koju aplikaciju za bilježenje, pisanje ili crtanje.

 • Napišite sve informacije koje želite da netko vidi. Neka stane na jednu stranicu. Neka rubovi budu udobni. Pazite da vrh nije premali. Spremite bilješku.

 • Napravite snimku zaslona svoje bilješke i upotrijebite dobivenu sliku kao pozadinu zaključanog zaslona.

 • Sada pogledajte svoj zaključani zaslon i provjerite jesu li informacije čitljive. Možda ćete ga morati prilagoditi ako je blokiran satom ili drugim funkcionalnim informacijama. Prilagodite svoju bilješku po potrebi i ponovite treći korak dok je ne napravite kako treba.

 • Bolje i to nego ništa!

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up