Kako dobiti tehničku podršku od Microsofta

Imate problema sa sustavom Windows, Office, Xbox ili drugim Microsoftovim proizvodom? Možda je vrijeme da pozovete konjicu, što znači podršku u Microsoftu.

Ovisno o prirodi problema, s Microsoftom možete komunicirati na nekoliko različitih načina - putem chata, telefonskog poziva, videopoziva ili osobno u Microsoft Storeu. Možete čak upotrijebiti i aplikaciju Pomoć ugrađenu izravno u Windows 10 i na webu da biste zakotrljali loptu. Dakle, kako pristupiti tim različitim opcijama podrške? Istražimo ih.

Oglas

Índice
 1. 1. Aplikacija za pomoć
 2. 2. U čemu je problem?
 3. 3. Prijedlozi
 4. 4. Rješavanje problema
 5. 5. Problem riješen?
 6. 6. Budite realni
 7. 7. Mogućnosti
 8. 9. Odredite se
 9. 10. Postavite pitanje
 10. 11. Predajte
 11. 12. Nazovite
 12. 13. Zakažite poziv
 13. 14. Razgovarajte
 14. 15. Microsoftovo web mjesto za kontaktiranje
 15. 16. Chat licem u lice
 16. 17. Proizvod
 17. 18. Raspored
 18. 19. Osobni podaci
 19. 20. Dodatna pomoć za Microsoft

1. Aplikacija za pomoć

Aplikacija za pomoć

Prvo, pogledajmo ugrađenu aplikaciju za pomoć za Windows 10. Kako biste ovo poboljšali, upišite riječ pomoć u okvir za pretraživanje Cortane, zatim kliknite rezultat pretraživanja za "Pomoć" ili kliknite gumb Start, pomaknite se prema dolje popis aplikacija i kliknite prečac Dobijte pomoć (na gornjoj slici).

2. U čemu je problem?

U čemu je problem?

Pojavljuje se prozor za pomoć u kojem virtualni agent pokušava riješiti vaš problem. Unesite opis problema koji imate, zatim kliknite desnu strelicu ili pritisnite Enter na tipkovnici za slanje poruke.

3. Prijedlozi

Prijedlozi

Ovisno o vašem problemu, sljedeći zaslon će vjerojatno predložiti različite teme, proizvode ili kategorije povezane s problemom. Kliknite na prijedlog koji najbolje odgovara vašem problemu ili upišite svoj odgovor u okvir na dnu ako nijedan od prijedloga nije vezan uz novac.

4. Rješavanje problema

Rješavanje problema

Virtualni agent tada može predložiti određeni postupak za rješavanje problema. Možete isprobati ovu opciju, odbiti prijedlog ili unijeti drugačiji odgovor.

5. Problem riješen?

Problem riješen?

U nekom trenutku, pomoć koju ćete dobiti od virtualnog agenta ovisit će o tome kako ste odgovorili na prethodne prijedloge. Ali recimo da dopustite agentu da prođe kroz različite korake za rješavanje problema. Agent će vas pitati je li vaš problem riješen. Ako je popravljeno, super. Ako ne, ne odustajte. Recite agentu da problem još uvijek nije riješen.

6. Budite realni

Budi stvaran

Ako ne stignete daleko s virtualnim agentom, vjerojatno ćete htjeti razgovarati sa stvarnom osobom. Kliknite na tu opciju kada se pojavi.

7. Mogućnosti

Mogućnosti

Ovisno o problemu, vidjet ćete sve ili neke od sljedećih opcija: Nazovi me; Zakažite poziv; Razgovor; Pitajte zajednicu.

9. Odredite se

Budite konkretni

Možete pregledavati postojeća pitanja i rasprave. Ali dobit ćete konkretnije rezultate za svoj specifični problem ako unesete određeni izraz u okvir za pretraživanje.

10. Postavite pitanje

Pitati pitanje

Pregledajte rezultate. Ako nitko od njih ne odgovori na vaš problem, kliknite poveznicu Postavi pitanje na vrhu.

11. Predajte

podnijeti

Unesite predmet, a zatim opišite svoj problem. Odaberite odgovarajuću kategoriju i temu na dnu stranice, zatim kliknite Pošalji kako biste postavili svoje pitanje.

12. Nazovite

Poziv

Vraćajući se na aplikaciju Pomoć, ako odaberete da vas netko nazove, unesite svoj telefonski broj na sljedećem ekranu, a zatim kliknite gumb Potvrdi.

13. Zakažite poziv

Zakažite poziv

Ako odlučite zakazati poziv, unesite svoj telefonski broj i odaberite datum i vrijeme kada želite da vas se nazove i kliknite Potvrdi.

14. Razgovarajte

Razgovarajte

Ako biste radije razgovarali s nekim, kliknite vezu Chat. Pričekajte da predstavnik odgovori kako biste s tom osobom mogli razgovarati o svom problemu i, nadamo se, riješiti ga.

15. Microsoftovo web mjesto za kontaktiranje

Microsoftova kontakt stranica

Alternativa korištenju ugrađene aplikacije za podršku sustava Windows je usmjeravanje vašeg preglednika na Microsoftovo web mjesto Kontaktirajte nas (otvara se u novom prozoru) gdje možete kliknuti gumb "Start" da biste otvorili prozor podrške. Virtualni agent za podršku pokušat će vam pomoći. Ako to ne pomogne, na kraju ćete vidjeti opcije da vas netko nazove, zakažete poziv, razgovarate s nekim ili objavite poruku zajednici podrške.

16. Chat licem u lice

Razgovarajte licem u lice

Konačno, ako vam je potreban predstavnik koji će pregledati određeni problem na vašem računalu ili drugom uređaju, možete zakazati termin u lokalnoj Microsoft Store (otvara se u novom prozoru). Da biste to učinili, pregledajte web mjesto Microsoft Answer Desk (otvara se u novom prozoru). Kliknite na poveznicu za dogovor.

Unesite poštanski broj ili grad i državu kako biste pronašli najbližu Microsoft Store. Ako se neki pojavi u blizini, kliknite na njega. Na sljedećoj web stranici kliknite gumb "Zakažite termin sada".

17. Proizvod

Proizvod

Na sljedećoj stranici odaberite problematični proizvod i zatim napišite opis problema. Pritisnite Dalje.

18. Raspored

Raspored

Zakažite datum i vrijeme da svoj uređaj donesete u Microsoft Store i kliknite Dalje.

19. Osobni podaci

Osobni podaci

Na sljedećem ekranu unesite svoje ime, adresu e-pošte i telefonski broj i kliknite Pošalji. Vaš termin je zakazan.

20. Dodatna pomoć za Microsoft

Dodatna Microsoftova pomoć

Za više informacija pogledajte naše vodiče o tome kako:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up