Kako dobiti besplatno ime domene za svoju web stranicu

Izrada web stranice zahtijeva dosta rada i promišljanja. Nije dovoljno samo izraditi web stranicu ili pronaći pružatelja usluga hostinga kako bi ona funkcionirala na World Wide Webu. Potreban vam je naziv domene kako biste privukli posjetitelje i kupce. Ako svoju web stranicu smatrate običnom trgovinom, naziv domene je adresa vaše tvrtke. Bez adrese potencijalni kupci neće pronaći vašu trgovinu u stvarnom svijetu, a isto vrijedi i za nazive domena i web stranice.

Srećom, kupnja naziva domene nije komplicirana, a postoji nekoliko načina kupnje. Zapravo, imamo vodič korak po korak za registraciju domene za koji biste trebali provjeriti upute. Osim toga, možete odabrati naziv domene bez trošenja novčića ako ste voljni uzeti u obzir nekoliko upozorenja. Pokazat ćemo vam kako to učiniti.

Dobijte besplatan naziv domene od ovih testiranih web domaćina

Índice
 1. Dobijte besplatan naziv domene od ovih testiranih web domaćina
 • Ali prvo, nekoliko vrijednih informacija
 • 1. Provjerite besplatne registre domena
 • 2. Istražite usluge razvoja web stranice
 • 3. Posjetite Web Hosting Services
  1. Preporuka naših urednika
 • Dobijte besplatno ime domene
 • Ali prvo, nekoliko vrijednih informacija

  Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada osiguravate naziv domene. Tipično, imena domena nisu vaša za čuvanje na neodređeno vrijeme. Obično su besplatni godinu ili dvije, nakon čega će vam matičar naplatiti obnovu. Možete izgubiti svoju domenu ako je koristite za ono što pružatelj smatra nezakonitim (na primjer, slanje neželjene pošte). Osim toga, gotovo svi matičari zadržavaju pravo izmjene ugovora o registraciji u bilo kojem trenutku bez da vas o tome obavijeste. Obavezno pažljivo provjerite svakog potencijalnog registrara prije nego što se obvežete.

  Imena domena rijetko dolaze sa zaštitom privatnosti. To znači da su vaši podaci kao vlasnika domene javno dostupni svima koji njuškaju Whois bazu podataka. Ako ste samostalni poduzetnik i vaši su podaci već javno dostupni, privatnost vjerojatno neće biti velika briga. Međutim, ako ste bloger koji ne želi da vaša osobna adresa bude dostupna cijelom Internetu, zaštita privatnosti važan je sigurnosni korak. Ovisno o matičaru koji koristite, to može iznositi samo 2 USD godišnje ili čak 20 USD godišnje.

  Sad kad smo to riješili, istražimo tri metode dobivanja besplatnog naziva domene.

  1. Provjerite besplatne registre domena

  Dot TK i Freenom su registri domena koji vam omogućuju besplatno dobivanje domene. Omogućuju vam pretraživanje domene i odabir jedne od pet ekstenzija bez naknade: tk, .ml, .ga, .cf i .gq. To nisu sufiksi koje obično vidite dok pregledavate web, tako da mogu učiniti da vaša web-lokacija—osobito web-lokacija usmjerena na posao—izgleda nedorečeno ili čak nelegitimno. Ako stvarate blog ili osobnu stranicu, to možda neće biti veliki problem.

  Imajte na umu da niste vlasnik ovih domena; registrirani su iu vlasništvu ili Dot TK ili Freenoma. Vi jednostavno imate pravo koristiti ih, tako da ne možete prodati ili prenijeti imena domena na bilo koga drugoga.

  Isprobajte Wix za besplatnu domenu na godinu dana

  2. Istražite usluge razvoja web stranice

  Graditelji web stranica, usluge i alati koji vam omogućuju brzu izradu web stranica također nude besplatne nazive domena. Međutim, besplatna registracija domene dostupna je samo ograničeno vrijeme. Točnije, naziv domene uključen je kao dio većeg paketa i istječe kada navedeni paket bude spreman za obnovu. To je obično razdoblje od jedne godine, nakon čega morate platiti zadržavanje domene plus sve naknade za obnovu koje diktira pružatelj usluge. Ovo bi moglo biti idealno ako vam je potreban privremeni hosting na godinu dana ili manje, ali imajte na umu: obično postoje kazne povezane s prijevremenim prekidom ovih planova. Možda će vam se naplatiti proporcionalna naknada za preostalo vrijeme na vašoj godišnjoj domeni ili vam se može naplatiti puna godišnja naknada za obnovu.

  Wix je popularan i svestran program za izradu web stranica koji nudi besplatnu domenu na godinu dana sa svojim godišnjim planovima. Nakon ove prve godine, međutim, morate obnoviti domenu za 14,95 USD godišnje ako je želite zadržati. Wixova ponuda besplatnih domena ne uključuje privatnu registraciju; morate platiti dodatnih 9,90 dolara godišnje.

  Weebly je još jedna jaka opcija. Alat za izradu web stranica omogućuje vam da dobijete besplatnu domenu uz svoj Pro plan (ili druge pretplate na visokoj razini). Nakon jednogodišnjeg razdoblja odgode, naziv vaše domene mora se obnoviti za 19,99 USD godišnje, uz zaštitu privatnosti koja se posebno naplaćuje 10 USD godišnje.

  Squarespace je još jedna opcija za izradu web stranica s besplatnim jednogodišnjim imenom domene. Domene registrirane putem Squarespacea također uključuju Whois zaštitu privatnosti kao dio paketa, što je prilično dobra ponuda ako krenete ovim putem. Obnove domene sa Squarespaceom koštaju 20 USD mjesečno.

  Isprobajte hosting poput Hostgatora za paketne ponude

  3. Posjetite Web Hosting Services

  Treći besplatni način registracije domene koristi usluge hostinga web stranica. Slično kao i graditelji web stranica, usluge web hostinga često uključuju besplatnu registraciju imena domene sa svojim paketima kako bi vas privukle da se obvežete na godišnji plan. Također, kao i graditelji web stranica, usluge web hostinga općenito imaju kaznene naknade povezane s prijevremenim raskidom, tako da biste mogli biti na udici za punu naknadu za obnovu domene ako odlučite otkazati svoju pretplatu. Imajući to na umu, ova metoda je dobra ako trebate besplatan naziv domene na godinu dana ili manje.

  Preporuka naših urednika

  S 35,40 USD za godišnji paket zajedničkog hostinga (2,95 USD mjesečno za prvih 12 mjeseci), Bluehost je jedna od najjeftinijih usluga web hostinga koja nudi besplatan naziv domene. Ovaj paket ne uključuje privatnost domene, koja se posebno naplaćuje 15 USD po domeni godišnje. Cijena obnove domene ovisi o vrsti ekstenzije, ali obnova .com košta 17,99 USD.

  Hostgator uključuje besplatno hosting domene sa svojim godišnjim ili duljim Hatchling planom (3,95 USD mjesečno za godišnji plan). Nakon besplatnog razdoblja obnova domene u prosjeku iznosi oko 18,99 USD godišnje za proširenje .com, uz zaštitu privatnosti od 14,95 USD godišnje.

  Hostinger je još jedna opcija koju treba razmotriti, s razumnim stopama obnavljanja domene. Njegov premium plan dijeljenog hostinga košta 2,59 USD mjesečno uz godišnju obvezu, koja uključuje besplatnu domenu tijekom tog razdoblja. Obnova domene s Hostingerom košta 11 USD godišnje, a Whois zaštita košta dodatnih 5 USD godišnje.

  PCMag logotip 5 stvari koje trebate znati o web hostingu

  Dobijte besplatno ime domene

  Registracija domene ne mora biti skupa. Usluge registracije kao što su Dot TK i Freenom nude besplatne nazive domena i obavit će posao pod uvjetom da vam ne smeta URL ekstenzija čudnog izgleda. Web hostovi, kao što su Hostgator i Squarespace, također vam omogućuju traženje besplatnog naziva domene, ali uz vremenska ograničenja. Međutim, ako ste ograničeni proračunom, ove besplatne opcije domene će vam dobro doći.

  Za više savjeta o web-hostingu pogledajte 6 najboljih besplatnih usluga web-hostinga s malim proračunom i Linux u odnosu na Windows: Kako odabrati najbolji OS poslužitelja za svoju web-stranicu.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up