Kako daljinski kontrolirati i pristupiti Amazon Alexa

Vlasnici Amazon Echo već znaju kako pozvati Alexu obraćajući se izravno uređaju. Ali što ako nisi u blizini svog Echa? Pa, još uvijek možete razgovarati s Alexom, obavljati razne zadatke i pristupati različitim vrstama sadržaja.

Možete daljinski upravljati Echo uređajem odabirom iz aplikacije Alexa. S Alexom možete razgovarati iz iOS ili Android aplikacije; Korisnici iPhonea, iPada i Androida mogu komunicirati s Alexom putem aplikacije koja se zove Reverb za Amazon Alexa. Ili možete kupiti Amazonov daljinski upravljač koji vam omogućuje upravljanje vašim Echoom. Prođimo kroz različite načine pristupa Alexi i korištenja vašeg uređaja na daljinu.

Oglas

Índice
 1. Koristite aplikaciju Alexa
 2. Amazon Music
 3. Podsjetnici, alarmi ili mjerači vremena
 4. Koristite aplikaciju Amazon
 5. Pristup mikrofonu
 6. Reci Alexi što želiš
 7. Reverb za aplikaciju Amazon Alexa
 8. Pitaj Alexa
 9. Koristite daljinski upravljač
 10. Postavite daljinski
 11. Uparite s Echo

Koristite aplikaciju Alexa

Koristite aplikaciju Alexa

Počnimo sa samom aplikacijom Alexa (iOS (otvara se u novom prozoru), Android (otvara se u novom prozoru)). Putem aplikacije možete postaviti glazbu ili audio knjige na bilo kojem od svojih umreženih Echo uređaja. Otvorite aplikaciju na svom mobilnom uređaju. Na početnom zaslonu dodirnite ikonu hamburgera () i odaberite Glazba i knjige. Na zaslonu Glazba i knjige dodirnite vezu Pregledaj glazbu. Na glazbenom zaslonu dodirnite padajuću strelicu i odaberite Echo uređaj na kojem želite reproducirati glazbu ili drugi audio sadržaj. Dodirnite Gotovo. Zatim dodirnite glazbenu uslugu koju želite pokrenuti. Pogledajmo Amazon Music.

Amazon Music

Amazon Music

Za traženje glazbe sa zaslona Amazon Music dodirnite bilo koju kategoriju na vrhu, kao što su popisi za reprodukciju, izvođači, albumi, pjesme ili žanrovi. Također možete pretraživati ​​glazbu u svojoj knjižnici. Dodirnite određenu stavku koju želite igrati. Sada možete kontrolirati svoju glazbu pomoću ugrađenog playera za reprodukciju, pauziranje, premotavanje unaprijed, unatrag i nasumično reproduciranje glazbe.

Podsjetnici, alarmi ili mjerači vremena

Podsjetnici, alarmi ili mjerači vremena

Također možete postaviti podsjetnike i sličan sadržaj na odabranom Echo uređaju. Vratite se na glavni zaslon i ponovno dodirnite ikonu hamburgera (). Dodirnite Podsjetnici i alarmi. Dodirnite padajuću strelicu i odaberite Echo uređaj koji želite koristiti. Dodirnite jednu od tri veze – podsjetnici, alarmi ili mjerači vremena. Sada možete dodati podsjetnik, stvoriti alarm ili postaviti mjerač vremena, a stavka koju postavite oglasit će se na uređaju Echo po vašem izboru.

Koristite aplikaciju Amazon

Koristite aplikaciju Amazon

Koristeći aplikaciju za kupnju Amazon, možete zatražiti od Alexe da naruči nove proizvode s Amazona, pušta glazbu, traži informacije i sluša Kindle knjige. Ako još nemate aplikaciju Amazon, iOS korisnici je mogu preuzeti s Apple App Storea (Otvara se u novom prozoru), dok je Android korisnici mogu preuzeti s Google Playa (Otvara se u novom prozoru). Otvorite aplikaciju i dodirnite ikonu Alexa na vrhu.

Pristup mikrofonu

Pristup mikrofonu

Kada to učinite prvi put, aplikacija će zatražiti pristup mikrofonu vašeg uređaja. Dodirnite gumb za dopuštanje pristupa mikrofonu.

Reci Alexi što želiš

Reci Alexi što želiš

Aplikacija zatim pita što tražite. Sada možete reći Alexi što želite da učini. Amazon će sigurno biti sretan ako počnete naručivati ​​proizvode. Ali opet, možete reći Alexi da radi mnoge druge stvari, poput reprodukcije albuma s Amazon Musica, traženja nečega na internetu ili pristupa bilo kojoj drugoj vještini kojoj inače pristupate izravno sa svog Echo uređaja.

Reverb za aplikaciju Amazon Alexa

Reverb za aplikaciju Amazon Alexa

Pitaj Alexa

Pitaj Alexa

Aplikacija zatim prikazuje veliku ikonu mikrofona. Samo pritisnite ikonu i izgovorite svoje pitanje ili zahtjev. Možete maksimalno iskoristiti Alexine vještine tako da je zamolite da postavlja kvizove, traži informacije i nudi najnovije vijesti i vremenska izvješća. Glavna poteškoća je što aplikacija ne podržava Amazon Music, Audible, Pandora i slične audio servise, pa joj ne možete reći da pušta glazbu ili čita audio knjige.

Koristite daljinski upravljač

Koristite daljinski upravljač

Amazon prodaje glasovni daljinski upravljač (Otvara se u novom prozoru) koji možete koristiti za razgovor s Alexom na svom Echou. Za 29,99 USD (trenutačno na rasprodaji za 19,99 USD), Voice Remote povezuje se s vašim Echoom putem Bluetootha i uključuje mikrofon koji možete koristiti za razgovor s Alexom kada ste daleko od uređaja. Daljinski upravljač nudi i gumbe za pojačavanje, smanjivanje glasnoće, reprodukciju, pauzu, prethodnu pjesmu i prijelaz na sljedeću pjesmu.

Postavite daljinski

Postavite daljinski

Da biste postavili daljinski upravljač, prvo umetnite baterije da biste ga uključili. Zatim otvorite aplikaciju Alexa. Dodirnite ikonu hamburgera () i dodirnite Postavke > Postavke uređaja. Dodirnite Echo uređaj koji želite upariti s daljinskim upravljačem. Dodirnite opciju za Echo Remote.

Uparite s Echo

Uparite s Echo

Pritisnite i držite gumb za reprodukciju na daljinskom upravljaču pet sekundi, zatim pričekajte potvrdu da su daljinski upravljač i vaš Echo upareni.

Alexa bi vam tada trebala reći da su daljinski upravljač i vaš Echo upareni. Sada možete razgovarati sa svojim Echo uređajem putem daljinskog upravljača, govoreći Alexi da pusti glazbu, posluži informacije i koristi sve svoje druge vještine i sposobnosti. Ako imate više od jednog Echo uređaja, imajte na umu da možete upariti daljinski samo s jednim uređajem odjednom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up