Kako blokirati obavijesti na Androidu

Vaš telefon ima snažnu sposobnost da vam odvuče pažnju u bilo koje doba dana ili noći. Obavijesti su korisne kada su vam potrebne, ali stalna neželjena pošta može vas iscrpiti i otupiti vaša osjetila za istinski važne informacije.

Android vam već dugo omogućuje organiziranje i upravljanje upozorenjima čim stignu. Većina aplikacija ima vlastite postavke koje vam omogućuju da prilagodite ili prilagodite ono o čemu dobivate obavijesti i koliko često, ali prije Androida 9.0 Pie nije bilo središnjeg mjesta za podešavanje ovih postavki. Sada Pieov novi sustav upravljanja obavijestima svakoj aplikaciji omogućuje prepoznavanje različitih kategorija obavijesti.

Na primjer, Facebook može razlikovati obavijesti o rođendanima, komentarima na vaše objave ili nadolazećim događajima. Zatim ih možete omogućiti ili onemogućiti za svaku kategoriju. Evo kako postaviti obavijesti svake aplikacije i upravljati bujicom upozorenja koja dobivate svaki dan.

Oglas

Índice
  1. Otvorite stranicu s informacijama o aplikaciji
  2. Dodirnite kategoriju obavijesti
  3. Onemogućite obavijesti koje ne želite
  4. Onemogući push obavijesti
  5. Učinite svoj Android telefon manje dosadnim

Otvorite stranicu s informacijama o aplikaciji

Otvorite stranicu s informacijama o aplikaciji

Na početnom zaslonu ili ladici aplikacija dugo pritisnite ikonu aplikacije kojom želite upravljati. Dodirom ikone Facebook aplikacije, na primjer, otvara se izbornik s natpisom "Informacije o aplikaciji" (može se pojaviti samo kao simbol sa slovom "i" u krugu). Dodirnite ovo za pristup postavkama obavijesti aplikacije.

Dodirnite kategoriju obavijesti

Dodirnite kategoriju obavijesti

Stranica s informacijama o aplikaciji mjesto je na kojem možete prisilno zatvoriti aplikaciju, upravljati dopuštenjima ili pohranom podataka i petljati s hrpom drugih postavki aplikacije. Dodirnite kategoriju Obavijesti.

Onemogućite obavijesti koje ne želite

Onemogućite obavijesti koje ne želite

Ako ne želite nikakve obavijesti od dotične aplikacije, rješenje je jednostavno: isključite prekidač na vrhu zaslona pored "Prikaži obavijesti" i sve će obavijesti biti blokirane iz aplikacije.

Međutim, možete dobiti više detalja u Android Pie. Ispod prekidača vidjet ćete sve kategorije koje je aplikacija definirala. Facebook ima kategorije za obavijesti o oznakama, komentarima, zahtjevima za prijateljstvo i više, što vam omogućuje da onemogućite pojedinačne kategorije obavijesti bez da sve isključite. Da biste isključili obavijesti za kategoriju, poništite okvir.

Onemogući push obavijesti

Onemogući push obavijesti

Također možete onemogućiti obavijesti čim stignu. Kada dobijete obavijest koju ne želite, dugo je pritisnite i dodirnite Zaustavi obavijesti. Možete ih ponovno uključiti u postavkama aplikacije u bilo kojem trenutku.

Za potpuni popis aplikacija koje vam šalju obavijesti, pomaknite se do dna svojih obavijesti i dodirnite Upravljanje obavijestima, gdje ih možete uključiti i isključiti.

Učinite svoj Android telefon manje dosadnim

Učinite svoj Android telefon manje dosadnim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up