Jeste li spremni za videochat? Kako grupirati FaceTime

Još uvijek razgovarate samo s jednom osobom na FaceTimeu? To je stara škola. Od 2018. Appleov alat za videopozive podržava razgovor s do 32 osobe. Pomoću aplikacije FaceTime ili Poruke možete nazvati više osoba odjednom ili dodati sve svoje prijatelje u postojeći poziv.

U pozivu sudionici mogu dodati filtre, tekst, Animoji, Memoji i druge efekte. A s ažuriranjem na iOS 15 ili iPadOS 15, sada možete pozvati ljude na Android ili Windows uređajima da se pridruže pozivu. Nove audio značajke poput surround zvuka i načina rada mikrofona poboljšavaju kvalitetu poziva, dok portretni način omogućuje korisnicima zamućenje pozadine, a prikaz mreže može pomoći u organizaciji razgovora.

Grupni FaceTime video pozivi podržani su na iPhone 6s ili novijem, iPad Pro ili novijem, iPad Air 2 ili novijem, iPad mini 4 ili novijem i iPadu 5. generacije ili novijem. Stariji uređaji sa sustavom iOS 12.1.4 ili novijim mogu sudjelovati u grupnom pozivu, ali će primati samo zvuk, ne i video.

Prije nego što obavite svoj prvi poziv—osobito ako želite uključiti korisnike Androida ili Windowsa—provjerite imate li najnoviju verziju OS-a. Otvori Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera na vašem iPhoneu ili iPadu, a uređaj će vam reći je li operativni sustav ažuran. Ako nije, od vas će se tražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje.

Da biste to učinili na Macu, kliknite ikonu Apple i odaberite O ovom Macu. Klik Ažuriranje softvera > Nadograditi sada. Također možete pitati svoje potencijalne sudionike jesu li i oni u toku.

facetime poziv

Za početak grupnog videopoziva iz FaceTimea na ažuriranom Apple uređaju otvorite aplikaciju FaceTime i odaberite Novi FaceTime. Ako je osoba koju želite pozvati navedena među odabranim kontaktima, dodirnite ikonu te osobe. U suprotnom unesite ime osobe, telefonski broj ili adresu e-pošte i odaberite je iz rezultata.

Ako je osoba na popisu kontakata vašeg uređaja, također možete dodirnuti plus (+) ikona u Da odaberite njihovo ime, zatim odaberite njihov broj telefona ili adresu e-pošte.

facetime kontakti

Zatim možete dodati više kontakata u Za: polje. Ako ikona FaceTime postane siva, to obično znači da jedan od sudionika ili nema Apple uređaj ili još uvijek koristi stariji OS koji nije kompatibilan s Group FaceTime.

Nakon dodavanja svih sudionika, dodirnite ikonu telefona da biste uputili audio poziv; u suprotnom dodirnite gumb FaceTime da biste uputili videopoziv.

Índice
  1. Stvorite vezu
  2. Poziv iz iMessage-a
  3. Dodajte sudionike tijekom poziva uživo
    1. Preporuka naših urednika
  4. Promijenite raspored poziva
  5. Dodajte efekte svom pozivu
  6. Ponovno pokrenite stari poziv

Stvorite vezu

stvoriti vezu

Appleov iOS 15 i iPadOS 15 omogućuju vam uključivanje Android i Windows korisnika u vaše FaceTime pozive. Da biste to postavili, otvorite aplikaciju FaceTime i kliknite na Stvorite vezu dugme. Na vrhu prozora za dijeljenje dodirnite Dodajte ime kako biste pozivnici dali jedinstveno ime. Dodir u reduzatim odaberite aplikaciju ili uslugu s kojom želite podijeliti vezu—Mail, Messages, AirDrop itd. Također možete kopirati vezu i poslati je izravno ljudima.

pozivne poruke

Ako odaberete Novi FaceTime i dodate uređaj koji nije Apple, pojavit će se upit da ih pozovete putem SMS-a. Možete odabrati drugu opciju, ali SMS poruka je najlakši način. Dodir Zvati s porukama gumb da ih dodate u poziv.

pridružite se pozivu

Nakon što se veza stvori i pošalje, poziv će biti naveden u aplikaciji FaceTime u odjeljku Dolazni. Odaberite poziv i dodirnite Pridruži se gumb za početak poziva.

kliknite na link

Svatko tko primi poveznicu na vaš sastanak može jednostavno odabrati vezu, zatim unijeti svoje ime i dodirnuti Nastaviti. Sada im preostaje samo štrajkati Pridruži se gumb za ulazak u poziv.

dopustiti pozivatelje

S vaše strane, tada morate dopustiti svakom sudioniku u pozivu. Dodirnite ili prijeđite prstom prema gore na naziv poziva na dnu zaslona da biste vidjeli imena osoba koje se žele pridružiti. Dodirnite zelenu kvačicu pored njihovih imena kako biste omogućili svakog sudionika u pozivu.

Poziv iz iMessage-a

imessage

Također možete uputiti grupni FaceTime poziv putem iMessage-a sve dok postoji nit poruka koja uključuje te osobe. Otvorite iMessage i dodirnite nit grupne poruke za osobe koje želite pozvati.

Dodirnite ikonu videozapisa na vrhu zaslona i odaberite Video. FaceTime poziv se zatim upućuje svima u toj niti i aktivni poziv će se pojaviti u vašem razgovoru. Svaka osoba mora dodirnuti obavijest da bi se pridružila pozivu.

Dodajte sudionike tijekom poziva uživo

dodajte sudionike

Zaboravili ste nekoga pozvati? Osobe možete dodati nakon što je poziv već započeo. Da biste to učinili, započnite razgovor s barem još jednim sudionikom. Dodirnite zaslon i dodirnite ili povucite naziv poziva s ikona na dnu.

Preporuka naših urednika

Odaberite Dodaj ljudezatim unesite ime ili broj osobe ili dodirnite plus (+) da biste vidjeli svoje kontakte i odabrali koga želite nazvati. Kada pronađete osobu, dodirnite Dodaj ljude ili odaberite Zvati s porukama opciju ako osoba ne posjeduje Apple uređaj.

Promijenite raspored poziva

facetime grupa

Većina nas vjerojatno neće razgovarati s više od 30 ljudi u FaceTime pozivu; dovoljno je teško pratiti razgovor s čak pola tuceta ljudi. To će se razlikovati ovisno o prikazu koji odaberete za poziv.

Prema zadanim postavkama, sve su smještene u vlastite plutajuće sličice. Osoba koja trenutno govori istaknuta je i pojavljuje se na vrhu zaslona, ​​dok se ostali sudionici pojavljuju ispod. Prozori pozivatelja mijenjaju se ovisno o aktivnosti, uključujući koliko dugo osoba govori, glasnoću i kretanje osobe. Također možete dodirnuti osobu kako biste povećali njezin prozor.

prikaz rešetke

Nova značajka dodana uz iOS 15, iPadOS 15 i macOS Monterey zove se Grid View, koja sve pozivatelje usklađuje u uređenu rešetku prozora. Ako više volite ovaj format, dodirnite ili prijeđite prstom prema gore na naziv poziva pri dnu zaslona, ​​a zatim odaberite Izgled mreže.

Dodajte efekte svom pozivu

učinci

Želite li začiniti svoje lice FaceTime pozivom? Dodajte naljepnice, tekst, oblike, Animoji, Memoji, filtre i druge efekte. Dodirnite zaslon, zatim dodirnite ikonu zvjezdice na ploči s malim ikonama. Odatle dodirnite ikonu za efekt koji želite dodati.

Portretni način rada sada je dodan FaceTime pozivima tako da možete zamutiti pozadinu. Uključite ovo tako da odaberete svoj prozor i dodirnete ikonu osobe u gornjem lijevom kutu.

Ponovno pokrenite stari poziv

ponovno pokrenite poziv

Ako u budućnosti želite zvati iste osobe u drugo vrijeme, ne morate sve dodavati ponovo. Samo otvorite FaceTime, povucite prema dolje popis prethodnih poziva i dodirnite onaj koji želite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up