Jednostavno slušanje: Kako povezati svoje glazbene usluge sa Sonos zvučnicima

Ljepota Wi-Fi zvučnika je u tome što nisu vezani ni za jedan određeni uređaj. Većina njih također nudi načine za izravno povezivanje s uslugama strujanja glazbe kako bi mogli nastaviti reproducirati glazbu, čak i ako izađete iz sobe ili kuće.

Sonosovi Wi-Fi zvučnici za cijelu kuću mogu se izravno povezati s više od 100 različitih usluga (Otvara se u novom prozoru). To uključuje popularne glazbene usluge kao što su Spotify i Apple Music, ali i Audible za audio knjige i iHeartRadio za lokalne radio postaje.

Trebat će vam pretplata na neke od ovih usluga, ali postoje i besplatne opcije, poput usluge Sonos Radio koja će vam omogućiti strujanje glazbe za početak.

Índice
  1. Zašto se povezati s audio uslugama putem Sonosa?
  2. Kako dodati audio usluge
  3. Dodajte više računa za obiteljske planove
    1. Preporuka naših urednika
  4. Dodajte Sonos Radio svojim zvučnicima
  5. Kako dodati glasovnog asistenta

Zašto se povezati s audio uslugama putem Sonosa?

Sonos zvučnici mogu se koristiti s Apple AirPlay ili Spotify Connect. Neki, poput Move and Roam, uključuju Bluetooth vezu. Ali ako koristite aplikaciju Sonos, vaši se zvučnici povezuju putem Wi-Fi mreže, što znači da drugi ljudi u kući mogu uskočiti i staviti pjesme u red čekanja, promijeniti usluge ili promijeniti glasnoću sa svojih uređaja. U nekim kontekstima to također znači da se može reproducirati kvalitetnija verzija pjesme.

Kako dodati audio usluge

aplikacija sonos

(Zasluge: Sonos)

Da biste dodali novu uslugu svom sustavu Sonos, otvorite aplikaciju Sonos na svom mobilnom uređaju i dodirnite postavke > Usluge i glas > Dodaj uslugu.

Pomičite se kroz popis dostupnih opcija kako biste pronašli audio uslugu koju želite, zatim slijedite upute za prijavu. Neke će usluge autorizirati iz aplikacije koja se već nalazi na vašem telefonu, dok će druge zahtijevati da unesete svoje korisničko ime i lozinku.

Također možete dodati novu uslugu svom Sonos sustavu iz desktop aplikacije (Otvara se u novom prozoru) za Windows i macOS strojeve. Otvorite aplikaciju i odaberite Dodajte uslugu u stupcu Izvor. Ako ne vidite opciju za dodavanje nove usluge, možda ćete morati ažurirati svoj zvučnik na najnoviji softver (Otvara se u novom prozoru) da biste mogli dodavati nove usluge.

Dodajte više računa za obiteljske planove

Ako se pretplatite na obiteljski plan za Apple Music ili Spotify, možete dodati više računa u aplikaciju Sonos. Da biste to učinili, ponovite gornje korake s uređajem prijavljenim na uslugu strujanja glazbe.

Sonos pokreće Appleovu glazbenu uslugu izravno iz Appleove aplikacije. To znači da ako želite dodati još jedan Apple Music račun s istog uređaja, morat ćete se odjaviti s Apple Musica, prijaviti s vjerodajnicama člana svoje obitelji, a zatim dodati račun natrag u aplikaciju Sonos.

Zašto biste trebali dodati više računa? Sve što slušate na Sonos zvučniku, putem glazbene usluge koju odaberete, prijavljeno je na taj račun. Ako netko drugi sluša svoje omiljene pjesme na vašem računu, vaše preporuke (poput vašeg Spotify Wrapped ili Apple Music Replay) mogu biti iskrivljene njihovim odabirima.

Preporuka naših urednika

Dodajte Sonos Radio svojim zvučnicima

sonos radio

(Zasluge: Sonos)

Ako se ne pretplatite na uslugu strujanja glazbe, odmah postavite Sonos Radio (Otvara se u novom prozoru), besplatnu uslugu podržanu oglasima; ne treba ništa postavljati ili konfigurirati. Sonos Radio HD (Otvara se u novom prozoru) plaćena je verzija te iste usluge i košta 9,99 USD mjesečno. Nudi zvuk bez gubitaka, slušanje bez reklama, ekskluzivni sadržaj, originalno programiranje i mogućnost preskakanja i ponavljanja pjesama.

Kako dodati glasovnog asistenta

Sonos sada nudi vlastitog glasovnog asistenta, koji se može pozvati s "Hey Sonos". Može se priključiti na vašu uslugu strujanja po izboru za reprodukciju glazbe na Sonos zvučniku. Ako su Apple Music i Spotify povezani putem Sonosa, na primjer, možete izgovoriti naredbe (Otvara se u novom prozoru) poput, "Hey Sonos, pusti 'How It Was' Harryja Stylesa na Apple Musicu."

Da biste postavili Sonos glasovnu kontrolu s mobilnog uređaja, idite na Postavke > Usluge i glas > Dodaj glasovnog pomoćnika > Sonos glasovno upravljanje i slijedite preostale upute.

Amazon Alexa (otvara se u novom prozoru) i Google Assistant (otvara se u novom prozoru) također su dostupni za korištenje na kompatibilnim Sonos zvučnicima s mikrofonima. (Proizvodi Sonos SL nemaju mikrofone.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up