Jednostavan pristup: Kako kontrolirati Apple Watch s iPhonea

Navigacija i izravna upotreba vašeg Apple Watcha ponekad može biti izazov, osobito ako vas prepreka ometa u manipuliranju malim zaslonom i kontrolama sata. U tom slučaju možda ćete htjeti uključiti svoj iPhone kako biste upravljali svojim satom. Ako uključite zrcaljenje Apple Watcha, dodirnete i dodirnete sliku sata na telefonu kako biste pristupili različitim izbornicima, aktivirali ključne funkcije i pokrenuli razne aplikacije.

Kao značajka pristupačnosti, Apple Watch Mirroring posebno je namijenjen osobama s fizičkim ili motoričkim nedostacima koji bi mogli imati poteškoća u pokušaju izravne upotrebe Apple Watcha. Ali ova se značajka može pokazati korisnom za svakoga u situaciji u kojoj je lakše upravljati satom s većeg zaslona telefona. Ova opcija zahtijeva iOS 16 na vašem iPhoneu i watchOS 9 na Apple Watch Series 6 ili novijem. Evo kako to radi.

Índice
  1. Ažurirajte na iOS 16 i watchOS 9
  2. Provjerite jesu li vaš Apple Watch i iPhone upareni
  3. Upravljajte svojim satom sa svog iPhonea
    1. Preporuka naših urednika

Ažurirajte na iOS 16 i watchOS 9

Najprije ažurirajte svoj iPhone na iOS 16 ili noviji. Ići Postavke > Općenito > Ažuriranja softvera. Reći će vam da je iOS ažuriran ili će vas zatražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje.

Ažurirajte iOS

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Zatim ažurirajte svoj Apple Watch na watchOS 9 ili noviji. Na telefonu otvorite aplikaciju Watch. Na zaslonu Moj sat idite na Općenito > Ažuriranje softvera. Reći će vam da je vaš Apple Watch ažuriran ili će vas zatražiti da preuzmete najnovije ažuriranje.

Ažurirajte watchOS

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Provjerite jesu li vaš Apple Watch i iPhone upareni

Stavite sat na zapešće. Na svom iPhoneu idite na Postavke > Pristupačnost > Zrcaljenje Apple Watcha. Uključite prekidač za Apple Watch Mirroring. Pričekajte da se telefon poveže sa satom. Zaslon na vašem iPhoneu tada prikazuje vaš sat s trenutnim brojčanikom, dok je sam zaslon vašeg sata okružen plavim obrisom.

Uključite Apple Watch Mirroring

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Upravljajte svojim satom sa svog iPhonea

Sada se možete kretati po satu, pristupati različitim funkcijama i aktivirati različite naredbe dodirivanjem i dodirivanjem slike na svom telefonu. Za interakciju s trenutnim brojčanikom sata dodirnite sliku na telefonu. Za prebacivanje s jednog brojčanika sata na drugi, prijeđite prstom lijevo ili desno na slici na telefonu.

Prijeđite prstom lijevo i desno

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Prijeđite prstom prema dolje na slici da biste vidjeli najnovije obavijesti; prijeđite prstom prema gore za pristup postavkama sata.

Prijeđite prstom gore ili dolje

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Pritisnite bočni gumb na slici da biste otvorili Dock. Pritisnite ga ponovno za povratak na kotačić.

Preporuka naših urednika

Pritisnite bočni gumb

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Pritisnite Digital Crown na slici da vidite početni zaslon. Zatim možete prijeći prstom za kretanje po zaslonu.

Pritisnite Digital Crown

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Pritisnite Digital Crown da biste aktivirali Siri i postavili pitanje ili izdali naredbu.

Pritisnite Digital Crown

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Na kraju dodirnite ikonu ili značajku kojoj želite pristupiti ili je želite pokrenuti. Tada možete unijeti informacije ili pokrenuti naredbe dodirivanjem slike kao što biste dodirivali izravno na satu. Kada završite s zrcaljenjem sata, dodirnite X u gornjem desnom kutu pored naziva sata za prekid veze.

Dodirnite ikonu ili značajku

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

PCMag logotip Praktično uz Apple Watch Ultra

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up