Je li vaš pisač izvan mreže? 6 trikova za spajanje na Wi-Fi

Volim tehnologiju, ali nikada nisam sreo pisač koji nisam želio baciti u vatru. Između mnogih pokretnih dijelova i loše poslovne prakse povezane s tintom, ne čudi da ovi alati koje morate imati uzrokuju beskrajne količine frustracija.

Često se moji problemi s pisačem svode na jednostavne probleme s Wi-Fi mrežom—pisači koji se ne povezuju na Wi-Fi; pisači koji kažu da su povezani, ali se ne pojavljuju na mreži; ili pisači koji se pojavljuju na popisu bežičnih uređaja, ali jednostavno ne ispisuju. Čini se da se ovim problemima bavim svaki tjedan, bilo da se radi o vlastitom pisaču kod kuće ili o pisaču mojih prijatelja i obitelji.

Čini se da su Wi-Fi pisači izbirljivi kao i pokretni dijelovi u njima, pa iako smo se prethodno usredotočili na osnove rješavanja problema s pisačem—a to su i dalje dobri putevi koje treba slijediti—ako ustanovite da vaš pisač nestaje s Wi-Fi mreže Fi mreže, ovaj će vam vodič pomoći riješiti vaše probleme s umrežavanjem kako biste mogli iznijeti svoje dokumente.

Índice
  1. 1. Ponovno pokrenite ili isključite da biste počeli iznova
  2. 2. Približite ga ruteru
  3. 3. Uklonite i ponovno dodajte pisač u Windows
  4. 4. Ažurirajte upravljačke programe i firmver
  5. 5. Priključite pisač izravno u usmjerivač
    1. Preporuka naših urednika
  6. 6. Povežite se s računalom i dijelite

1. Ponovno pokrenite ili isključite da biste počeli iznova

To je postao klišej u tehničkim krugovima, ali kod pisača je to češće nego ne: ponekad ga samo trebate isključiti i ponovno uključiti. Često to znači da pritisnete i držite tipku za uključivanje/isključivanje dok se ne isključi (iako se može tražiti da prvo izbrišete red čekanja). Ako ovo ne uspije - moj ponekad kaže "zauzeto" i ne dopušta mi da ga isključim - možda ćete ga morati potpuno isključiti i zatim ponovno uključiti.

Lijepo je kada ovo radi, ali to znači da ne postoji trajno rješenje za ovaj problem koji se ponavlja, i slično kao i usmjerivač koji prestane emitirati, možda ćete morati proći kroz ovaj postupak svaki put kada pisač prekine vezu. Međutim, svoj pisač možete uključiti u pametni utikač i koristiti glasovnog asistenta kao što je Alexa da ga ponovno pokrenete na naredbu.

2. Približite ga ruteru

Ne mogu vam reći zašto, ali vidio sam mnoge Wi-Fi pisače koji jednostavno imaju slab signal, čak i ako svi moji drugi uređaji dobro rade na istoj lokaciji. Moj printer je puno pouzdaniji ako je ruter u istoj prostoriji, a printer mog tasta radi samo ako on otvori sva vrata na katu prije pokušaja printanja.

Čak i ako se Wi-Fi signal u toj prostoriji čini u redu, pokušajte pomaknuti pisač bliže usmjerivaču ako imate problema s povezivanjem. Ako vaš pisač ima slabiji Wi-Fi čip, možda će mu trebati super jak signal da ostane povezan. (Ovo bi se trebalo podrazumijevati, ali provjerite jesu li Wi-Fi ime i lozinka točni.)

3. Uklonite i ponovno dodajte pisač u Windows

priključak pisača

(Zasluge: PCMag)

Smatram da moj pisač često misli da je sve to sumnjivo, iako se prikazuje kao "Izvan mreže" u postavkama pisača i skenera u sustavu Windows. Ako se to dogodi, idite na Postavke > Uređaji > Pisači i skeneri, odaberite pisač i uklonite ga. Zatim kliknite Dodajte pisač ili skener da biste ga vratili na popis uređaja. Nevjerojatno (i frustrirajuće), ovo često ponovno pokreće stvari.

4. Ažurirajte upravljačke programe i firmver

brat vozač

(Zasluge: PCMag)

Kao i sa svim drugim tehnologijama, pomaže započeti vaše putovanje u rješavanju problema ažuriranjem svog relevantnog softvera. Idite na web mjesto proizvođača vašeg pisača—bilo da je to HP (otvara se u novom prozoru), Brother (otvara se u novom prozoru) ili netko drugi—i potražite broj modela vašeg pisača u odjeljku za podršku.

Preuzmite najnoviji upravljački program, softverski paket i/ili ažuriranje firmvera kako biste osigurali da je svaka karika u lancu što je moguće ažurnija. Ako imate problema s vezom, moguće je da je jedno od tih ažuriranja to popravilo negdje usput otkako ste kupili pisač.

5. Priključite pisač izravno u usmjerivač

firmware usmjerivača

(Zasluge: PCMag)

Ako ste fleksibilni oko toga gdje ćete pohraniti svoj pisač, najbolje je da ga potpuno uklonite iz Wi-Fi mreže i povežete s usmjerivačem. Povezivanje žicom možda neće riješiti sve vaše probleme, ali će osigurati da je njegova veza s mrežom mnogo stabilnija, smanjujući broj koraka za rješavanje problema koje morate proći svaki put.

Ako imate Ethernet u svom domu, pokušajte ga spojiti na mrežu na taj način - možda ćete pronaći Ethernet priključak skriven negdje na vašem pisaču (provjerite priručnik; vidio sam ih na vrlo teško dostupnim mjestima). Ako nemate Ethernet u svom domu, ovo je jedno područje gdje adapteri za struju (Otvara se u novom prozoru) mogu dobro doći.

Preporuka naših urednika

Za pisače koji nemaju Ethernet priključak, pokušajte ga premjestiti u istu prostoriju kao i vaš usmjerivač, uključite ga u usmjerivač putem USB-a i upotrijebite ugrađeni zajednički pisač vašeg usmjerivača da vidite radi li bolje.

6. Povežite se s računalom i dijelite

podijelite pisač

(Zasluge: PCMag)

Ako ne možete spojiti pisač izravno na usmjerivač, imate drugu mogućnost: spojite ga na računalo putem USB-a, a zatim koristite dijeljenje pisača ugrađenog u računalo za ispis s drugih računala u kući.

Nakon što se povežete i postavite kao žičani pisač, možete dijeliti pisač u sustavu Windows. Ići Postavke > Uređaji > Pisači i skenerikliknite na svoj pisač i odaberite Upravljanje > Svojstva pisača. Ispod Dijeljenje karticu, trebali biste imati opciju dijeljenja tog pisača.

Korisnici Maca mogu učiniti nešto slično iz Postavke sustava > Dijeljenje > Dijeljenje pisača— samo provjeri Dijeljenje pisača potvrdite okvir pored pisača koji želite dijeliti, a zatim ga dodajte sa svojih drugih računala kao da je obični mrežni pisač.

Ovo rješenje ponekad samo po sebi može biti izbirljivo, ali vrijedi pokušati ako vaš pisač jednostavno odbija sam ostati povezan s Wi-Fi mrežom.

PCMag logotip Kako svoj telefon pretvoriti u Wi-Fi hotspot

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up