Je li to kiša? Novi trikovi koje možete isprobati na Appleovoj iPhone aplikaciji za vremensku prognozu, Apple Watch

Spremni ste započeti dan odlaskom u svijet. Međutim, prije nego što napustite dom, želite znati kakvo će vrijeme biti vani. Hoće li padati kiša? Hoće li padati snijeg? Hoće li biti sunčano? Da biste odgovorili na ta i druga pitanja, samo se okrenite svom iPhoneu ili Apple Watchu i konzultirajte Appleovu ugrađenu aplikaciju Vrijeme.

Dizajnirana za iOS i watchOS (nažalost, ne postoji verzija za iPad), Appleova aplikacija za vremensku prognozu može vam dati onoliko malo ili koliko god želite informacija o trenutnim uvjetima i najnovijim prognozama. Možete pogledati prognozu za dan pred nama, kao i za sljedećih devet dana. Aplikacija prikazuje prognozu za vašu trenutnu lokaciju, ali možete dodati druge gradove i regije diljem svijeta kako biste otkrili kvalitetu zraka, vlažnost, uvjete vjetra, šanse za kišu i još mnogo toga.

Uz iOS 15, aplikacija ima novi dinamički dizajn koji se mijenja ovisno o trenutnim vremenskim uvjetima. Nova serija vremenskih karata isticat će oborine, kvalitetu zraka i temperaturu. Možete čak postaviti obavijesti da vas upozoravaju ako pada snijeg ili kiša. A uz watchOS 8, aplikacija sada može prikazati upozorenja o lošim vremenskim prilikama i oborinama unutar sljedećeg sata.

Índice
  1. Ažurirajte svoj uređaj
    1. Dopusti pristup podacima o lokaciji
  2. Pogledajte vremenske podatke
  3. Dodajte više lokacija
    1. Preporuka naših urednika
  4. Omogući obavijesti
  5. Pogledajte vremenske podatke na Apple Watchu
  6. Dodajte još lokacija Apple Watchu

Ažurirajte svoj uređaj

ažurirajte svoj uređaj

Najprije ažurirajte svoj iPhone na iOS 15 ili noviji ako već niste. Ići Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera. Reći će vam da je iOS ažuriran ili će vas zatražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje.

Dopusti pristup podacima o lokaciji

pristup lokaciji

Prije nego što otvorite aplikaciju Vrijeme, provjerite ima li pristup vašoj trenutnoj lokaciji kako bi vam mogla prikazati lokalne vremenske uvjete. Ići Postavke > Vrijeme > Lokacija i provjerite je li pristup lokaciji postavljen na Tijekom korištenja aplikacije, Dok koristite aplikaciju ili widgeteili Stalno.

Zatim možete omogućiti ili onemogućiti prekidač za Precizna lokacija. Isključivanje ovog prekidača može bolje očuvati vašu privatnost, ali može rezultirati manje točnim informacijama o vremenu. Na glavnom zaslonu postavki vremena možete se prebacivati ​​između Celzija i Fahrenheita.

Pogledajte vremenske podatke

podaci o vremenu

Kada otvorite aplikaciju Vrijeme, prema zadanim postavkama vidjet ćete vremensku prognozu za svoju trenutačnu lokaciju. Prijeđite prstom po vrhu kako biste vidjeli prognozu po satu za sljedećih 12 sati. Prijeđite prstom prema dolje na zaslonu kako biste vidjeli prognozu za danas i sljedećih devet dana.

kvaliteta zraka

Na dnu zaslona pronaći ćete izvješće o trenutnoj kvaliteti zraka na vašoj lokaciji. Dodir Vidi više dobiti specifične informacije o zdravlju i zagađivačima.

mapa temperature

Sljedeći odjeljak prikazuje malu kartu trenutne temperature. Za detaljniju analizu dodirnite Vidi više. Karta prikazuje trenutnu temperaturu za vašu lokaciju. Dodirnite bilo koje područje karte za prikaz mjerača temperature u gornjem lijevom kutu. Mjerač pokazuje približnu temperaturu područja na temelju njegove boje na karti. Možete se slobodno kretati, povećavati i smanjivati ​​kartu kako biste vidjeli druge lokacije.

karta padalina

Za prikaz karte padalina dodirnite ikonu s tri kvadrata u gornjem desnom kutu i odaberite Taloženje. Karta pokreće animaciju koja prikazuje količinu padalina za sljedećih 12 sati.

karta kvalitete zraka

Za prikaz karte kvalitete zraka dodirnite ikonu s tri kvadrata u gornjem desnom kutu i odaberite Kvaliteta zraka. Dodirnite kartu za prikaz mjerača kvalitete zraka kako biste vidjeli kvalitetu za određeno područje.

više informacija o vremenu

Prijeđite prstom prema dolje prema dnu zaslona da biste vidjeli očitanja UV indeksa, vrijeme zalaska i izlaska sunca, smjer i brzinu vjetra, padaline, kakav je osjećaj temperature, vlažnost, vidljivost i tlak zraka.

vanjske poveznice

Ako se pomaknete skroz do dna glavnog zaslona aplikacije, postoje veze za dodatne informacije. Dodirnite ikonu Weather Channel za pregled prognoze weather.com. Dodirnite Breezometer za otvaranje stranice o lokalnoj kvaliteti zraka i peludi.

Dodajte više lokacija

popis lokacija

Ako želite dodati druge lokacije, prijeđite prstom udesno na glavnom zaslonu. Prema zadanim postavkama, aplikacija ima vremensku prognozu za Cupertino i New York, ali ih možete ukloniti i dodati druge lokacije.

Dodirnite ikonu popisa u donjem desnom kutu za prikaz trenutno dostupnih lokacija. Dodir postavke ikonu u gornjem desnom kutu, a zatim odaberite Uredi popis. Za uklanjanje postojećeg grada dodirnite njegov gumb minus i potvrdite brisanje.

dodajte lokaciju

Za dodavanje grada ili regije unesite naziv ili zračnu luku u polje za pretraživanje na vrhu. Odaberite pravu lokaciju iz rezultata pretraživanja. Na gradskom zaslonu dodirnite Dodati da ga dodate na svoj popis.

upravljati popisom lokacija

Uredite popis gradova na zaslonu Lokacija. Za uklanjanje grada, povucite njegov unos ulijevo i dodirnite Kanta za smeće ikona. Za promjenu redoslijeda popisa, pritisnite dolje na unos grada i povucite ga gore ili dolje.

Preporuka naših urednika

Omogući obavijesti

obavijesti

Ako želite primati obavijesti o određenim vremenskim uvjetima, prijeđite prstom udesno s glavnog zaslona aplikacije da biste vidjeli sve dostupne lokacije. Dodir postavke ikonu i odaberite Obavijesti. Dodir Nastaviti i izabrati Dopusti da biste aplikaciji dali dopuštenje da vam šalje obavijesti.

Na sljedećem zaslonu uključite prekidače za sve lokacije za koje želite biti obaviješteni ako kiša ili snijeg počnu ili prestanu, zatim dodirnite Gotovo.

Pogledajte vremenske podatke na Apple Watchu

podaci o vremenu

WatchOS verzija Appleove aplikacije Weather pruža veći dio istih informacija dostupnih u iOS izdanju. Najprije ažurirajte na watchOS 8 ili noviji ako već niste. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Watch na svom iPhoneu. Ići Općenito > Ažuriranje softvera. Reći će vam da je vaš Apple Watch ažuriran ili će vas zatražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje.

Zatim otvorite aplikaciju za sat kako biste vidjeli temperaturu na svojoj trenutnoj lokaciji, kao i očekivane visoke i najniže temperature za taj dan. Dodir Gledanje opcija na vrhu za prebacivanje između prikaza temperature, stanja i oborine.

podaci o lokaciji

Dodirnite unos za svoju lokaciju, a zatim dodirnite zaslon za pomicanje kroz očekivanu temperaturu za ostatak dana, očekivane uvjete i očekivane oborine.

više vremenskih podataka

Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu kako biste vidjeli kvalitetu zraka, UV indeks, brzinu vjetra i prognozirane uvjete i temperature za sljedećih devet dana.

Dodajte još lokacija Apple Watchu

dodati lokacije

Možete dodati druge lokacije u aplikaciju s glavnog zaslona vremenske prognoze. Dodir Dodaj grad gumb, zatim upišite naziv grada ili lokacije koju želite pronaći ili dodirnite ikonu mikrofona i izgovorite naziv lokacije. U rezultatima pretraživanja dodirnite naziv lokacije kako biste je dodali na popis.

Za uklanjanje lokacije prijeđite prstom ulijevo i dodirnite Izbrisati ikona. Svi gradovi koje dodate ili uklonite putem iPhone aplikacije ili Apple Watch aplikacije automatski se sinkroniziraju s aplikacijom na drugom uređaju.

PCMag logotip Recenzirana Appleova linija iPhone 13

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up