Je li kompatibilan? Kako vidjeti koji model iPhonea ili iPada imate

Svaka nova verzija iOS-a i iPadOS-a ostavlja iza sebe određene starije modele iPhonea i iPada. Vaš stari uređaj ili neće pokretati određene značajke novog OS-a ili se uopće ne može ažurirati. Ali ako niste sigurni koji model imate ili može li pokretati najnoviji softver, što možete učiniti?

Trik je pronaći broj modela i zatim ga uskladiti s određenom generacijom uređaja. Ovo može zvučati izazovno, ali nije previše teško kada znate gdje tražiti.

Índice
  1. Koji model iPhonea imam?
  2. Koji je model mog iPada?

Koji model iPhonea imam?

Pogledajte broj modela kroz postavke

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Najlakši način da pronađete broj modela svog iPhonea je prema Postavke > Općenito > O meni. Broj modela naveden je na vrhu zajedno s nazivom, verzijom softvera, nazivom modela i serijskim brojem.

Vaš iPhone ima dva broja modela — 8-znamenkasti kod koji počinje slovom M i 5-znamenkasti kod koji počinje slovom A. Dodirnite Broj modela kako biste promijenili broj modela koji gledate. Evo što oni znače u ovom primjeru:

  • MMRR2LL/A: Osmeroznamenkasti kod odnosi se na određenu boju, pohranu, nosač i druge prilagodljive opcije za iPhone. Na primjer, zlatni iPhone 13 sa 128 GB pohrane od Verizona imat će drugačiji 8-znamenkasti broj modela od srebrnog iPhone 13 sa 256 GB pohrane od T-Mobilea.

  • A1863: Ovaj 5-znamenkasti kod odnosi se na opći model. Na primjer, svi modeli iPhonea 13 imaju isti peteroznamenkasti kod bez obzira na boju, pohranu i druge mogućnosti. Modeli će imati različite kodove ovisno o zemlji ili regiji u kojoj se prodaju.

Na iPhoneu 8 ili novijem također možete pronaći broj modela kroz SIM utor, iako će vam trebati posebno oštar vid i jako svjetlo da biste ga pronašli. Uklonite SIM ladicu i pogledajte u otvor na telefonu. Broj modela trebao bi biti na gornjoj strani ladice (strana na kojoj je ekran).

Raniji modeli iPhonea imaju peteroznamenkasti broj modela naveden na stražnjoj strani telefona u sredini sitnog tiska.

Pogledajte broj modela na stražnjoj strani vašeg iPhonea

Broj modela na stražnjoj strani iPhonea. (Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Da biste identificirali svoj telefon radi kompatibilnosti, trebat će vam peteroznamenkasti kod. Sljedeća tablica navodi svaki model iPhonea zajedno s pripadajućim peteroznamenkastim kodovima za svaku regiju:

Nakon podudaranja broja modela s određenim telefonom, provjerite je li kompatibilan s najnovijim izdanjem softvera. Na primjer, iOS 16 je kompatibilan samo s iPhone 8 i novijim modelima, izostavljajući iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus i SE (1. generacija).

Koji je model mog iPada?

Pogledajte broj modela kroz postavke

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Također morate znati koji model iPada imate kako biste utvrdili možete li pokrenuti najnoviji operativni sustav i značajke. Broj modela iPada možete pronaći na dva načina.

Ići Postavke > Općenito > O meni kako biste vidjeli naziv modela i 8-znamenkasti broj modela. Kao i iPhone, vaš iPad također ima drugačiji broj modela. Dodirnite broj modela kako biste vidjeli 5-znamenkasti kod.

Pogledajte broj modela na stražnjoj strani iPada

Broj modela na stražnjoj strani iPada. (Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Alternativno, možete pogledati na stražnjoj strani svog iPada kako biste vidjeli peteroznamenkasti kod u sredini sitnog tiska. Da biste identificirali svoj iPad radi kompatibilnosti i ažuriranja, trebat će vam ovaj 5-znamenkasti kod. U sljedećoj tablici navedeni su svi modeli iPada s njihovim peteroznamenkastim kodovima:

Nakon što uskladite broj modela s vašim iPadom, provjerite je li kompatibilan s najnovijim izdanjem softvera. Na primjer, iPadOS 16 je kompatibilan sa svim iPad Pro modelima, iPad Air (3. generacija ili noviji), iPad (5. generacija ili noviji) i iPad mini (5. generacija ili noviji).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up