Izvanmrežni audio: Kako pretvoriti YouTube videozapise u MP3 datoteke

Koristite li YouTube za slušanje glazbe? YouTube Music postoji, ali košta. Ako želite spremiti svoje YouTube videozapise kao audio datoteke, određene web stranice i softver će ukloniti glazbene zapise i pretvoriti ih u MP3 datoteke, koje možete spremiti na svoje računalo i slušati offline.

Ako jednostavno želite preuzeti YouTube videozapise, imamo vodič za to, ali ovdje ćemo se usredotočiti na zadatak preuzimanja kao audio datoteka. Na ovaj način ne morate brinuti o preskakanju onih dosadnih reklama kada samo pokušavate slušati glazbu.

Índice
 1. Pravna obavijest
 2. Čuvajte se bugova i zlonamjernih stranica
 3. Prljavo
 4. Motionboxov YouTube u MP3
 5. AceThinker
  1. 4K YouTube u MP3
  2. Preporuka naših urednika
  3. MediaHuman YouTube pretvarač u MP3
 6. YouTube Music

Pravna obavijest

Prije nego što uđemo u to, riješimo jedno teško pitanje: je li ova vrsta pretvorbe i preuzimanja legalna? Ovisi o videu. Svakako možete pretvoriti i preuzeti svoje osobne YouTube videozapise, kao i videozapise iz javne domene i videozapise bez autorskih prava.

Ovu vrstu sadržaja možete pronaći pretraživanjem YouTubea za sadržaj "javne domene" i "bez autorskih prava" ili filtriranjem pretraživanja tako da uključuje videozapise s glazbom pod licencom Creative Commons (Otvara se u novom prozoru). Inače, ne možete legalno konvertirati i preuzimati videozapise zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja vlasnika.

Kao upozorenje, glasnogovornik Googlea rekao je: "Naši Uvjeti pružanja usluge (Otvara se u novom prozoru) zabranjuju preuzimanje ili kopiranje YouTube videozapisa bez izričitog pristanka nositelja autorskih prava. Nakon obavijesti o alatu ili usluzi koja krši autorska prava koja dopušta preuzimanje YouTube videozapisa bez dopuštenje vlasnika sadržaja, poduzet ćemo odgovarajuće mjere."

Čuvajte se bugova i zlonamjernih stranica

Također biste trebali biti oprezni s internetskim stranicama za konverziju videozapisa. Mnogi od njih mogu imati pogreške ili čak pokušati zaraziti vaš sustav zlonamjernim softverom. Stranica može u početku izgledati kao sigurna i pouzdana, ali s vremenom postane zlonamjerna. Prije nego što pokušate koristiti bilo koje web mjesto za pretvaranje YouTube videa, provjerite koristite li pouzdan i ažuran antivirusni softver.

Imajući ta upozorenja na umu, pogledajmo nekoliko web stranica i programa koji mogu pretvoriti YouTube videozapise u audio datoteke.

Prljavo

Prljavo

Na web stranici Dirpy (otvara se u novom prozoru), zalijepite URL YouTube videozapisa u okvir za pretraživanje i kliknite gumb Dirpy. Ovo će vam pokazati razne pojedinosti o datoteci, uključujući naziv, trajanje i podatke ID3 oznake.

U odjeljku Snimanje zvuka s desne strane postavite format na mp3 i postavite kvalitetu na najvišu (320 kbps). Klik Snimanje zvuka i od vas se traži da MP3 datoteku spremite na svoje računalo.

Motionboxov YouTube u MP3

Motionboxov YouTube u MP3

Motionboxov YouTube u MP3 (otvara se u novom prozoru) web je mjesto za pretvorbu koje vam omogućuje pretvaranje YouTube videozapisa u više formata datoteka. Za naše potrebe ovdje, provjerite je li opcija konverzije postavljena na MP3. Zalijepite URL YouTube videozapisa u odgovarajuće polje.

Nakon pretvorbe pojavljuje se mini audio player. Zvuk možete poslušati klikom na igra dugme. Za preuzimanje datoteke na svoje računalo kliknite ikonu s tri točke i odaberite Polijetanje. Jedina pogreška ovdje je da značajka playera i preuzimanja radi dobro u Chromeu i Microsoft Edgeu, ali ne i u Firefoxu.

AceThinker

AceThinker

Dobavljač različitih softverskih uslužnih programa, AceThinker također nudi YouTube stranicu za konverziju (otvara se u novom prozoru). Kliknite na YouTube poveznicu i kliknite na Polijetanje gumb s desne strane. Nakon što se pojavi naziv pjesme, kliknite na Polijetanje gumb ispod njega. Prema zadanim postavkama, vaše opcije pretvorbe zvuka ograničene su na 128K. Kliknite na Polijetanje pokraj te opcije i spremite MP3 datoteku na svoje računalo.

Ako želite audio formate veće kvalitete — i brže preuzimanje — morat ćete instalirati softver AceThinker Music Keeper koji možete preuzeti klikom na Besplatno preuzimanje gumb na stranici konverzije. Zatim možete pretvoriti YouTube videozapise izravno iz aplikacije.

Nakon besplatnog probnog razdoblja, doživotna licenca košta 39,95 USD, jednogodišnja licenca 25,95 USD i jednomjesečna licenca 9,95 USD.

4K YouTube u MP3

4K YouTube u MP3

4K YouTube u MP3 (Otvara se u novom prozoru) je program za pretvorbu koji možete instalirati na svoje Windows ili Mac računalo. Besplatna verzija ograničava vas na 15 konverzija dnevno. Kako bi povećao taj broj i pružio dodatne pogodnosti, prodavač nudi i nekoliko inačica koje se plaćaju (Otvara se u novom prozoru).

Program nastoji proces pretvorbe učiniti što bržim i jednostavnijim. Samo zalijepite URL videozapisa na početni zaslon softvera i pretvorba će započeti automatski. Rezultirajuća datoteka automatski se preuzima u 4K YouTubeu u podmapu MP3 u vašoj mapi Glazba. Tada možete reproducirati zvuk izravno iz softvera ili iz drugog programa na vašem računalu.

Preporuka naših urednika

MediaHuman YouTube pretvarač u MP3

MediaHuman YouTube pretvarač u MP3

MediaHuman nudi besplatni program za konverziju pod nazivom YouTube to MP3 Converter (Otvara se u novom prozoru) koji možete instalirati na svoje računalo. Iako jednostavan za korištenje, softver nudi niz naprednih opcija. Za početak samo kopirajte i zalijepite ili povucite i ispustite YouTube URL u program, a zatim kliknite Započni preuzimanje dugme.

Možete čak pretvoriti i preuzeti više videozapisa odjednom. Nakon što je datoteka dodana na vaše računalo, desnom tipkom miša kliknite na nju u programu i odaberite Pronađite spremljenu datoteku. Pojavljuje se File Explorer ili Finder sa zvukom spremnim za reprodukciju.

Da biste išli dalje od osnovnih funkcija, kliknite na Općenito ikonu mogućnosti na donjoj alatnoj traci, a zatim odaberite Postavke. Ovdje možete odabrati automatiziranje lijepljenja i preuzimanja veza, kontrolu preuzimanja, podešavanje propusnosti mreže, igranje s iTunes postavkama i promjenu audio formata i mapa za preuzimanje.

Dok sve te značajke dobivate besplatno, način Turbo Boost od 9,99 USD godišnje značajno ubrzava pretvorbu i preuzimanja na samo nekoliko sekundi.

YouTube Music

YouTube Music

Ako samo želite slušati pjesme na YouTubeu i ne trebate MP3 datoteku, YouTube Music vam omogućuje slušanje vaše omiljene glazbe. Pjesme se ne mogu preuzeti za korištenje izvan aplikacije, ali plaćena pretplata na YouTube Premium (Otvara se u novom prozoru) omogućit će vam dodavanje izvanmrežnog slušanja, uklanjanje oglasa, preuzimanje glazbe za izvanmrežno slušanje i reprodukciju pozadinske glazbe dok koristite svoj uređaj.

Uz YouTube Music za iOS (Otvara se u novom prozoru) i Android (Otvara se u novom prozoru), možete pretraživati ​​i pregledavati glazbu različitih izvođača, albuma i žanrova na YouTubeu. Odaberite svoje omiljene izvođače i aplikacija će otvoriti popis za reprodukciju preporučenih kanala; popularni videozapisi poslužuju se putem vruće liste videozapisa. Aplikacija prati glazbu i kanale kojima pristupate tako da im se lako možete vratiti. A možete stvoriti vlastitu biblioteku svoje omiljene glazbe.

Nakon jednomjesečne besplatne probe, YouTube Music Premium košta 9,99 USD mjesečno za Android ili 12,99 USD mjesečno za iOS. Ta dodatna 3 USD na iOS-u pokrivaju 30% naknade koju Apple naplaćuje programerima za plaćanja unutar aplikacije, ali možete izbjeći dodatni trošak ako se prijavite na webu za 9,99 USD i pristupite svom premium računu na svom iPhoneu ili iPadu. YouTube također nudi obiteljske i studentske planove za 14,99 USD i 4,99 USD mjesečno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up