Izvan slanja poruka: 16 cool trikova skrivenih unutar Appleovih poruka

Aplikacija Messages već je dugo oslonac na iPhoneu i iPadu kao zadani način na koji Apple želi da šaljete poruke. Ali može podnijeti puno više od običnih starih tekstualnih poruka.

Svoje poruke možete uljepšati fotografijama, videozapisima, emotikonima, naljepnicama, glazbom, animiranim GIF-ovima i drugim cool sadržajem. Možete se prebacivati ​​između tipkanja i diktiranja poruke. Da biste organizirali svoje poruke, možete filtrirati nepoznate pošiljatelje i prikvačiti česte razgovore na vrh. A s najnovijom verzijom iOS-a/iPadOS-a možete uređivati ​​i čak poništiti slanje teksta.

Kako biste uživali u najnovijim poboljšanjima, provjerite imate li trenutačni operativni sustav za svoj uređaj. Ići Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera da vidite je li vaš softver ažuran. Ako nije, od vas će se tražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje.

Sada pogledajmo 16 najboljih trikova koji će vam pomoći u korištenju Appleove aplikacije Messages.

Índice
 1. 1. Uredite poslanu poruku
 2. 2. Poništite slanje poslane poruke
 3. 3. Dodajte fotografiju ili video
 4. 4. Potražite odgovarajući emoji ili naljepnicu
 5. 5. Snimite i dodajte meme
 6. 6. Dodajte animirani GIF
 7. 7. Izdiktirajte svoju poruku
 8. 8. Odgovor na liniji
 9. 9. Spomenuti nekoga imenom
 10. 10. Dodajte naziv grupe i fotografiju
  1. Preporuka naših urednika
 11. 11. Sakrij upozorenja za nove poruke
 12. 12. Primajte obavijesti o spominjanjima
 13. 13. Surađujte na bilješci
 14. 14. Vratite izbrisane poruke
 15. 15. Filtrirajte poruke prema poznatim ili nepoznatim pošiljateljima
 16. 16. Prekini razgovor

1. Uredite poslanu poruku

S iOS-om 16 ili novijim možete pregledati tekst koji ste već poslali u slučaju da trebate ispraviti tipfeler ili drugu pogrešku.

Ako vaš primatelj koristi iOS 16, iPadOS 16 ili macOS Ventura ili noviji, ispravljena poruka zamijenit će izvornu. Ako još uvijek koristi stariju verziju OS-a na svom mobilnom uređaju ili Macu, ta će osoba primiti novu poruku s ispravljenim tekstom. Izvorna poruka ostaje, a obavijest im govori da je poruka uređena. U svakom slučaju, imate samo 15 minuta da uredite poslanu poruku, stoga nemojte odgađati ako uočite grešku.

Da biste to testirali, pošaljite nekome poruku s namjernom pogreškom.

Pošaljite nekome SMS

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Kliknite na dostavljeni tekst ispod i odaberite Uredi iz izbornika. Ispravite pogrešku, a zatim dodirnite kvačicu za slanje nove i ispravljene verzije. Nova poruka zamjenjuje izvornu na strani primatelja.

Uredite tekst

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

2. Poništite slanje poslane poruke

Poslali ste poruku krivoj osobi ili je želite opozvati iz nekog drugog razloga. S iOS-om 16 ili novijim, možete ga opozvati. Ako vaš primatelj koristi iOS 16, iPadOS 16 ili macOS Ventura ili noviji, originalna poruka će jednostavno nestati. Ako još uvijek koriste stariju verziju OS-a, izvorna poruka ostaje s porukom da nije poslana. Potpuni učinak radi samo s iMessage tekstovima, ne i s SMS ili MMS porukama. A imate samo 2 minute da to poništite, tako da ovdje morate biti brzi.

Da biste to isprobali, pošaljite nekome poruku. Pritisnite taj tekst i odaberite Poništi slanje s izbornika. Tekst zatim nestaje na strani primatelja uz obavijest da niste poslali poruku.

Poništi slanje poruke

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

3. Dodajte fotografiju ili video

Uz tekst možete jednostavno priložiti fotografiju ili video. Dodirnite polje iMessage i dodajte tekst. Da biste snimili i dodali novu fotografiju, dodirnite gumb sa lijevom strelicom, zatim dodirnite ikonu kamere. Slikaj se. Zatim možete poboljšati fotografiju posebnim efektima i filtrima. Kada završite, dodirnite Gotovo, zatim pošaljite tekst.

Dodajte novu fotografiju

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Za dodavanje novog videozapisa, slijedite iste početne korake, ali postavite kameru na video način. Dodirnite crveni gumb za početak snimanja i ponovo kada završite. Tada možete primijeniti određene efekte. Dodirnite Gotovo i pošaljite tekst.

Dodaj novi video

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Da biste dodali postojeću fotografiju iz svoje biblioteke fotografija, dodirnite ikonu App Store, zatim dodirnite ikonu Fotografije. Vaša galerija fotografija pojavljuje se na dnu. Prijeđite prstom kroz biblioteku i odaberite fotografiju koju želite priložiti. Dodajte tekst ako želite, a zatim pošaljite poruku.

Dodajte postojeću fotografiju

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Za dodavanje postojećeg videozapisa slijedite iste početne korake. Odaberite videozapis. Možete ga reproducirati prije nego što ga pošaljete. Ako sve izgleda dobro, aktivirajte tekst.

Dodajte postojeći videozapis

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

4. Potražite odgovarajući emoji ili naljepnicu

Tražite savršeni emoji ili naljepnicu koju biste uključili u svoj tekst? Samo ga potražite. Otvorite poruku i dodirnite ikonu emotikona u donjem lijevom kutu tipkovnice. Unesite riječ ili frazu kako biste pronašli emoji koji želite koristiti, zatim dodirnite onaj koji želite dodati svojoj poruci. Za više opcija dodirnite ikonu App Store i odaberite Naljepnice. Odaberite naljepnicu koju želite poslati.

Dodajte emoji ili naljepnicu

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

5. Snimite i dodajte meme

Evo super načina da nekome pošaljete audio poruku. U retku App Store dodirnite ikonu za Memoji. Odaberite svoj omiljeni memoji, zatim dodirnite crveni gumb za snimanje. Snimite svoju poruku, pazeći da pomaknete oči i usta kako biste uhvatili izraze lica. Kada završite, ponovno dodirnite gumb za snimanje, a zatim pošaljite tekst.

Snimite i dodajte u Memoji

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

6. Dodajte animirani GIF

Jedan zabavan način da uljepšate svoj tekst je animirani GIF. U retku App Store dodirnite ikonu za Slike. Prijeđite prstom kroz rezultate ili potražite određene po imenu ili predmetu. Odaberite animiranu sliku koja vam se sviđa, a zatim pošaljite tekst.

Dodajte animirani GIF

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

7. Izdiktirajte svoju poruku

Umjesto da se mučite s upisivanjem teksta prstima, zašto ga ne biste diktirali? Dodirnite ikonu mikrofona, bilo onu pokraj polja iMessage ili onu u donjem desnom kutu zaslona. Onda samo diktirajte svoje riječi. Kada završite, pregledajte poruku za pogreške. Pogrešku možete jednostavno popraviti tako da dodirnete područje i ispravite pogrešku. Zatim pošaljite tekst.

Izdiktirajte svoju poruku

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

8. Odgovor na liniji

Ponekad grupni chat može biti zamućen s novim razgovorima isprepletenim između odgovora, ali možete odgovoriti na određeni komentar u niti kako biste organizirali stvari. Da biste to učinili, pritisnite dolje na komentar na koji želite odgovoriti i dodirnite Odgovori. Upišite svoj odgovor u polje za odgovor i pošaljite tekst. Osoba koja je objavila izvorni komentar tada će vidjeti vaš izravan odgovor.

Odgovorite u tekstu

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

9. Spomenuti nekoga imenom

Sada možete uključiti nečije ime u tekstualnu poruku kao spomen. Na taj način toj osobi može biti lakše vidjeti ili odgovoriti na bilo koji tekst koji se odnosi na njezino ime. Da biste to učinili, upišite ime osobe, zatim dodirnite ime i odaberite osobu iz skočne ikone. Također možete upisati @ nakon čega slijedi ime osobe i to će se automatski pretvoriti u spominjanje.

Daj ime

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

10. Dodajte naziv grupe i fotografiju

Također možete postaviti ime i sliku za svaki od vaših grupnih razgovora. Otvorite grupni razgovor, dodirnite ikone na vrhu, a zatim odaberite Promjena imena i fotografije. Unesite naziv grupe. Zatim dodirnite ikonu kamere da biste snimili fotografiju, ikonu Fotografije da biste dodali postojeću fotografiju sa svog uređaja, ikonu smajlića da biste dodali emoji ili ikonu olovke da biste stvorili sliku s tekstom i bojom. Prijeđite prstom prema dolje da biste odabrali druge emojije i memojije. Dodirnite Gotovo, zatim ponovno dodirnite Gotovo za spremanje promjena.

Preporuka naših urednika

Dodajte naziv grupe i fotografiju

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

11. Sakrij upozorenja za nove poruke

Ponekad ne želite primiti obavijest svaki put kada dobijete novi tekst od određene osobe ili grupe. Nema problema. Da biste utišali ta upozorenja, otvorite razgovor i dodirnite ikonu za osobu ili grupu na vrhu. Uključite prekidač za Sakrij upozorenja.

Sakrij upozorenja za nove poruke

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

12. Primajte obavijesti o spominjanjima

Možda želite sakriti upozorenja o grupnom chatu, ali ipak želite biti obaviješteni ako vas netko spomene u razgovoru. Da biste ovo postavili, idite na Postavke > Poruke. U odjeljku Spominjanja uključite prekidač za Javi mi. Sada, ako se u razgovoru koji ste isključili spominje vaše ime, dobit ćete obavijest.

Primajte obavijesti o spominjanju

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

13. Surađujte na bilješci

Napravite bilješku na svom iPhoneu i želite da je drugi ljudi pregledaju ili pridonesu. Dodirnite ikonu Dijeli i odaberite Suradnja iz izbornika Dijeli. Provjerite je li označena opcija Suradnja. Dodirnite opciju za Samo pozvane osobe mogu surađivati i postavite pristup i dopuštenja. Odaberite osobu ili grupu s kojom želite surađivati ​​na ovoj bilješci. Pošaljite tekst pozivajući ljude na suradnju.

Surađujte na bilješci

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Primatelji koje ste pozvali tada mogu otvoriti bilješku u aplikaciji Bilješke na svojim uređajima i pogledati je ili urediti.

Pregledajte ili uredite bilješku

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

14. Vratite izbrisane poruke

Greškom ste izbrisali poruku i želite je vratiti. Nema problema. Vaš iPhone pohranjuje izbrisane poruke određeno vrijeme. Da biste ovo postavili, idite na Postavke > Poruke > Zadrži poruke. Postavite trajanje čuvanja izbrisanih poruka na 30 dana, 1 godinu ili Zauvijek.

Podesite količinu vremena

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Za oporavak izbrisanih poruka iz aplikacije Poruke dodirnite Filtri u gornjem lijevom kutu i odaberite Nedavno izbrisano. Dodirnite poruku ili razgovor koji želite vratiti, zatim dodirnite Oporavi. Potvrdite svoju radnju.

Oporavi izbrisanu poruku

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

15. Filtrirajte poruke prema poznatim ili nepoznatim pošiljateljima

Očistite nered u pretincu za poruke filtriranjem svih jednokratnih upozorenja i poruka od nepoznatih pošiljatelja. Ići Postavke > Poruke. U odjeljku Filtriranje poruka uključite prekidač za Filtrirajte nepoznate pošiljatelje. Zatim u Porukama dodirnite vezu Filtri u gornjem lijevom kutu i odaberite Sve poruke, Poznati pošiljatelji (svatko u vašim kontaktima) i Nepoznati pošiljatelji (svatko tko nije). Na taj način možete vidjeti i nepročitane poruke.

Filtrirajte poruke prema poznatim ili nepoznatim pošiljateljima

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

16. Prekini razgovor

Pokušaj pronaći određenu nit među svim razgovorima koji se pojavljuju u vašoj pristigloj pošti može biti izazovan. Sada možete prikvačiti do devet određenih razgovora na vrh zaslona radi lakšeg pristupa.

Postoje tri načina za prikvačivanje razgovora: 1) Pritisnite i odaberite Prikvači iz skočnog izbornika; 2) Pritisnite ga i povucite i ispustite na vrh; 3) Dodirnite ikonu kruga s tri točke na vrhu, odaberite Uredi pribadače, zatim dodirnite ikonu Prikvači pored razgovora koji želite prikvačiti.

Prikvačite razgovor

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Taj se razgovor tada pojavljuje na vrhu vaše pristigle pošte. Za pristup niti dodirnite njenu pribadaču. Da biste ga uklonili, pritisnite pribadaču i odaberite Otkvači s izbornika. Alternativno, dodirnite ikonu kruga s tri točkice, odaberite Uredi pribadače, zatim dodirnite ikonu minusa pored razgovora koji želite otkvačiti.

Odustani od razgovora

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up