Izbjegavajte smetnje: Kako utišati iPhone obavijesti s fokusom u iOS-u 16

Pokušavate raditi (ili se igrati) na svom iPhoneu i ne želite da vas ometaju telefonski pozivi, poruke ili drugi prekidi. Jedna značajka koja može pomoći je Fokus.

Predstavljen u iOS-u 15 kao ažuriranje za Ne uznemiravaj, Focus je poboljšan u iOS-u 16 kako bi bio moćniji i lakši za korištenje.

Da biste iskoristili prednosti najnovije verzije Focusa, morate imati iOS 16, koji je objavljen 12. rujna. Nakon ažuriranja idite na Postavke > Fokus. Zaslon prema zadanim postavkama prikazuje nekoliko profila fokusa. Oni se razlikuju ovisno o tome koristite li iPhone ili iPad, ali obično uključuju Ne uznemiravaj, Vožnja, Osobno, Spavanje i Posao. Svaki profil dizajniran je za drugu svrhu, aktivnost ili doba dana. Vaš je zadatak sada prilagoditi profile koje planirate koristiti, proces koji je drugačiji i pojednostavljeniji u iOS-u 16 nego u iOS-u 15.

Índice
  1. Dopusti ili blokiraj obavijesti
  2. Dopustite ili isključite pozive
  3. Dopustite ili isključite obavijesti aplikacije
  4. Prikaži isključene obavijesti na zaključanom zaslonu
  5. Raspored obavijesti
  6. Dodajte filtre fokusa za aplikacije
    1. Preporuka naših urednika
  7. Prilagodite ili izradite nove profile

Dopusti ili blokiraj obavijesti

Pogledajte Focus profile

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Odaberite opciju Ne uznemiravaj, koju možete koristiti kao svoj ukupni fokusni profil kad god želite. Ispod Dopusti obavijesti, odaberite osobe i aplikacije za koje želite dopustiti ili onemogućiti obavijesti. Odaberite polje za narod. Fokus predlaže osobe za koje želite dopustiti obavijesti na temelju vaših prošlih interakcija. Dodirnite znak minus pored bilo kojeg prijedloga za koji želite blokirati obavijesti dok je ovaj profil aktivan. Dodirnite ikonu plus i odaberite sve za koje želite dopustiti obavijesti.

Dopusti obavijesti od određenih osoba

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Dopustite ili isključite pozive

U odjeljku Telefonski pozivi dodirnite trenutnu opciju za Dopusti pozive od; zatim ga možete promijeniti u Svi, Samo dopuštene osobe, Omiljeni ili Samo kontakti. Sklopka Dopusti ponovljene pozive uključeno, pod pretpostavkom da netko tko vas pokušava kontaktirati tijekom hitnog slučaja može nazvati više puta.

Dopusti određene pozive i ponavljanje poziva

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Zatim dodirnite opciju na vrhu za Isključi obavijesti od. Dodirnite ikonu plusa i odaberite sve za koje želite isključiti obavijesti. Imajte na umu da ovaj postupak neće funkcionirati osim ako osobe koje isključite također koriste iOS 16 (ili iPadOS 16) na svojim uređajima. Zatim uključite prekidač za Dopusti pozive osoba s isključenim zvukom ako i dalje želite primati telefonske pozive od osoba koje ste blokirali na ovaj način.

Isključite obavijesti od određenih osoba

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Dopustite ili isključite obavijesti aplikacije

Povratak na prethodni ekran. Dodirnite okvir za Aplikacije. Ovdje je proces sličan onom kod ljudi. S gornjom opcijom postavljenom na Dopusti obavijesti od, uklonite sve navedene aplikacije za koje ne želite primati obavijesti. Dodirnite ikonu plus i odaberite sve aplikacije za koje želite primati obavijesti.

Dopusti obavijesti iz određenih aplikacija

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Promijenite gornju opciju u Isključi obavijesti od. Dodirnite ikonu plus da biste dodali sve aplikacije za koje ne želite primati obavijesti. Da biste vidjeli važne obavijesti, provjerite je li prekidač uključen za Vremenski osjetljive obavijesti.

Blokirajte obavijesti iz određenih aplikacija

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Prikaži isključene obavijesti na zaključanom zaslonu

Povratak na prethodni ekran. Dodirnite unos za Opcije. Ovdje možete odabrati prikazivanje utišanih obavijesti na zaključanom zaslonu umjesto u Centru za obavijesti, zatamniti zaključani zaslon kada je ovaj Focus profil uključen i sakriti značke obavijesti utišanih aplikacija na početnom zaslonu.

Postavite opcije zaključanog zaslona

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Povratak na ekran. Zatim možete postaviti određene zaključane zaslone i početne zaslone kako biste lakše isključili obavijesti. Appleov iOS 16 nudi načine za stvaranje i uređivanje prilagođenih zaključanih zaslona, ​​nešto što biste mogli isprobati uz omogućavanje različitih Focus profila. U odjeljku Prilagodba zaslona dodirnite prvu sličicu. Odaberite zaključani zaslon koji želite prikazati kada uključite profil Ne uznemiravaj. Zatim dodirnite drugu sličicu i odaberite početni zaslon koji želite da se prikazuje kada ste u načinu Ne uznemiravaj.

Odaberite Zaključani zaslon i Početni zaslon

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Raspored obavijesti

Možete ručno uključiti Ne uznemiravaj kad god želite. Ali možda ćete htjeti zakazati određena vremena ili slučajeve kada to stupa na snagu.

U rubrici za Uključi se automatskidodirnite opciju za Dodajte raspored. Odaberite prvu opciju za vrijeme i odaberite određeno vrijeme početka, vrijeme završetka i dan ili dane kada se značajka Ne uznemiravaj automatski uključuje. Zatim odaberite Lokacija i unesite adresu ili mjesto za nastavak ovog profila. Zatim odaberite aplikaciju i odaberite određenu aplikaciju koja, kada se otvori, automatski uključuje Ne uznemiravaj. Također možete omogućiti Smart Activity, što uključuje Ne uznemiravaj na temelju vaše lokacije, upotrebe aplikacije i drugih čimbenika.

Zakažite vremena i događaje za Ne uznemiravaj

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Dodajte filtre fokusa za aplikacije

Appleov iOS 16 također nudi novu opciju Focus pod nazivom Focus Filters, koja vam omogućuje filtriranje određenih vrsta sadržaja unutar podržanih aplikacija. Na primjer, možda želite primati tekstualne poruke samo od određenih osoba ili pregledavati samo određene kalendare ako ih imate više.

Dodirnite opciju za Dodaj filtar. Odaberite aplikaciju za koju želite stvoriti filtar. Upotrijebite Kalendar za odabir određenog kalendara za prikaz kada je uključen način Ne uznemiravaj i dodirnite Dodaj. Pomoću aplikacije Mail odaberite određeni račun za prikaz. S porukama odaberite filtriranje popisa dopuštenih prema osobama. Za Safari odaberite određene grupe kartica za koje želite dodati filtar.

Preporuka naših urednika

Također možete omogućiti filtre sustava za izgled (svijetli nasuprot tamnom načinu rada) i način rada niske potrošnje energije. Filtri su bili prilično ograničeni u beta verziji iOS-a 16, ali bi se broj trebao povećati kada novi OS bude službeno objavljen.

Dodajte filtre fokusa

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Prilagodite ili izradite nove profile

Nakon postavljanja profila Ne uznemiravaj, možete se okrenuti bilo kojim drugim profilima koje želite omogućiti, uključujući Drive, Personal, Sleep i Work. Sve rade slično sa svim ili većinom istih opcija. Također možete izbrisati određeni profil koji nikada ne biste koristili. Da biste to učinili, prijeđite prstom do dna zaslona za taj profil i dodirnite opciju za Jasan fokus.

Omogući druge Focus profile

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Nadalje, možete dodati Focus. Dodirnite ikonu plus u gornjem desnom kutu glavnog zaslona postavki fokusa. S popisa odaberite Fitness, Games, Mindfulness ili Reading. Odaberite profil koji želite omogućiti i prilagodite dopuštene osobe, aplikacije, zaslone, filtre i druge opcije.

Dodajte Focus profil

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Za izradu potpuno novog profila odaberite Prilagođeno. Imenujte profil Focus i odaberite sliku i boju za njegovu ikonu. Prilagodite osobe, aplikacije i druge postavke.

Stvorite prilagođeni Focus profil

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Vratite se na zaslon Focus Settings, uključite prekidač za Podijelite na svim uređajima ako želite da se isti Focus profili i postavke prošire na sve vaše Apple uređaje, uključujući iPhone, iPad, Apple Watch i Mac. Dodirnite opciju za status fokusa. Ovdje možete kontrolirati koji će Focus profili dopustiti dopuštenim aplikacijama da pokažu da ste utišali obavijesti.

Podijelite na svim uređajima

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Konačno, možete jednostavno uključiti određeni Focus profil. Prijeđite prstom gore ili dolje na zaslonu za prikaz Kontrolnog centra. Dodirnite kontrolu za Focus, zatim odaberite određeni profil koji želite aktivirati. Dodirnite ikonu elipse za profil da postavite koliko dugo treba raditi. Dodirnite ikonu New Focus na dnu za izradu novog Focus profila.

Aktivirajte Focus profil

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up