Intel Unison: Kako sinkronizirati svoj iPhone ili Android uređaj sa sustavom Windows 11

Želite li povezati svoj telefon sa sustavom Windows 11 za pregled fotografija, slanje poruka, primanje telefonskih poziva, prijenos datoteka i provjeru obavijesti izravno s vašeg računala? Sve je to moguće zahvaljujući novom alatu pod nazivom Intel Unison.

Microsoft već nudi aplikaciju pod nazivom Phone Link koja vam omogućuje povezivanje vašeg Android telefona sa sustavom Windows za pregled nedavnih fotografija, poruka, obavijesti i telefonskih poziva na vašem računalu. No Phone Link radi samo s Android uređajima, dok Intel Unison podržava Android i iOS.

Índice
  1. Zahtjevi za Intel Unison
  2. Povežite svoj Windows 11 telefon
  3. Kako prenijeti datoteke
  4. Pogledajte fotografije sa svog telefona
  5. Slanje i primanje tekstualnih poruka
    1. Preporuka naših urednika
  6. Upućivanje i primanje telefonskih poziva
  7. Prikaži obavijesti
  8. Podesite postavke

Zahtjevi za Intel Unison

Intel kaže da Unison radi samo na prijenosnim računalima s pogonom Evo (Otvara se u novom prozoru) koja pokreću procesore 13. generacije tvrtke. Oznaka Evo znači da je računalo zadovoljilo Intelove stroge zahtjeve i takvi bi strojevi trebali imati oznaku koja identificira da ispunjava te specifikacije.

Međutim, mnogi su ljudi izvijestili da su uspjeli instalirati Unison na starija računala koja nisu Evo. Radio sam na prijenosnom računalu osme generacije Intela koje nije Evo, pa biste mogli isprobati ovo na svom računalu čak i ako se radi o starijem modelu.

Međutim, Unison podržava samo Windows 11, tako da ovo neće raditi na računalu sa sustavom Windows 10. Vaše računalo također mora biti ažurirano sa sustavom Windows 11 22H2, koji je objavljen krajem 2022. Provjerite broj svoje verzije pod Postavke > Sustav > O meni i potražite odjeljak Windows specifikacije.

Povežite svoj Windows 11 telefon

Preuzmite i instalirajte aplikaciju Intel Unison u sustavu Windows 11

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Vaš prvi korak je preuzimanje aplikacije Intel Unison (otvara se u novom prozoru) iz Microsoftove trgovine. Otvorite aplikaciju i kliknite na Prihvati i nastavi dugme. Odlučite želite li dijeliti podatke o rušenju i statistiku s Intelom. Zatim se od vas traži da uparite telefon i računalo.

Skenirajte QR kod svojim telefonom

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Za prolazak kroz postupak postavljanja koristit ću iPhone, ali koraci su slični za Android uređaje. Skenirajte QR kod svojim telefonom, zatim dodirnite poveznicu za preuzimanje Unison mobilne aplikacije s Google Playa ili App Storea.

Započnite

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Otvorite aplikaciju i dopustite joj pristup vašim kontaktima, fotografijama i videozapisima te tekstualnim porukama. Dodir Skenirajte QR kod i skenirajte kod prikazan u Windows aplikaciji. Potvrdite vezu provjerom je li prikazani kod isti na vašem računalu i mobilnom uređaju, a zatim kliknite Potvrdi na vašem računalu.

Aplikacija Intel Unison prikazuje ikone za različite zadatke

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Slijedite upute za uparivanje računala i telefona. Tada bi vam trebalo reći da je uparivanje uspješno. Dodir Započnite dugme. Aplikacija Intel Unison na vašem računalu zatim prikazuje ikone za prijenos datoteka, upravljanje fotografijama, slanje poruka, sinkronizaciju obavijesti i upućivanje poziva.

Kako prenijeti datoteke

Aplikacija Unison prikazuje nazive datoteka

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Možete prenijeti datoteke s računala na telefon. Na primjer, možda imate neke fotografije na računalu koje želite kopirati na telefon. U aplikaciji Windows Intel Unison dodirnite Prijenos podataka ikona. Zatim kliknite na Prijenos datoteka ikonu u PC aplikaciji.

Pokrenite određene naredbe na datoteci

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Zatim možete učitati ili povući i ispustiti datoteke sa svog računala koje želite prenijeti na svoj telefon. Na vašem računalu aplikacija Unison prikazuje nazive datoteka koje su prenesene. Datoteke koje su prenesene tada će biti dostupne s Primljeno zaslon u mobilnoj aplikaciji. Dodirnite fotografiju za otvaranje, kopiranje ili uklanjanje datoteke.

Dodirnite opciju Kamera i snimite fotografiju

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Za prijenos datoteka s telefona na računalo otvorite Prijenos datoteka > Poslano na telefonu, zatim dodirnite ikonu strelice na dnu. Iz izbornika možete učitati datoteke snimljene kamerom ili datoteke koje su već na vašem uređaju. Dodir Fotoaparat mogućnost snimanja nove fotografije. Na Android telefonu dodirnite kvačicu za OK sliku. Na iPhoneu dodirnite Koristite fotografiju.

Prenesite postojeće fotografije

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Odaberite Galerija opciju za učitavanje postojeće fotografije. Nakon toga možete pogledati fotografije na svom telefonu. Za odabir više fotografija samo dodirnite prvu sliku i prijeđite prstom da uključite ostale datoteke.

Učitajte druge vrste datoteka

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Za prijenos drugih vrsta datoteka dodirnite Datoteke dugme. Na iPhoneu također imate pristup aplikaciji Datoteke za odabir datoteka s raznih mrežnih usluga kao što su OneDrive, Google Drive i Dropbox. Odaberite datoteke koje želite kopirati.

Pojavljuju se učitane datoteke

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Sve što prenesete pojavit će se u Poslano dijelu mobilne aplikacije, dok će aplikacija za računalo pokazati da su datoteke uspješno prenesene.

Pogledajte fotografije sa svog telefona

Pogledajte fotografije sa svog telefona

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Za pregled fotografija na telefonu kliknite na Upravljanje fotografijama ikona (ime Galerija na bočnoj traci) u aplikaciji Unison na vašem računalu. Možete pregledavati galeriju svog telefona prema fotografijama, videozapisima ili određenim albumima. Kliknite na Polijetanje ikonu na vrhu kako biste ih preuzeli na svoje računalo, gdje im možete pristupiti iz mape Preuzimanja. Ili izaberite Spremi kao kako biste ih preuzeli na mjesto po vašem izboru.

Slanje i primanje tekstualnih poruka

Sastavite novu poruku

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Možete slati i primati tekstualne poruke sa svog telefona pomoću aplikacije Unison na računalu. Klik Šaljite poruke (ili Poruke s bočne trake), a zatim kliknite na Sastavite novu poruku ikona. Odaberite primatelja s popisa kontakata na telefonu i upišite poruku, a zatim kliknite Poslati kada završite.

Preporuka naših urednika

Nastavite razgovor

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Iako možete dodavati emotikone, pa čak i kopirati stavke iz svog Windows međuspremnika, ne možete slati niti pregledavati slike i druge privitke, tako da je ovo više rješenje za razmjenu tekstualnih poruka. Međutim, možete nastaviti razgovor u mobilnoj verziji Intel Unisona.

Upućivanje i primanje telefonskih poziva

Molimo nazovite

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Baš kao što možete upućivati ​​i primati pozive s vašeg Maca, isto možete činiti i iz Unison PC aplikacije. Klik Pozovi prijatelja (ili Pozivi u izborniku na bočnoj traci), zatim odaberite osobu koju želite nazvati s popisa kontakata ili unesite broj na tipkovnici.

Kada se poziv uspostavi, kliknite strelicu prema dolje pored crvene ikone. Odatle možete isključiti zvuk poziva, prikazati tipkovnicu, prenijeti poziv na svoj mobilni telefon i prekinuti poziv.

Primite telefonski poziv

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Da biste primili poziv, provjerite je li aplikacija Unison pokrenuta na vašem računalu, bilo na vašem ekranu ili u traci sustava Windows. Kada stigne poziv, na ekranu će se pojaviti obavijest. Kliknite na Primite poziv gumb za odgovor.

Prikaži obavijesti

Prikaži obavijesti

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Da biste vidjeli obavijesti s telefona, kliknite Sinkronizacija obavijesti (ili Obavijesti, kako se zove na bočnoj traci) u aplikaciji Unison. Pomaknite se prema dolje da vidite sve najnovije obavijesti. Kliknite ikonu elipse i možete sažeti ili izbrisati obavijesti.

Podesite postavke

Promijenite opće postavke

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Kliknite na postavke ikonu na bočnoj traci za podešavanje određenih opcija. Klik Zaboravite ovaj uređaj za uklanjanje trenutno povezanog telefona. Recite Unisonu smije li se pokrenuti u pozadini ili pokrenuti kada se Windows pokrene. Ili promijenite zadanu lokaciju preuzimanja odavde.

Promijenite postavke obavijesti

(Zasluge: Microsoft/Lance Whitney)

Kliknite na zvono ikonu na bočnoj traci kako biste postavili kako se obavijesti prikazuju u aplikaciji i koji programi mogu slati obavijesti. Odaberite ikonu telefona da postavite želite li upućivati ​​i primati telefonske pozive pomoću aplikacije Unison.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up