Imate iPhone 14? Evo kako omogućiti zvuk pokretanja

Korisnicima Applea svidjelo se zvono pri pokretanju koje se oglasilo svaki put kad bi se Mac uključio. Zvuk je misteriozno nestao kada je Apple redizajnirao MacBook 2016., ali se vratio s macOS 11 (Big Sur) (Otvara se u novom prozoru).

Nikada nije postojao službeni zvuk pri pokretanju iPhonea i još uvijek ne postoji, ali ga možete dodati ako posjedujete iPhone 14. Pomoću postavki pristupačnosti možete omogućiti drugu vrstu zvuka pri pokretanju koji korisnicima Applea daje slično zadovoljstvo kada su im uređaji uključeni.

Índice
  1. Čemu služi zvuk pokretanja?
  2. Kako omogućiti zvuk pokretanja iPhonea
  3. Koji modeli iPhonea mogu koristiti zvuk pokretanja?
    1. Preporuka naših urednika
  4. Ima li ova značajka drugu upotrebu?

Čemu služi zvuk pokretanja?

Zvuk pokretanja iPhonea 14 razlikuje se od poznatog zvona pokretanja Maca (otvara se u novom prozoru). Zvono pri pokretanju Maca koristi se za označavanje da su određeni dijagnostički testovi uspješno dovršeni i da nisu pronađene greške. Kako objašnjava Steven Acquino na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)zvuk pri pokretanju koji se nalazi na bilo kojem modelu iPhonea 14 zapravo je značajka pristupačnosti koja pomaže osobama oštećena vida da znaju kada su uspješno uključili i isključili svoj uređaj.

Kako omogućiti zvuk pokretanja iPhonea

postavke snage zvuka

Iako prsten za pokretanje iPhonea 14 nije posebno dizajniran kao ugodna hrana za Apple entuzijaste, svatko ga može omogućiti otvaranjem Postavke > Pristupačnost > Audio/vizualnozatim prebacivanje Zvukovi uključivanja i isključivanja to je on.

Da biste čuli zvuk u akciji, morat ćete isključiti svoj iPhone 14 pritiskom na oba Pojačati i Spavanje/Buđenje gumb za Prijeđite prstom za isključivanje pojavi se opcija.

Kada to učinite, oglasit će se zvuk koji se razlikuje od tradicionalnog zvona za pokretanje Maca prije nego što se vaš iPhone 14 potpuno isključi. Sljedeći put kad čujete zvuk je nakon što pritisnete i držite gumb Sleep/Wake dok ne vidite Apple logo.

Koji modeli iPhonea mogu koristiti zvuk pokretanja?

Melodija pokretanja dostupna je samo na iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro i 14 Pro Max. To je zato što Zvukovi uključivanja i isključivanja Postavka pristupačnosti ugrađena je u firmware čipa A16 Bionic, a ne u operativni sustav, i omogućuje reprodukciju melodije zvona čak i prije učitavanja OS-a.

Preporuka naših urednika

Budući da je A16 Bionic čip predstavljen s linijom iPhonea 14 i ne postoji način da se ova značajka omogući nadogradnjom na najnoviji operativni sustav iOS 16, korisnici s ranijim modelima iPhonea neće imati ovu funkcionalnost.

Ima li ova značajka drugu upotrebu?

Ima li ova značajka ikakvu praktičnu korist ili zvuči super? Osim što pomaže osobama oštećena vida, zvono pri pokretanju može pomoći korisnicima i stručnjacima za podršku da točno znaju kada je uređaj uspješno isključen ili uključen.

To također može biti samo zvučni podsjetnik koji razlikuje vaš iPhone 14 od drugih iPhone korisnika. Jednog dana bi čak moglo postojati razlika između iPhonea i Androida. Što mislite o zvonu za pokretanje iPhonea 14?

PCMag logotip Praktično uz Apple iPhone 14 Pro liniju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up