Ima li moja država zahtjev za cjepivo protiv COVID-19?

Iako još uvijek moramo prijeći dug put prije nego što COVID-19 postane prošlost, cijepljenje je dio puta do toga. Radna mjesta, restorani i događaji sigurniji su kada su njihovi stanari cijepljeni. Međutim, bijele karte koje sadrže dokaz o tome mogu se lako odbaciti. Postoji mnogo načina za postavljanje te kartice na vaš telefon, ali neke zemlje imaju posebna mobilna rješenja koja također odgovaraju lokalnim zahtjevima.

Evo popisa onih koje smo pronašli; u nekim su državama zakonodavci i guverneri zabranili takozvane putovnice za cjepiva. Od onih koje to rade, neke vam omogućuju pohranjivanje digitalne kopije vaše kartice u aplikaciji, neke vam daju digitalnu kopiju koju možete spremiti u drugim aplikacijama, a neke vam daju pristup zapisu koji kaže da ste cijepljeni, koje strano mjesto ili radno mjesto može ili ne mora prihvatiti. Propisi koji utječu na digitalne zapise često se mijenjaju.

Dat ćemo sve od sebe da ovaj popis bude ažuran, ali ako želite najnoviji, dobro je da web stranica odjela za zdravstvo vaše države (Otvara se u novom prozoru) ima ono što trebate znati.

Índice
 1. Alabama
 2. Aljaska
 3. Arizona
 4. Arkansas
 5. Kalifornija
 6. Colorado
 7. Connecticut
 8. Delaware
 9. Florida
 10. Gruzija
 11. Havaji
 12. Idaho
 13. Illinois
 14. Indijana
 15. Iowa
 16. Kansas
 17. Kentucky
 18. Louisiana
 19. Maine
 20. Maryland
 21. Massachusetts
 22. Michigan
 23. Minnesota
 24. Mississippi
 25. Missouri
 26. Montana
 27. Nebraska
 28. Nevada
 29. New Hampshire
 30. New Jersey
 31. Novi Meksiko
 32. New York
 33. Sjeverna Karolina
  1. Preporuka naših urednika
 34. Sjeverna Dakota
 35. Ohio
 36. Oklahoma
 37. Oregon
 38. Pennsylvania
 39. Otok Rhode
 40. Južna Karolina
 41. Južna Dakota
 42. Tennessee
 43. Teksas
 44. Utah
 45. Vermont
 46. Virginia
 47. Washington
 48. Zapadna Virginia
 49. Wisconsin
 50. Wyoming

Alabama

Alabama ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. U svibnju 2021. guvernerka Kay Ivey potpisala je zakon o zabrani putovnica za cjepiva, izvještava AP (Otvara se u novom prozoru).

Aljaska

Aljaska još nema digitalni dokaz o cijepljenju, ali radi na tome (Otvara se u novom prozoru).

Arizona

Arizona koristi MyIR Mobile (Otvara se u novom prozoru).

Arkansas

Arkansas ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. U travnju 2021. guverner Asa Hutchinson potpisao je (Otvara se u novom prozoru) zakon kojim se zabranjuju putovnice za cjepiva. (Država je također zabranila državne i lokalne mandate za maskiranje, za što je Hutchinson rekao da sada žali (Otvara se u novom prozoru).)

Kalifornija

California ima aplikaciju za cijelu državu (otvara se u novom prozoru). Stanovnici okruga LA (uključujući Pasadenu i Long Beach) koji su primili najmanje jednu dozu cjepiva (bez obzira na mjesto cijepljenja) i svatko tko je primio barem jednu dozu u okrugu LA (bez obzira gdje žive) također imaju pristup Healthvana (Otvara se u novom prozoru), koja nudi (Otvara se u novom prozoru) digitalnu evidenciju cijepljenja.

Colorado

Colorado ima aplikaciju myColorado (otvara se u novom prozoru), koja se može postaviti pomoću vozačke dozvole ili državne iskaznice Colorada. Može proći do 24 sata nakon snimanja dok se informacije ne pojave.

Connecticut

Connecticut koristi CT WiZ (Otvara se u novom prozoru), koji vam omogućuje preuzimanje vaših zapisa.

Delaware

U kolovozu 2021. dr. Karyl Thomas Rattay, direktor Odjela za javno zdravstvo Delawarea, rekao je (Otvara se u novom prozoru) da stanovnici mogu pristupiti informacijama o cjepivu putem web portala DelVAX (Otvara se u novom prozoru). Ali dužnosnici još uvijek "gledaju na druge pristupe", kao što je aplikacija za pametne telefone.

Florida

Florida ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. U svibnju 2021. guverner Ron DeSantis potpisao je (Otvara se u novom prozoru) zakon kojim se, između ostalog, zabranjuju putovnice za cjepiva.

Gruzija

Gruzija ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. U svibnju 2021. guverner Brian Kemp izdao je (Otvara se u novom prozoru) izvršnu naredbu kojom se zabranjuje državnim agencijama, pružateljima usluga i nekretninama da zahtijevaju putovnice za cjepivo protiv COVID-19.

Havaji

Havaji koriste pametnu zdravstvenu karticu (Otvara se u novom prozoru) za potpuno cijepljene osobe koje su dobile cjepiva na Havajima. Kompatibilan je sa Samsung Payom, aplikacijom CommonHealth (otvara se u novom prozoru) i Apple Walletom ako imate iOS 15.

Idaho

Idaho ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. U travnju 2021. guverner Brad Little potpisao je (Otvara se u novom prozoru) izvršnu naredbu kojom se zabranjuje bilo kojoj vladinoj agenciji da zahtijeva putovnice za cjepiva za dobivanje javnih usluga ili pristup ustanovama.

Illinois

Illinois je pokrenuo Vax Verify (Otvara se u novom prozoru) početkom kolovoza 2021. Koristi Experian za provjeru identiteta, pristup koji su neki stručnjaci za privatnost kritizirali (Otvara se u novom prozoru).

Indijana

Indiana nudi elektroničku evidenciju cijepljenja od 2012. (Otvara se u novom prozoru) putem MyVaxIndiana, ali web stranica na myvaxindiana.in.gov (Otvara se u novom prozoru) trenutačno nije na mreži, a linija za pomoć (Otvara se u novom prozoru) nije odgovorila pitanja.

Iowa

Iowa je pacijentima prekinula pristup vlastitoj digitalnoj evidenciji o cjepivima (Otvara se u novom prozoru) kao odgovor na državni zakon o zabrani putovnica za cjepiva, koji je guverner potpisao (Otvara se u novom prozoru) u zakon u svibnju 2021.

Tweet (Otvara se u novom prozoru)

Kansas

Kansas ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. "Ne zanimaju me putovnice za cjepiva", rekla je guvernerka Laura Kelly u travnju 2021., prema AP-u (Otvara se u novom prozoru). "Nećemo pustiti one koji su pod mojom nadležnošću."

Kentucky

Kentucky ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. Republikanski državni zakonodavac pokrenuo je (Otvara se u novom prozoru) uvođenje zakona koji zabranjuje putovnice za cjepiva u državi.

Louisiana

Louisiana koristi MyIR Mobile (Otvara se u novom prozoru).

Maine

Maine ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju, a tamošnji zdravstveni dužnosnici kažu (Otvara se u novom prozoru) da nemaju planove za sustav putovnica za cjepiva na razini cijele države. Ali oni koji su dobili svoje injekcije u Northern Light Healthu mogu preuzeti SMART karticu cijepljenja putem portala za pacijente zdravstvenog sustava (Otvara se u novom prozoru).

Maryland

Maryland koristi MyIR Mobile (Otvara se u novom prozoru) u cijeloj državi. I nekoliko okruga ima vlastite verzije VaccineChecka:

Massachusetts

Massachusetts ima My Vax Records (Otvara se u novom prozoru) gdje možete dobiti dokaz o cijepljenju putem QR koda koji se može dodati u digitalni novčanik.

Michigan

Portal za cijepljenje u Michiganu (otvara se u novom prozoru) omogućuje vam preuzimanje evidencije o cijepljenju iz Registra za poboljšanje skrbi u Michiganu (MCIR). Tamošnji republikanski zakonodavci pokušali su zabraniti putovnice za cjepiva u ljeto 2021., ali demokratska guvernerka Gretchen Whitmer vjerojatno neće podržati (Otvara se u novom prozoru) takav zakon ako ikad stigne na njezin stol. Oni koji su se cijepili na Sveučilištu Michigan Health mogu dobiti digitalni dokaz putem portala za pacijente zdravstvenog sustava (Otvara se u novom prozoru).

Minnesota

Stanovnici Minnesote mogu koristiti aplikaciju Docket (otvara se u novom prozoru) nakon registracije na Minnesota Immunization Information Connection (otvara se u novom prozoru).

Mississippi

Mississippi koristi MyIR Mobile (Otvara se u novom prozoru).

Missouri

Missouri ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. U lipnju 2021. guverner Mike Parson potpisao je (Otvara se u novom prozoru) zakon kojim se zabranjuju lokalne putovnice za cjepivo protiv COVID-19.

Montana

Montana ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. U travnju 2021. guverner Greg Gianforte potpisao je (Otvara se u novom prozoru) izvršnu naredbu kojom se državi zabranjuje financiranje putovnica za cjepiva.

Nebraska

Nebraska ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. "Nebraska neće sudjelovati ni u jednom programu izdavanja cjepiva", rekao je guverner Pete Ricketts u ožujku (Otvara se u novom prozoru), 2021.

Nevada

Nevada ima Nevada WebIZ (Otvara se u novom prozoru), koji ljudima omogućuje ispis službene evidencije o njihovim imunizacijama.

New Hampshire

New Hampshire ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju.

New Jersey

New Jersey koristi Docket (otvara se u novom prozoru). Trebat će vam (otvara se u novom prozoru) telefonski broj ili adresa e-pošte u datoteci koja je povezana s vašim zapisom o cijepljenju protiv COVID-19.

Novi Meksiko

New Mexico ima Vaxview NM (Otvara se u novom prozoru) za pregled i ispis službenog zapisa o cijepljenju.

New York

U cijeloj državi New York postoji Excelsior Pass (Otvara se u novom prozoru), koji daje propusnicu s QR kodom koji ljudi mogu pohraniti u digitalne novčanike. New York City također ima aplikaciju Covid Safe (iOS (otvara se u novom prozoru) i Android (otvara se u novom prozoru)).

Sjeverna Karolina

Sjeverna Karolina ima portal za cjepiva protiv COVID-19 (otvara se u novom prozoru) koji vam omogućuje preuzimanje zapisa o cjepivima.

Preporuka naših urednika

Sjeverna Dakota

Sjeverna Dakota koristi MyIR Mobile (Otvara se u novom prozoru).

Ohio

Ohio ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. Zdravstveni dužnosnici rekli su da ne traže (Otvara se u novom prozoru) putovnice za cjepivo.

Oklahoma

Oklahoma ima evidenciju koja se može pogledati/ispisati/snimiti online u Informacijskom sustavu o cijepljenju države Oklahoma (otvara se u novom prozoru).

Oregon

Oregon još ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju, ali je u procesu testiranja (Otvara se u novom prozoru) koje bi trebalo biti objavljeno u proljeće 2022.

Pennsylvania

Pennsylvania ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. U srpnju 2021. guverner Tom Wolf stavio je veto na prijedlog zakona kojim bi se zabranile putovnice za cjepiva, iako je njegov ured rekao AP-u (Otvara se u novom prozoru) da on ne planira izdavati putovnice za cjepiva za Commonwealth.

Otok Rhode

Rhode Island ima online zapise koji se mogu pregledati/ispisati/spremiti na Portalu cjepiva protiv COVID-19 Rhode Islanda (otvara se u novom prozoru).

Južna Karolina

Južna Karolina ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. U svibnju 2021. guverner Henry McMaster potpisao je izvršnu naredbu (Otvara se u novom prozoru) kojom se državnim agencijama zabranjuje izrada, izdavanje ili zahtijevanje predočenja putovnica za cjepiva.

Južna Dakota

Južna Dakota ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. U travnju 2021. guvernerka Kristi Noem potpisala je (Otvara se u novom prozoru) izvršnu naredbu kojom se zabranjuju putovnice za cjepiva koje je propisala vlada u državi.

Tennessee

Tennessee ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju.

Teksas

Teksas ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. U travnju 2021. guverner Greg Abbott potpisao je izvršnu naredbu kojom se zabranjuje državnim agencijama da zahtijevaju putovnice za cjepiva.

Tweet (Otvara se u novom prozoru)

Utah

Utah koristi Docket (Otvara se u novom prozoru).

Vermont

Vermont ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju.

Virginia

Virginia ima evidenciju cijepljenja temeljenu na QR kodu koja je dostupna na stranici Cijepite Virginiju (Otvara se u novom prozoru).

Washington

Washington koristi MyIR Mobile (Otvara se u novom prozoru).

Zapadna Virginia

Zapadna Virginija ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju.

Wisconsin

Wisconsin ima zapise koji se mogu pregledavati/ispisivati/spremiti online putem Wisconsin Immunization Registry na engleskom (otvara se u novom prozoru), španjolskom (otvara se u novom prozoru) i Hmong (otvara se u novom prozoru).

Wyoming

Wyoming ne nudi digitalni dokaz o cijepljenju. U svibnju 2021. guverner Mark Gordon izdao je direktivu (Otvara se u novom prozoru) kojom se zabranjuje državnim agencijama, odborima i komisijama da zahtijevaju putovnice za cjepiva za pristup državnim ustanovama i vladinim službama.

PCMag logotip Kako nositi karticu cijepljenja na telefonu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up