Igranje na velikom ekranu: Kako spojiti Steam Deck na TV ili monitor

Povezivanje vašeg Steam Decka s TV-om ili monitorom nikada nije bilo jednostavnije, zahvaljujući mnogim priključnim stanicama koje su se pojavile nedugo nakon izlaska dlanovnika. Omogućuju vam igranje na velikom ekranu sa žičanim ili bežičnim kontrolerom ili pretvaranje vašeg Steam Decka u radnu stanicu. Još bolje, neki od ovih malih dokova, poput popularnog Jsaux Upgraded Dock (49,99 USD) ili službenog Valve Steam Dock (89 USD), prihvaćaju ažuriranja firmvera, tako da možete uživati ​​u optimiziranom iskustvu na velikom ekranu. Ovo su uređaji koje morate imati ako ne želite raditi ili igrati koristeći 7-inčni zaslon Steam Decka.

Povežite svoj Steam Deck s ovim čvorištima

JSAUX nadograđena priključna stanica za Steam Deck HB0603

Valve Steam Deck Dock

Većina dokova za Steam Deck ima slične značajke, iako neke od skupljih verzija dolaze s nekoliko dodataka. Svi imaju USB-C priključak za prihvat punjača, HDMI priključak za povezivanje sa zaslonom i USB-C ključ za spajanje na Steam Deck. Većina također dolazi s dodatnim USB 3.0 ili 3.1 priključcima. Vaš HDMI priključak može se razlikovati, a neki imaju HDMI 1.4 (4K pri 30 Hz) ili HDMI 2.0 (4K pri 60 Hz) specifikacije.

Ethernet priključci također se razlikuju ovisno o proizvođaču, iako je to uobičajena značajka kod mnogih priključnih stanica. Ipak, imajte na umu da su Steam Deck i njegovi brojni dockovi prilično novi, tako da postoji nekoliko grešaka u prikazu koje se još otklanjaju.

Índice
 1. Povežite svoj Steam Deck s ovim čvorištima
 2. JSAUX nadograđena priključna stanica za Steam Deck HB0603
 • Kako spojiti Steam Deck na Dock
 • Kako postaviti podršku za dva monitora za vaš Steam Deck Dock
 • Riješite probleme i ažurirajte Steam Deck Dock
  1. Preporuka naših urednika
 • Više priča o Steam Decku
 • Kako spojiti Steam Deck na Dock

  Uživanje u igricama Steam Deck na TV-u.

  (Zasluge: PCMag)

  Srećom, spajanje Steam Decka na dock prilično je plug-and-play afera. Potrebno je minimalno petljanja kada dobijete željene kabele tamo gdje trebaju biti. Evo kako to učiniti.

  • Spojite HDMI kabel iz priključne stanice na monitor ili TV.

  • Spojite USB-C punjač na izvor napajanja i na stražnji USB-C priključak priključne stanice. Htjet ćete koristiti USB-C punjač koji ste dobili uz Steam Deck, osim ako proizvođač ne navede drugačije. Imajte na umu da Valveov službeni dock dolazi s vlastitim USB-C punjačem.

  • Postavite Steam Deck na podnožje i spojite USB-C ključ u priključak na vrhu Steam Decka.

  U ovom trenutku trebali biste biti spremni. Promijenite ulaz monitora ili TV-a, dajte zaslonu oko 10 sekundi da otkrije signal i uživajte u sadržaju Steam Decka na velikom ekranu.

  Kako postaviti podršku za dva monitora za vaš Steam Deck Dock

  Ako želite pokrenuti postavku s dva zaslona sa svojom baznom stanicom, morate staviti Steam Deck u radni način rada. Toplo preporučujemo povezivanje tipkovnice i miša za navigaciju poput računala. To znatno olakšava postavljanje dva zaslona. Evo kako to učiniti.

  • Spojite svoje monitore na priključak Steam Deck.

  • Pritisnite fizički gumb Steam na Steam Decku ili ikonu gumba Steam u donjem lijevom kutu zaslona.

  • Pritisnite Power.

  • Odaberite Prijeđi na radnu površinu. Od sada nadalje, morate se kretati preko zaslona osjetljivog na dodir ili povezanog miša.

  • Kliknite na bijelu KDE ikonu u donjem lijevom kutu ekrana.

  • Odaberite Postavke sustava.

  • Odaberite Postavke zaslona.

  • Pomaknite se prema dolje i odaberite postavku zaslona koja odgovara vašim postavkama.

  Riješite probleme i ažurirajte Steam Deck Dock

  Unatoč relativno glatkom sveukupnom procesu postavljanja, vrlo je moguće da vaš TV ne otkriva ili ne prikazuje signal. Ako vaše postavke nisu ispravno prikazane, vaša priključna stanica možda treba ažurirati firmver.

  Preporuka naših urednika

  Nekoliko dokova ima hardver koji se može poboljšati ažuriranjem firmvera. Valveov dock prihvaća ažuriranja firmvera izravno putem Steam Decka. Ostali moraju biti povezani s računalom da bi primali ažuriranja. Razni Jsauxovi Steam Deck dockovi, na primjer, mogu se spojiti na Windows računalo putem USB-C za ažuriranje firmvera. U ovom konkretnom primjeru, ažuriranje poboljšava kompatibilnost s određenim LG TV-ima. Više o tome možete pročitati ovdje (Otvara se u novom prozoru).

  Ako je vaš uređaj ažuriran, ali i dalje imate problema sa signalom, pokušajte jednom ili dvaput promijeniti način mirovanja kako biste raščistili stvari. Steam Deck ima čudnu značajku koja mijenja prikaz na zaslonu kada je priključen. Ako nakon otprilike 10 sekundi vaš TV ili monitor ne prikazuje ispravno, pokušajte s ovim jednostavnim trikom da slika proradi.

  • Kada je Steam Deck spojen na priključnu stanicu, stavite sustav u stanje mirovanja dodirivanjem gumba za napajanje.

  • Nakon što je sustav u stanju mirovanja (pričekajte nekoliko sekundi), ponovno dodirnite gumb da biste ga probudili. Pričekajte 10 sekundi da vidite prima li zaslon signal.

  • Ako vaš TV ne prikazuje signal, ponovite prethodna dva koraka.

  Više priča o Steam Decku

  Valveov Steam Deck je stvar ljepote, sposobna zaintrigirati čak i najomornije igrače. Održavajte svoj Deck u savršenom radnom stanju prateći ažuriranja firmvera. Kako biste još više iskoristili svoj Steam Deck, provjerite naš popis provjerenih Steam Deckova koji se stalno širi.

  PCMag logotip Zašto biste trebali igrati na računalu

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up