Gotovo s Facebookom? Kako premjestiti svoje objave na drugu uslugu

Možda ste tijekom godina objavili mnoga ažuriranja, fotografije i videozapise na Facebooku. Ako ste spremni napustiti društvenu mrežu ili jednostavno želite da sav taj sadržaj bude dostupan negdje drugdje, svoje objave možete izvesti na drugu uslugu.

Facebook vam omogućuje (Otvara se u novom prozoru) prijenos kopije vaših objava i bilješki na Google dokumente, Dnevnik, Blogger i WordPress. Možete koristiti Google dokumente ako samo trebate sigurno pohraniti postove ili želite koristiti bilo koji od njih u dokumentu. Dnevnik je koristan ako planirate prikupljati svoje objave za korištenje u dnevniku ili dnevniku. Možete se obratiti Bloggeru ili WordPressu da biste upotrijebili dio sadržaja s postova na blogu ili s web stranice. Evo kako se sve ovo odvija.

Índice
  1. Premjesti postove u Google dokumente
  2. Premjesti objave u Dnevnik
  3. Premjesti postove na Blogger
    1. Preporuka naših urednika
  4. Premjestite postove u WordPress

Premjesti postove u Google dokumente

kopirati svoje podatke

Ako želite prenijeti svoje postove na Google dokumente, trebat će vam Google račun. Otvorite Facebook i kliknite strelicu prema dolje u gornjem desnom kutu. Ići Postavke i privatnost > Postavke > Vaši Facebook podaci i kliknite Učitajte kopiju svojih podataka.

Google dokumenti

Odaberite Google dokumenti s popisa uobičajenih odredišta. Klik Odaberite što želite prenijeti, zatim odaberite želite li prenijeti sve objave i/ili bilješke ili samo one unutar određenog datumskog raspona. Klik Sljedeći nastaviti.

odaberite podatke

U koraku 3 kliknite Spojiti se da biste se prijavili na svoj Google račun. Označite potrebne okvire, a zatim kliknite Nastaviti.

usluga veze

Vratite se na Facebook, kliknite na Započni prijenos dugme. Facebook vam govori da se vaši postovi učitavaju, proces koji može potrajati. Ostavite Facebook stranicu otvorenom u pozadini jer će nastaviti prenositi informacije.

započeti prijenos

Primit ćete e-poruku s obavijesti o zahtjevu za prijenos i drugu s obavijesti kada je dovršen. Također će se na vašoj Facebook stranici pojaviti obavijest da je vaš prijenos podataka završen.

obavijest

Sada se prijavite na Google Drive (Otvara se u novom prozoru) i trebali biste vidjeti mapu u nastavku Moj pogon nazvao Preneseni dokumenti s godinom, datumom i vremenom prijenosa. Pritisnite strelicu za ovu mapu na lijevoj alatnoj traci za prikaz svih podmapa s određenim sadržajem prema datumu objave. Kliknite na određenu podmapu da vidite njen sadržaj. Možete dvaput kliknuti stavku da biste je vidjeli na cijelom zaslonu.

slike google diska

Sada biste mogli dodati određene postove ili fotografije iz svoje Facebook zbirke kako biste izradili dokument. Otvorite Google dokumente i niže Nedavni dokumenti trebali biste vidjeti sve svoje uvezene Facebook objave.

google dokument

Uz samo datum i vrijeme objave u nazivu datoteke, vjerojatno nećete moći identificirati određenu objavu bez da je otvorite. Umjesto toga, pronađite fotografiju Google diska koju želite koristiti, zabilježite točan datum i vrijeme, a zatim otvorite prenesenu objavu u Google dokumentima s istim datumom i vremenom.

umetnite fotografiju

U objavi kliknite Umetni > Slika > Pogon, a fotografije koje ste prenijeli iz svojih objava na Facebooku trebale bi biti dostupne u nedavnom odjeljku Google diska. U suprotnom kliknite Moj pogon i otvoriti Preneseni dokumenti mapa. Pronađite odgovarajuću fotografiju koju želite umetnuti i dvaput kliknite na nju. Zatim možete po potrebi izrezati, prilagoditi i modificirati sliku.

Premjesti objave u Dnevnik

odaberite časopis

Da biste prenijeli svoje objave na Dnevnik (Otvara se u novom prozoru), provjerite jeste li već postavili besplatni račun za Dnevnik. Otvorite Facebook i idite na Postavke i privatnost > Postavke > Vaši Facebook podaci. Klik Sljedeći za pregled svih mogućih usluga kliknite Odaberite odredištea zatim odaberite Dnevnik.

započeti prijenos

Odaberite želite li učitati sve objave ili samo one unutar određenih datuma, a zatim kliknite Sljedeći. Klik Povežite se s Dnevnikom i prijavite se na svoj račun Daybook. Vratite se na Facebook, kliknite na Započni prijenos gumb za početak prijenosa. Obavijest putem e-pošte i Facebooka obavijestit će vas kada je postupak dovršen.

obavijest

Sada idite na web mjesto Dnevnika (Otvara se u novom prozoru). Na glavnom ekranu kliknite na Svi unosi ikona (krajnja desna ikona na maloj alatnoj traci). Zatim se možete pomaknuti prema dolje na popisu da vidite sve svoje učitane postove na Facebooku. Otvorite bilo koju objavu na Facebooku koju želite pregledati ili urediti.

dnevnik

Sada idite na stranicu Dnevnika (otvara se u novom prozoru). Na glavnom ekranu kliknite na Svi unosi ikona (krajnja desna ikona na maloj alatnoj traci). Zatim se možete pomaknuti prema dolje na popisu da vidite sve svoje učitane postove na Facebooku. Otvorite bilo koju objavu na Facebooku koju želite pregledati ili urediti.

Premjesti postove na Blogger

odaberite blogera

Da biste svoje postove i bilješke premjestili na Blogger, već morate imati kreiran barem jedan blog. S Facebooka idite na Postavke i privatnost > Postavke > Vaši Facebook podaci. Klik Sljedeći vidjeti sve moguće usluge. Kliknite na Odaberite odredište gumb, a zatim odaberite Bloger.

započeti prijenos

Odaberite prijenos svih postova ili onih unutar određenih datuma. Klik Sljedeći a zatim povežite Facebook s Bloggerom. Prijavite se na svoj Blogger račun i dodijelite potrebna dopuštenja. Odaberite blog na koji želite prenijeti datoteke. Kliknite na Započni prijenos gumb na Facebooku za pokretanje prijenosa.

obavijest

E-pošta potvrđuje zahtjev za prijenos. Druga e-poruka upozorava vas kada je prijenos dovršen, kao i obavijest na Facebooku.

račun blogera

Prijavite se na svoj Blogger račun. Vaša stranica s objavama na blogu trebala bi sadržavati popis svih postova na Facebooku koji su učitani. Možda želite objaviti određeni post nakon nekih promjena.

Preporuka naših urednika

dodati

Kliknite na određeni post da biste ga vidjeli. Prema zadanim postavkama, objava se pojavljuje u HTML prikazu. Pritisnite ikonu olovke na lijevom kraju alatne trake i odaberite Prikaz sastavljanja da biste ga vidjeli u WYSIWYG modu. Sada možete urediti objavu kako biste unijeli bilo kakve promjene.

pogledajte pregled

Kada završite, kliknite Pregled za pregled promjena ili kliknite Objaviti poslati ga u svijet. Vratite se na prikaz blog posta, kliknite na Pogled gumb da vidite svoj novi post na blogu.

Premjestite postove u WordPress

odaberite wordpress

Kako biste svoje objave premjestili na WordPress, ne trebate samo WordPress račun, već i aktivnu domenu i web stranicu koju ste izradili putem WordPress.com (Otvara se u novom prozoru). Obično WordPress.com zahtijeva plaćeni račun, ali možete koristiti besplatni račun uz određena ograničenja.

S Facebooka idite na Postavke i privatnost > Postavke > Vaši Facebook podaci. Klik Sljedeći da biste vidjeli sve dostupne usluge, zatim kliknite na Odaberite odredište dugme. Odaberite WordPress/JetPack.

započeti prijenos

Odaberite hoćete li učitati sve svoje objave i bilješke ili samo određene na temelju datuma. Klik Spojiti se i prijavite se na svoj WordPress.com račun. Zatim kliknite na Potvrdite prijenos gumb za povratak na facebook.

obavijest

E-pošta potvrđuje zahtjev za prijenos. Druga e-poruka vas upozorava kada je prijenos dovršen. Primit ćete i Facebook obavijest.

wordpress slike

Sada se možete prijaviti na svoj WordPress račun (Otvara se u novom prozoru). Na stranici nadzorne ploče kliknite Mediji. Trebali biste vidjeti sve prenesene fotografije i druge stavke s Facebooka.

medijateka

Da biste dodali sliku ili drugu stavku iz svojih prenesenih Facebook datoteka, otvorite novu ili postojeću objavu u WordPressu i pokrenite naredbu za umetanje slike. Za lokaciju odaberite Mediateka.

wordpress

Odaberite sliku koju želite umetnuti, a zatim kliknite Umetnuti dugme. Slika je umetnuta na vašu stranicu ili objavu gdje je sada možete prilagoditi i izmijeniti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up