Gledanje na velikom ekranu: Kako spojiti iPhone ili iPad na TV

Mobilni uređaji imaju veće zaslone nego ikad prije, no ponekad je zaslon vašeg iPhonea ili iPada još uvijek premalen za streaming videa ili gledanje igre. Srećom, većina televizora sada ima vlastite izvorne aplikacije za strujanje sadržaja. Međutim, ponekad samo trebate prebaciti zaslon telefona na TV.

Ako nemate pametni TV ili vam je potrebno nešto specifično poput web stranice, nemate sreće. Bez obzira koristite li softverski trik ili hardversku vezu, dovoljno je jednostavno povezati svoj Apple uređaj s bilo kojim televizorom za pravo iskustvo velikog zaslona.

Índice
  1. Spojite se na Apple AirPlay
  2. Ovotjedne najbolje TV ponude*
  3. Spojite kabelom
    1. Preporuka naših urednika
  4. Povežite se s DLNA aplikacijom

Spojite se na Apple AirPlay

airplay ogledalo

Najlakši način za bežično povezivanje je pomoću Appleove značajke AirPlay koja je ugrađena u operativni sustav vašeg mobilnog uređaja. Omogućuje vam zrcaljenje ili strujanje sadržaja s vašeg iPhonea ili iPada na vaš AirPlay 2-kompatibilni pametni TV (otvara se u novom prozoru), Apple TV ili određene Roku uređaje (otvara se u novom prozoru). Chromecast, koji koristi Googleov Cast protokol, podržava emitiranje, ali ne i zrcaljenje za Apple uređaje.

Da biste koristili AirPlay, provjerite je li vaš uređaj za strujanje ili pametni TV povezan na istu kućnu Wi-Fi mrežu kao vaš iPhone ili iPad. Otvorite Kontrolni centar na svom uređaju i dodirnite AirPlay Mirroring, zatim odaberite odgovarajuće odredište. Sve na zaslonu vašeg mobilnog uređaja preslikat će se na zaslon vašeg TV-a.

Također možete poslati pojedinačne slike i videozapise na svoj TV odabirom Udio unutar aplikacije Fotografije. Dodir AirPlay iz skočnog izbornika i odaberite odredište. AirPlay radi s aplikacijama trećih strana za strujanje medija—uključujući glazbu, podcaste, filmove, TV emisije i više—s vaših omiljenih servisa za strujanje na vaš televizor.

dionica emitiranja

Ako često šaljete medije s telefona na TV, pojednostavite postupak tako da odete na Postavke > Općenito > AirPlay & Handoff na svom mobilnom uređaju. Dodir Automatski AirPlay na televizore i postaviti na Automatski. Ako odaberete Pitajte, vidjet ćete upit prije slanja medija na TV. Ljudi koji brinu o sigurnosti mogu zahtijevati AirPlay kod (Otvara se u novom prozoru) prije nego što se vaš uređaj može povezati s Apple TV-om.

Međutim, jedno upozorenje u vezi s ovom metodom: u zagušenim Wi-Fi okruženjima, AirPlay video može prekinuti ili zastajkivati. Trebalo bi dobro funkcionirati u većini domova, ali ako imate problem, kabel bi mogao biti vaš najbolji izbor.

Ovotjedne najbolje TV ponude*

*Ponude koje je odabrao naš partner, TechBargains (Otvara se u novom prozoru)

Spojite kabelom

HDMI i VGA iPhone adapteri

VGA adapter (lijevo), digitalni AV adapter (desno)

Možete povezati svoj iPhone ili iPad s televizorom pomoću kabela ako imate odgovarajuću vrstu adaptera. Apple proizvodi Lightning Digital AV Adapter (otvara se u novom prozoru) za spajanje na HDMI priključak vašeg TV-a i Lightning to VGA Adapter (otvara se u novom prozoru) za spajanje na periferne uređaje kompatibilne s VGA.

Amazon također prodaje mnoge Lightning-to-HDMI kabele trećih strana, koji su jeftiniji od Appleovih opcija, ali budite upozoreni: neće raditi ako im nedostaje High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP), koji sprječava pirate da snimaju visoke def digitalni sadržaj.

Ako ga već nemate, trebat će vam i HDMI (otvara se u novom prozoru) ili VGA (otvara se u novom prozoru) kabel koji se može spojiti s adaptera na kompatibilni priključak na stražnjoj strani televizora . Svatko će poslužiti, stoga kupite najjeftiniji. Ako ne znate koji je kabel pravi za vaš TV, naš vodič za kabele trebao bi vam pomoći.

hdmi priključci

(Zasluge: Getty Images)

Spojite svoj iPhone ili iPad na adapter preko Lightning priključka, zatim spojite adapter na kabel. Pričvrstite kabel na stražnju stranu TV-a. Tada biste trebali moći prebaciti ulaz TV-a na odgovarajući priključak pomoću kabela da vidite zaslon svog uređaja.

Kada reproducirate TV ili filmove s iTunesa ili usluge strujanja kao što je Netflix, adapter će postići maksimalnu razlučivost od 1080p, čak i ako pokušavate gledati nešto u 4K ili više. Također imajte na umu da određene igre i usluge ne rade s hardverskim ključevima i sve što se pošalje s vašeg uređaja na televizor kasnit će nekoliko sekundi, što ga čini manje idealnim za igranje.

Adapteru nije potrebno napajanje da bi radio, ali možda biste trebali ostaviti svoj uređaj napunjenim ako ga planirate koristiti duže vrijeme. Appleovi službeni adapteri imaju dodatni Lightning priključak koji se može koristiti za spajanje vašeg iPhonea ili iPada na kabel za punjenje tijekom gledanja medija. Međutim, adapteri trećih strana možda nemaju ovu značajku.

Preporuka naših urednika

Povežite se s DLNA aplikacijom

DLNA

Ako imate TV s omogućenim internetom, on vjerojatno podržava DLNA, generički oblik strujanja medija koji je dostupan na proizvodima mnogih različitih proizvođača. Provjerite DLNA bazu podataka (otvara se u novom prozoru) kako biste bili sigurni da je vaš TV kompatibilan. Aplikacije poput MCPlayer HD (Otvara se u novom prozoru) omogućuju vam dijeljenje medijskih datoteka i njihovo strujanje na vaš pametni TV.

Pomoću jedne od ovih aplikacija možete prenijeti nezaštićene glazbene i videodatoteke—drugim riječima, kućne filmove, osobne snimke i sve što nije zaštićeno upravljanjem digitalnim pravima (DRM) na vaš iPhone ili iPad. Mediji kupljeni putem iTunes Storea neće raditi s ovim aplikacijama.

Međutim, kada je u pitanju DLNA, niste ograničeni na svoj iOS uređaj. Neke aplikacije će gledati medije pohranjene na drugim uređajima, kao što je vaše računalo, i djelovati kao posrednik za postavljanje strujanja s računala na TV, na primjer. Uređaji koje možete strujati, uključujući televizore, igraće konzole i računala. Ne morate konvertirati video ili instalirati posebne kodeke da bi radio.

Ako se vaš TV ne prikaže kada pokušate koristiti aplikaciju, možda ćete morati aktivirati njezinu značajku DLNA. Idite na izbornik internetske veze vašeg televizora i potražite opciju za strujanje s vašeg računala ili kućnog poslužitelja. To je DLNA.

šifre

(Zasluge: Kodi)

Postoji nekoliko DIY načina za povezivanje vašeg iPhonea ili iPada s televizorom. Na primjer, možete nabaviti TV stick koji pokreće Android, priključiti ga na stražnju stranu TV-a i instalirati aplikaciju Kodi media server (otvara se u novom prozoru). Stick će reproducirati nezaštićenu glazbu i video iz ugrađenih aplikacija vašeg uređaja pomoću gumba AirPlay, ali neće podržavati zrcaljenje zaslona ili zaštićeni video streaming (dakle, nema Netflix).

Međutim, ako ste tek počeli upotrebljavati Kodi i ne želite naučiti kako ga pravilno koristiti, ovaj pristup može predstavljati više problema nego što vrijedi. Palice su spore, nepravilne i nepouzdane, a podrška za Kodi ima tendenciju kvara. Iako je ovo definitivno način da uštedite novac preko Apple TV-a (i stick može pokrenuti bilo koju Android aplikaciju na vašem TV-u, što je super), koliko vrijedi vaše vrijeme? Vjerojatno više od 50 dolara razlike.

PCMag logotip Kako svoj telefon pretvoriti u Wi-Fi hotspot

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up